Målløst i Hull

KAMPREFERAT: To annulleringer, målløst, nedrykk for Steve Bruce og rødt kort på Marouane Fellaini.

Kun noe helt rart kunne få kampen til å bety noe for United. For Hull betydde den ekstremt mye. De måtte vinne i tillegg til at de trengte hjelp fra West Ham på St. James’ Park. Men selv om Hull er styrt av en United-legende så var det likevel selvsagt en kamp United ønsket å vinne, og det hadde også Van Gaal gitt klar beskjed om.

David de Gea ble ikke klar etter skaden mot Arsenal, og dermed startet Victor Valdés sin første kamp for United. Ellers var Falcao ikke med heller, mens Fellaini ble plassert på benken, og Di María fikk sin første start etter utvisningen mot Arsenal tidlig i mars.

Hull startet kampen med aggressiv press, og fikk sin første brukbare sjanse etter et innlegg av ex-red Robbie Brady rett ettet det første minuttet var passert, men N’Doyes heading gikk rett i klypene til Valdés.

Rett etterpå kom Rooney også til en avslutning på Uniteds første angrep, men selv om det var trøkk i Rooneys distanseskudd så seilte ballen over mål.

Det mest imponerende fra Uniteds side i åpningsminuttene var uansett bortesupporterne, som bidro godt til stemning med den nye George Best-sangen. På banen var nemlig Hull best, og fortsatte med å skape halvsjanser.

vangaalbruce (650 x 358)
HEI HEI: Steve Bruce hilser på Louis van Gaal før kamp.

Annulleringer og kjemperedning

Så kom det noen dramatiske minutter. Først mistet Valdés ballen på en dødball, og til slutt fikk ex-red (det er mange av de på Hull) rotet ballen i mål, men han var offsideplassert, og falkeblikket til linjedommer Cann (kanskje den beste i verden) så selvsagt det.

Rett etterpå ble det headet mot mål igjen, og i motsetning til headingen i det andre minuttet var det ikke rett på Valdés. Men den spanske målvakten tok frem en kjemperedning, og fikk avverget på imponerende vis helt ute ved stolpen. Så lå ballen i nettet igjen rett etter det, og igjen ble det korrekt annullert for offside.

Di María fikk en smell etter noen få minutter av oppgjøret, og i det 23. minuttet måtte han ut. Dermed ble det nok en vanskelig dag for argentineren, og han ble erstattet av Adnan Januzaj.

ndoyeannullering (650 x 358)
ANNULLERING NUMMER TO: Dame N’Doye er sist på ballen da Hull igjen fikk et mål annullert.

Lite spennende før pause

Etter de dramatiske minuttene roet det seg veldig, og tempoet ble så lavt at en kunne ha heklet en duk på den tiden det tok å bygge opp angrep (som ikke ble noe av, til slutt). Det ble lite å gjøre for Valdés, men det som kom hadde han kontroll på, også når han måtte i duell på et svært høyt innlegg.

På overtid av førsteomgangen fikk United en halvsjanse da Young slo farlig inn, men avslutningen ble litt vanskelig for Herrera, som ikke klarte å lirke den forbi Steve Harper. Hadde pasningen vært litt kortere ville det kanskje stått 1-0 til bortelaget United?

Kort tid etterpå hadde United et brukbart oppbygd angrep, noe som kanskje ga litt håp om en bedre andreomgang, men det endte opp i ingenting også det. 0-0 til pause. Jakten på tredjeplass var uansett over, siden Arsenal rundspilte West Bromwich, så det eneste dette handlet om nå (når det gjelder tabellposisjon) var om Hull ville overleve. Med 5-0 til Stoke over Liverpool til pause så ser en jo hvor viktig motivasjon kan være, så slik sett var kanskje ikke 0-0 og labert spill  ille om en sammenlignet!

dimariaskade (650 x 358)
MÅTTE UT: Ángel Di María.

Mer fart

Ingen av lagene gjorde noen bytter i pausen, og det var United som kom best i gang. Hull forærte United ballen, og Mata gikk innover med ball før han slo den til Herrera som kom på utsiden. Herrera gjorde seg klar til å fyre av, men Michael Dawson slengte seg inn fremfor og fikk avverget.

