Ny nedtur for Van Gaal

REFERAT: Tredje tap på rad for Louis van Gaal – i Darren Fletchers retur til Old Trafford.

Forrige helg gikk Louis van Gaal & co. på et ydmykende 0-3-tap borte mot Everton på Goodison Park, etter først å ha tapt 0-1 borte mot Chelsea helgen før.

Derfor var det mye som måtte rettes på før United tok imot West Bromwich lørdag kveld.

Men Van Gaals mannskap gikk på sitt tredje tap på rad – i Robin van Persies første kamp fra start siden 21. februar, takket være et Chris Brunt-frispark som gikk via Jonas Olssons legg og i mål.

Kampens første scoringsmulighet sto gjestene for. En corner fant Joleon Lescott som stanget ballen rett på David De Gea.

Ellers var høydepunktet de første 15 minuttene da hele stadion – både United- og West Brom-fans –reiste seg etter fem minutter spilt og sang «Rio, Rio, Rio!» til ære for Rio Ferdinand og kona som døde av kreft fredag kveld.

Men idet klokka passerte 15 minutter skjedde det ting. Først sendte Van Persie ballen rett i Boaz Myhill på halv-volley. Målvakten reddet, men Young plukket opp returen, brukte én touch, og sendte ballen rett i en West Brom-fot og ut til corner.

Corneren endte opp hos Van Persie som nok en gang forsøkte på halv-volley. Det holdt ikke den gangen heller.

Darren Fletcher og Robin van Persie.

Tafatte minutter

Young og Van Persie var stadig farlig frempå. Etter 18 minutter spilt fosset førstnevnte nedover venstrekanten, slo et lavt innlegg inn mot Van Persie som på én touch sendte ballen like utenfor nærmeste stolpe fra åtte meter.

Resten av omgangen gikk rolig for seg, og ingen av lagene noterte seg for særlig store målsjanser.

Andreomgangen fortsatte i samme lave tempo som førsteomgangen. West Bromwich lå med mange spiller foran mål, og nektet hjemmelage å etablere noen angrep.

WBA opp i ledelsen

Ett og annet langskudd fra begge lag var det eneste som skjedde i løpet av de ti første minuttene etter hvilen.

Men etter 62 minutter spilt satt den endelig. Men for bortelaget. West Bromwich vant et frispark like utenfor Uniteds 16-meter. Chris Brunt fyrte av fra om lag 17 meter, skuddet gikk via Jonas Olsson – som sto i muren – sin legg og utagbart bak De Gea.

1-0-målet til West Brom.

22 minutter før slutt fikk Mata muligheten i en vanskelkig posisjon. Van Persie chippet ballen inn i bakrom hvor Mata sto feilvendt med en mann i ryggen. Spanjolen dempet ballen på brystet og avsluttet svakt utenfor mål.

Straffebom

I det 72. minutt ble United tildelt et straffespark som følge av en Saidy Berhaino-straffe. Robin van Persie tok straffen, sendte den til Myhills høyre, men målvakten reddet.

De påfølgende minuttene ble intense for West Bromwich-gjengen. Først skrudde Ángel Di María et hardt – men lavt – innlegg inn fra like utenfor 16-meteren. Den gikk via et par spillere, til Fellaini, til Mata, men det endte til slutt med ikke mer enn en rekke blokkeringer.

Like etter svinget samme mann inn et cornerinnlegg på hodet til en helt umarkert Paddy McNair, som headet utenfor fra seks meter.

På overtid kom United til to store sjanser. Først sendte Van Persie ballen knallhardt nede i Myhills venstre hjørne på halv-volley, men målvakten lå langstrekt etter ballen og ga retur.

Like etter var det Di María sin tur. Argentineren dro seg innover banen, og smalt til fra 20 meter, men den amerikanske målvakten fikk pirket ut til corner.

Med tap mot West Bromwich er det bare fire poeng ned til Liverpool som nå øyner muligheter for stikke av med Uniteds kvalifiseringsplass. Neste helg venter Crystal Palace på bortebane, før Arsenal må beseires på eget gress.