Mistet seieren på overtid

Det endte 2-2 mellom Liverpool og United, til tross for at United ledet 2-0 til pause.

Manchester United-reservene har hatt en strålende sesong, og mandag sikret de førsteplassen i Premier Reserve League North etter å ha snudd 0-3 til 6-3 borte mot Newcastle i en helt fantastisk fotballkamp. Dermed er United klare for reservefinale mot Aston Villa etter at seriespillet er over i mai.

Men før den tid skal United spille de fire gjenstående seriekampene, og den første av disse ble spilt allerede torsdag ettermiddag, da tabelltoer og erkerival Liverpool ventet på bortebane for Warren Joyces gutter. Ligatittelen er allerede i boks, men dette blir glemt når det er Liverpool som er motstander. I disse kampene handler det om prestisje når Englands to mest suksessrike klubber møtes.

Sjansefattig i vinden

United stilte med et sterkt lag på banen i Kirkby utenfor Liverpool. Av de spillerne som pleier å starte for reservene, manglet dog Paul Pogba. Det er ikke kommet noe informasjon om hvorfor den ettertraktede franskmannen ikke var med i troppen, men det er mulig han fortsatt kjente smellen i ankelen han fikk på mandag.

Kampen ble sparket i gang, og det ble fort klart at den sterke vinden gjorde det vanskelig å spille fotball. Ingen av lagene greide å være presise, og de første 25 minuttene skjedde det rett og slett ingenting av betydning. Spillet foregikk på midten, og Liverpool hadde ballen mest. Sjanser ble det ikke skapt.

United-dobbel

United viste seg imidlertid å være svært effektive når sjansen først bød seg. Etter 26 minutter fikk gjestene frispak ute på venstresiden, og Jesse Lingard svingte ballen lavt inn i feltet. Det så ut som en ball Liverpool-forsvaret burde klarere, men ballen spratt helt inn til Michael Keane, som fra to meters hold enkelt kunne sette ballen i mål.

Etter målet fortsatte omgangen i samme spor som før scoringen, og det skjedde ikke noe som helst før Michael Keane fant Jesse Lingard på et gjennomløp med en 70-meterspasning. Lingard var plutselig alene med keeper Gulacsi, og venstrevingen var iskald og trillet ballen sikkert i mål. 2-0 stod seg også til pause.

Liverpool kommer tilbake

Liverpool hadde kanskje vært det beste laget før pause, men hadde ikke maktet å skape noen sjanser. I andreomgang skulle det dog bare ta fem minutter før sjansen – og målet – kom. Det ble slått et innlegg fra høyrekanten, og foran mål sto en umarkert Michael Ngoo, som enkelt kunne trille ballen i mål. Hvor United-forsvaret var i denne situasjonen vites ikke.

Andreomgang var ikke mye er innholdsrik enn den første, men Liverpools Suso begynte å vise seg noe mer frem, og var et konstant uromoment etter hvilen. Han kom også til en god skuddmulighet der han skrudde ballen utenfor. Uniteds Petrucci hadde et frisparkforsøk fra 18 meter som traff muren.

Poengdeling

Det så ut til å gå mot United-seier i Kirkby da kampen gikk inn i overtiden, men Liverpool hadde ikke gitt seg. I det 91. minutt slo nevnte Suso en nydelig pasning ned langs høyresiden, til høyreback Mendy. Mendy slo inn i feltet på første touch, og der fant ballen innbytter Nathan Ecclestone. Nok en gang var United-forsvaret fraværende, og Ecclestone fikk både tid og rom til å sende ballen i nota – 2-2.

United hadde etter dette et par cornere, men maktet ikke å få ballen i mål. Dermed endte det 2-2 mellom de to stormaktene, i en relativt jevn kamp i Kirkby. Uniteds neste kamp er førstkommende mandag, når Chelsea venter på bortebane.

KAMPFAKTA:

Liverpool res. – Manchester United res. 2-2 (0-2)

0-1 M Keane (26)0-2 Lingard (42) 1-2 Ngoo (50)2-2 Eccleston (90)Turnering: FA Premier Reserve League NorthTid: Torsdag 19. april klokken 15.00 (skandinavisk tid)Sted: Liverpool academy, Kirkby

UNITED:

Startoppstilling: (4-4-1-1): Sam Johnstone – Marnick Vermijl (Luke Giverin 88), Michael Keane, Ritchie De Laet, Ezekiel Fryers – Larnell Cole (Michele Fornasier 65), Tom Thorpe, Ryan Tunnicliffe, Jesse Lingard (Tyler Blackett 90) – Davide Petrucci – Will Keane.

Benken: Liam Jacob, Charni Ekangamene.

LIVERPOOL:

Startoppstilling: Gulacsi, Mendy, Robinson, Sama, Wisdom, Coady, Suso, Roberts, Morgan (Eccleston 46), Adorjan, Ngoo.

Benken: McGiveron, Ward, Roddan, Smith.

LIVEDEKNING (fra ca. klokken 14.55):

<span mce_name=»b» mce_style=»font-weight: bold;» style=»font-weight: bold;» class=»Apple-style-span» mce_fixed=»1″> <iframe src=»http://www.coveritlive.com/index2.php/option=com_altcaster/task=viewaltcast/altcast_code=f567be323a/height=550/width=470″ scrolling=»no» height=»550px» width=»470px» frameBorder =»0″ allowTransparency=»true» ><a href=»http://www.coveritlive.com/mobile.php/option=com_mobile/task=viewaltcast/altcast_code=f567be323a» >Liverpool res. – Manchester United res.</a></iframe> </span>