Med kniven på strupen

For ti år siden trengte vi også uavgjort i siste kamp for å sikre gruppespillsavansement.

Med store utfordringer i Premier League, blir Europa League enda viktigere for José Mourinho og Manchester United.

Dette fordi Europa League-vinneren ikke bare får heder, ære og en gigantisk pokal – men også får tildelt en plass i neste års Champions League. Torsdag møter Mourinhos mannskap Zorya Luhansk på bortebane i Europa League, og uavgjort der vil sende United videre til utslagsrundene.

Uavgjort i siste kamp var også nødvendig for ti år siden, da i Champions League-gruppespillet. Siste kamp ble spilt på denne datoen (6. desember) i 2006, og motstander var Benfica.

Året før hadde Benfica slått oss ut i Lisboa, noe som ga en pinlig exit fra Champions League, men dette oppgjøret skulle spilles hjemme på Old Trafford. Det var tid for hevn.

vidicbenfica
MONSTER: Nemanja Vidic kunne sannsynligvis vunnet en hodeduell med et helikopter, og vant selvsagt også denne duellen.

Derfor passet det dårlig at Nélson ga bortelaget ledelsen, og gjorde et allerede nervøst Old Trafford-publikum enda mer nervøst. Rett før pause utlignet heldigvis Nemanja Vidic med en fantastisk heading etter et godt slått Ryan Giggs-frispark, noe som gjorde pausen en hel del hyggeligere.

Giggs roet alles nerver da han headet inn 2-1-ledelse etter et kvarter av andreomgangen, før Louis Saha headet inn 3-1 etter et Darren Fletcher-hjørnespark.

Tre United-mål, alle på headinger. Det gjelder å bruke hodet når en har kniven på strupen, altså.