United-spiller: Robin van Persie, Nederland

terning5

Får plusspoeng for: Helt sentral med scoring og assist.

Får minus for: Roet litt ned utover i kampen mot en svak motstander.

terning5

Verdt å merke seg: Van Persie er nå kun ett mål unna sitt 50. mål for Nederland.

terning5
Netherlands v Chile: Group B - 2014 FIFA World Cup Brazil
STRÅLTE: Arjen Robben var i strålende form for Nederland.

Selve kampen:

Nederland hadde fått en elendig start på sin EM-kvalifisering, og stod med to tap på de tre første kampene. Derfor var alt annet enn seier mot Latvia helt uakseptabelt. Vertene var store favoritter på Amsterdam ArenA, og allerede etter fem minutter lå ballen i mål for første gang.

Arjen Robben snurret rundt med Latvias venstreback, før han slo et presist innlegg mot bakre stolpe. Der hadde Robin van Persie dratt seg fri. United-spilleren fikk stå helt alene og stange en velplassert heading i mål.

Nederland fortsatte å dominere i den første omgangen. Robin van Persie spilte ballen til Arjen Robben, som lekte seg med to mann før han banket ballen i det nærmeste hjørnet. På tampen av omgangen økte i tillegg Klaas-Jan Huntelaar til 3-0.

I andre omgang roet Nederland ned tempoet i kampen. Seieren var aldri i fare, og laget cruiset inn til tre forventede, men livsviktige poeng. Jeffrey Bruma stanget inn 4-0 for nederlenderne et kvarter før slutt, før Arjen Robben og Klaas-Jan Huntelaar pyntet ytterligere på resultatet.

Hva nå:

Nederland står dermed med seks poeng på de fire første kampene i gruppespillet. De er tre poeng bak Tsjekkia og Island før de nevnte to lagene møtes søndag kveld.

OBS! Daley Blind spilte kun 20 minutter før han måtte forlate banen med skade. Dermed var han ikke kvalifisert til en karaktervurdering.