– Nok en frustrerende forestilling

Uavgjort var rettferdig, og Schweinsteiger er en kaptein uten armbånd, men de engelske avisene har mindre positivt å si om Rooney.

United ville tatt over tabelltoppen med seier i Leicester, men slik gikk det ikke. Jamie Vardy scoret, for ellevte Premier League-kamp på rad, mens Bastian Schweinsteiger utlignet til 1-1 med en kontant heading i nota.

Flere mål ble det ikke, og under følgen dommen fra noen av de engelske avisene.

Henry Winter, The Times:

vardy2
SKREMTE UNITED: Jamie Vardy, her sammen med manager Claudio Ranieri.

[United] ødela delvis Vardy-partyet med Bastian Schweinsteigers heading som utlignet, men dette var nok en frustrerende forestilling fra Louis van Gaals lag.

«Attack, attack, attack» var ropet fra United-fansen på slutten. Møtet mellom to av de tre toppklubbene i Premier League var ikke akkurat en klassiker.

Vardy var et problem for United fra kampen ble blåst i gang, og bare hans tilstedeværelse virket foruroligende på Chris Smalling etter elleve minutter, og fikk hans England-kollega til å banke ballen bort. Michael Carrick, enda en av Hodgsons spillere, sendte deretter ballen rett til Vardy. United-spillerne virket skremte av hans konstante bevegelser.

Paul Wilson, The Guardian

Manchester United skiftet til tremannsforsvaret igjen, som de startet med under Louis van Gaal, for besøket til laget som ledet ligaen før runden. Delvis av respekt for Vardys scoringsrekke, men også fordi Rojo mistet kampen med skade.

Young fikk et gult kort som viste seg å bli vesentlig da Vardy sendte Leicester-fansen til himmels. Han var åpenbart fristet til å stoppe Vardy ved å dra ham i trøya, men kom på andre tanker, utvilsomt på grunn av det gule kortet. Vardy kom seg inn bak Darmian, og ga sjansen den avslutningen den fortjente etter Fuchs’ fantastiske pasning.

United red av stormen med Leicester-dominans som fulgte, men produserte ikke så mye som svar. Igjen var det for mye rom mellom midtbane og angrep, og inklusjonen av Juan Mata hevet ikke kreativitetsnivået noe vesentlig etter den sterile forestillingen mot PSV i midtuka, men rett før pause klarte gjestene å utligne etter en dødball.

Uavgjort var et rettferdig resultat.

am
RETTFERDIG: United-spillerne var skuffet etter kampen, men avisdommen er at resultatet var rettferdig.

Rob Dawson, Manchester Evening News:

• På grunn av Uniteds skadeproblemer gikk Louis van Gaal tilbake til 3-5-2-systemet han brukte i starten av forrige sesong. De første 30 minuttene så de også ut som et lag som bare hadde et par dager på å jobbe med den nye formasjonen. De fikk ting under kontroll etter Bastian Schweinsteigers utligning, men gjorde ikke nok i andreomgangen for å vinne kampen. En uavgjort var et fair resultat.
  • Nøkkeløyeblikket: Uniteds utligning. De slet da Bastian Schweinsteiger dukket opp og headet inn sitt første mål for klubben. På den tiden var de heldige som bare var ett mål under på vei inn i pausen, men tyskeren fikk de tilbake i kampen da de trengte det som mest. Resultatet kunne vært helt annerledes om han ikke scoret da han gjorde det.
  • Schweinsteigers feiring var feiringen til en mann som er like frustrert som den mest lidenskapelige fan. En kaptein uten armbånd.
  • Dårlig dag: Rooney. Han fikk et spark i siden i andreomgang, men selv før det hadde han hatt en dårlig dag. Det ville sett absurd ut om Memphis Depay hadde kommet inn for noen andre. Det er synd siden han startet godt mot PSV i midtuka, men selv ikke hans spesialprivilegier kunne redde ham denne gangen. Han fortjente å bli byttet ut uansett om han var skadet eller ikke.
  • Enda en mistet mulighet. United gikk glipp av sjansen til å avansere i Champions League på onsdag [og må sannsynligvis vinne mot Wolfsburg], og de mistet sjansen til å ta tabelltoppen på King Power Stadium. Om de ønsker å vinne tittelen trenger de å slå lag som Leicester, selv om Leicester er i fantastisk form. Rooneys form er en bekymring, men det gjelder også formen til Matteo Darmian og Juan Mata. På den positive siden: Dette forlenget Uniteds rekke uten tap.