Nekter å klandre DDG

Spanias landslagssjef Vicente Del Bosque tar sin førstekeeper i forsvar etter tirsdagens nederlag mot Kroatia.

Álvaro Morata ga spanjolene en oppskriftsmessig ledelse etter bare syv minutters spill, men Kroatia kom tilbake og vant til slutt 2-1 etter seiersmål i sluttminuttene.

Med dette resultatet måtte Spania samtidig se sine beseirere kapre førsteplassen i Gruppe D. Dermed blir det Kroatia som skal opp mot en av gruppetreerne i 8-delsfinalen, mens Spania må forberede seg på møte med erkerival Italia.

Etter nederlaget har det blitt rettet noen pekefingre i retning David De Gea. Uniteds eneste representant i den spanske troppen lot seg to ganger lure ved nærmeste stolpe, og må tåle  kritikk for det.

Sjefen hans, Vicente Del Bosque, vil imidlertid ikke gå med på at førstekeeperen hans kan bebreides for nederlaget:

db

– Vi tapte; og som jeg alltid sier det: vi tapte sammen, og dermed kan vi alle klandres, fastslo Del Bosque, som underveis også måtte tåle å se Kroatias keeper, Danijel Subašić, avverge Sergio Ramos’ kontroversielle straffespark på stillingen 1-1, vel midtveis i andre omgang.