Men så kom Hull på noen angrep igjen, og det endte til slutt med en halvfarlig David Meyler-avslutning som så farligere ut ved første øyekast enn den egentlig var. Likevel: Bra futt i kampen i starten av andreomgangen, med begge lag involvert.

Så var det dårlig nytt for Hull, men ikke i form av Manchester United-mål (som vel hadde vært enda verre): Moussa Sissoko sendte Newcastle i ledelsen mot West Ham, og dermed trengte Hull både mål og utligning på St. James’ Park.

valenciahull (650 x 358)
VALENCIA: I kamp med ex-red Robbie Brady.

Flere Hull-sjanser

Med litt mer enn en halvtime igjen gjorde Van Gaal sitt andre bytte. I de tre rollene bak Rooney var det litt plassbytting, men mest av alt var det Young som spilte sentralt, og han gjorde det ikke like godt som han har gjort det på kanten denne våren. Van Gaal erstattet ham med Fellaini.

Rett etterpå kom Ander Herrera seg til et bra skudd fra distanse, men det gikk utenfor. I Hulls neste angrep ble det corner, og der bommet Valdés helt i feltet, og han ble reddet av Valencia og Blind (som for øvrig hadde fått gult kort) som fikk hindret ballen i å trille over linja.

I samme duell fikk Rooney en smell i hodet, og så noe ør ut. Med Rooney ute fikk Hull en ny sjanse på dødball, og det ble en kort corner, og den ble livsfarlig. Den gikk til slutt gjennom hele United-forsvaret utover sidelinjen uten å bli styrt i retning mål. Rett etter det igjen kom enda en Hull-sjanse (denne gangen med Rooney på banen igjen), med et skudd fra N’Doye, men igjen havnet ballen utenfor. Hull-sjansene kom, som i den første omgangen, i en klynge.

hullunited (650 x 358)
FANT IKKE HULLET I UNITED-FORSVARET: Dame N’Doye.

Bytter, redning og rødt kort

Hull hadde ikke lenger stort å tape, og byttet med 20 minutter igjen inn to spisser for en spiss og en midtstopper: Inn kom Sone Aluko og Abel Hernández, to spisser som begge er fullt i stand til å skape trøbbel for et forsvar, og nå trengte Bruce og Hull et lite mirakel. Jelavic var også på for Hull, så ingen tvil om at de satset offensivt.

Så gjorde United et bytte også, rett etterpå, da James Wilson erstattet Juan Mata. I fjor debuterte han med to mål mot nettopp Hull, og nå fikk han sjansen til å sette spikeren i kista for samme lags nedrykk.

Men det var Hull som kom til neste sjanse, og det var Sone Aluko som skapte sjansen. Han slo inn til Jelavic, som fikk styrt ballen mot nærmeste hjørne, men Victor Valdés slo til med en god redning.

Med et kvarter igjen ble innbytter Marouane Fellaini utvist for United etter en stygg (men mest av kanskje klønete) takling på Paul McShane. Det betyr også at belgieren mister de tre første kampene av neste sesong.

leeprobertmarouanefellaini (650 x 358)
SÅ RØDT: Marouane Fellaini.

Målløst

Elmohamady skapte ikke lenge etter en ny sjanse for Hull City, igjen med litt kaos inne i feltet involvert (slik omtrent alle sjansene egentlig hadde vært), men tigrene klarte ikke å beholde roen fremfor kassa.

Det gjorde derimot Newcastle, der Jonás Gutiérrez doblet ledelsen, og om ikke annet kan vel de fleste være enige om at det var hyggelig at det var akkurat han, etter alt han har vært gjennom, men etter det ville det uansett ikke ha noe å si om Hull scoret.

Stort mer skjedde det ikke, og Hull rykket ned, mens United endte på fjerdeplass etter en målløs kamp i Hull.

Hjemmelagets beste: Ex-red Paul McShane. Uniteds beste: Bortefansen.

stevebruce (650 x 358)
NEDRYKK: Men vi er fortsatt glade i Steve Bruce. Det virket det som om mange av Hull-supporterne var også, selv etter nedrykket.