Ny nedtur for United

REFERAT: To susere fra Charlie Adam sørget for nok en trist ettermiddag for United.

Det kan virke som om det går mot lysere tider for Manchester United. Først ble Juan Mata hentet fra Chelsea, så var både Wayne Rooney og Robin van Persie tilbake fra skade, før Cardiff ble beseiret på komfortabelt vis på Old Trafford.

Det ble ingen kjøpefest på «Deadline Day», men Manchester United kunne likevel stable et fryktinngytende lag på beina. For første gang fikk Manchester United-fansen se både Wayne Rooney, Robin van Persie og Juan Mata sammen fra start. Med andre ord lå alt til rette for en festlig ettermiddag for gjestene fra Manchester.

Tam førsteomgang

«En kald vinterdag» på Britannia har blitt et klisjéfylt uttrykk, men det så alt annet enn varmt ut på den vindfulle stadionen i Stoke-On-Trent. Vinden så ut til å prege begge lagene, og både oppspill og innlegg blåste hit og dit. Ingen av lagene klarte å skape noe innledningsvis, og det ble ikke bedre for bortelaget da Jonny Evans måtte takke for seg etter bare ti minutter. Rafael erstattet den skadde nordiren.

Kun fire minutter senere kunne United notere seg for kampens første mulighet. Evra kom seg fri på venstrekanten før han slo hardt inn foran mål. Wayne Rooney hadde dratt seg løs i boksen, og fyrte av på volley. Spissen fikk godt treff, men ballen snek seg utenfor stolpen til Asmir Begovic.

Det fortsatte å blåse på Britannia, og det gode spillet fortsatte å utebli. Etter en snau halvtime var imidlertid Manchester United nære. Jones var sterk i lufta etter en corner og headet ned til Robin van Persie som stupte frem, men nederlenderens heading gikk via Whelan og ut.

stokevanpersieswarbrick (650 x 358)
FRUSTRERT: Det ville seg ikke for United, selv om Van Persie fant veien til nettmaskene ved én anledning.

Stoke skapte tilnærmet ingenting i den første omgangen på Britannia. Så fikk hjemmelaget frispark midt på gjestenes banehalvdel. Charlie Adam tok fart og klinket til. Ballen rikosjetterte  i Michael Carrick, og satte David de Gea fullstendig ut av spill. 1-0 var et faktum.

Like før pause måtte medisinsk personell på banen etter at Phil Jones fikk seg en trøkk i en hodeduell. Den tøffe engelskmannen måtte bli båret av banen, og ble erstattet av Danny Welbeck. To midtstoppere var satt ut av spill, og dermed måtte Michael Carrick ta plass i midtforsvaret sammen med Chris Smalling.

NEDE FOR TELLING: Phil Jones fikk seg en trøkk og måtte forlate banen med skade.

Kortvarig glede

Manchester United gikk ut i den andre omgangen i håp om at vinden skulle snu. Delvis fordi Stoke ledet etter den første omgangen, delvis fordi bortelaget i tillegg måtte slite med motvind i andre omgang. Motvind eller ikke – bortelaget fikk en kjempestart på andre omgang. Allerede før det var spilt to minutter sendte Juan Mata sin nederlandske lagkamerat alene med Begovic. Robin van Persie gjorde ingen feil, og plasserte ballen nydelig i det lengste hjørnet. 1-1!

Gleden var imidlertid ikke langvarig. Marko Arnautovic skjøt hull i luften på kanten av Uniteds sekstenmeter – til Stokes store glede. Ballen landet nemlig hos Charlie Adam, som fikk et treff han ikke har fått på år og dag. Ballen føk opp i lengste kryss som et prosjektil, og David de Gea var sjanseløs.

stokemål (650 x 358)
DRØMMETREFF: Charlie Adam traff godt på Britannia.

[poll id=»57″]Etter scoringen kokte det på Britannia. Wayne Rooney pådro seg først gult kort etter å ha felt Marko Arnautovic, før Rafael gikk knallhardt inn i en duell og traff Waltes i hodet med kneet. Den irske spilleren tente på alle tolv pluggene og kastet seg inn i en takling med Chris Smalling i neste duell med begge føttene og knottene først. Begge ble liggende, og publikum ventet i spenning på hvilken farge dommeren hadde på kortet sitt. Walters kom seg på beina, og ble tildelt gult kort, til bortesupporternes store fortvilelse.

Det var en åpen andreomgang på Britannia. Først hadde De Gea kontroll på en avslutning fra Crouch, før Patrice Evra gikk overende i motsatt boks like etterpå. Ballen havnet hos Mata, men verken han eller Welbeck klarte å få til en skikkelig avslutning. Stoke gikk rett i angrep, og Arnautovic var meget nære da han curlet ballen like utenfor stolpen.

Neil Swarbrick gjorde seg upopulær da han unnlot å  dele ut det mest soleklare gule kortet i 2014, da Glenn Whelan obstruerte Ashley Young som var på vei fremover. Uniteds venstrekant fikk utrolig nok ikke frispark engang. Pipeblåseren ble ikke noe mer populær hos Young da han også unnlot å gi frispark til vingen på kanten av sekstenmeteren. Spillet fortsatte, men Evra ble avvinket for offside.

Nært, men ingen sigar

Assaidi var nære da han klinket til på volley, men David de Gea fikk slått ballen over. David Moyes erstattet Robin van Persie med Jávier Hernández i håp om å berge poeng. Meksikaneren viste seg frem da han dro seg nedover mot dødlinjen og la ballen lavt inn foran mål. Der var det ingen, og ballen trillet gjennom feltet.

United fortsatte å trykke på for et utlikningsmål. Chris Smalling løftet ballen mot bakre stolpe, hvor Ashley Young hadde dratt seg fri fra Geoff Cameron. Venstrekanten hadde allverdens tid, men headet ballen til side for mål. Svakt fra Uniteds nummer 18.

moyesdavid
OPPGITT: David Moyes blir stadig gråere i håret.

I kampens siste spilleminutt skaffet Chicharito frispark på kanten av sekstenmeteren. Rooney og Mata stilte seg opp, og forventningene steg i det fjerdedommer Michael Oliver viste at det skulle legges til et minimum av syv minutter. Wayne Rooney tok fart og avsluttet. Ballen hadde nydelig retning, men Asmir Begovic hentet frem en kjemperedning. Både Welbeck og Evra kastet seg frem på returen, men forsøkene ble blokkert. Fra ti meter avsluttet Cleverley, men ballen gikk over. Det kunne virke som om marginene ikke lenger er på United sin side.

United beleiret sekstenmeteren til Stoke med det de hadde av offensive spillere. Juan Mata, Wayne Rooney, Jávier Hernández, Danny Welbeck. United skaffet hjørnespark på hjørnespark i sluttminuttene. De robuste forsvarsspillerne til Stoke stanget ut ball etter ball, og mellom stengene ble Asmir Begovic aldri truet.