REFERAT: United var best, men måtte ta til takke med ett poeng i byderbyet.

United dominerte og var best, men ikke gode nok til å slå rivalen.

Dermed ble det ett poeng i byderbyet.

mata3Laguttaket:

Til tross for bortekamp og en fire timers lang flytur hjem fra Moskva gjorde Louis van Gaal kun én endring på laget. Juan Mata tok plassen til Jesse Lingard.

Ellers var de 10 andre de samme, noe som betød at Antonio Valencia, som gjorde en bedre kamp enn mange ga ham ros for i Moskva, fikk fornyet tillit på høyrebacken. Laguttaket viste også at Rojo og Schweinsteiger, som slet i Moskva, fortsatt fikk tillit fra start. Det gjorde også Ander Herrera i 10er-rollen. Uttaket betød også at «bursdagsbarnet» Wayne Rooney, som rundet 30 år lørdag, ledet laget ut på Old Trafford som Uniteds kaptein.

Sjanseløst

Det kunne vært en grusom mellomtittel, om at City rundspilte United. I stedet er «sjanseløst» oppsummering av antall store sjanser før pause. De var det nemlig null av.

United hadde ballen mest i starten, og full kontroll defensivt. Etter hvert var det City, med sin mer direkte stil, som var nærmest en ordentlig sjanse, men det ble halvveis også for dem.

Antonio Valencia fikk en smell midtveis i omgangen, og måtte få behandling. Samtidig fikk Wayne Rooney et stygt kutt i hodet, slik at blodet fløt fritt. Dermed måtte også han stiftes sammen, og i noen sekunder spilte United med 9 mot 11. Heldigivis uten at det fikk negative konsekvenser. Begge de to kunne også fortsette.

Anthony Martial, som har vist seg som et fantastisk kjøp, var nok en gang mannen med X-faktoren. To City-spillere gikk til pause med gule kort etter å ha blitt driblet av franskmannen. På Uniteds side fikk Juan Mata gult etter at han reddet opp et balltap på egen halvdel med en kynisk felling.

Så mye mer var det ikke å si om en 1. omgang som stort sett inneholdt en masse dueller.

anderherSnytt for straffe?

Om City avsluttet 1. omgangen farligst, var det United som var farlige i 2. omgang. De lot i store perioder nesten ikke de lyseblå låne ballen, og kanskje ble de også snytt for straffe.

Fem minutter ut i omgangen slo United nemlig en kort corner til Ander Herrera i feltet. Raheem Sterling sakset beina hans, men dommer Mark Clattenburg pekte kun ut til hjørneflagget, til ny corner. Den var absolutt i grenseland, uten at det hjalp United. Dommeren har siste ord alltid. Dessverre.

På den påfølgende corneren kom så kampens første store sjanse. Corneren havnet på hodet til Chris Smalling, men dessverre datt ballen ned på feil side av stolpen.

Etter ti minutter av omgangen visste ballbesittelsen 78-22 til United.

City fikk ikke til noe, og det virket som om det kun var en liten kvalitetsheving fra United som skulle til for at United skulle score.

Dessverre kom den aldri. I alle fall ikke ofte nok.

Marcos Rojo var nær ved å takle en målgivende pasning frem til Juan Mata, men Joe Hart snappet fremspillet. Etter 67 minutter ble Jesse Lingard kastet innpå for Mata. Sju minutter etter kom Marouane Fellaini inn for Bastian Schweinsteiger.

Men det ble fortsatt bare nesten.

Nesten da Lingard fant Rooney i feltet, bare for at hans tversoverpasning ble blokkert. Nesten for alle dribleforsøkene til Martial.  Og etter 70 minutter døde Uniteds store initiativ egentlig litt ut.

Antonio Valencia måtte ta telling for andre gang i kampen ti minutter før full tid, og ble erstattet av Matteo Darmian.

To store sjanser

Og så, litt ut av intet, fikk United to store sjanser til å avgjøre alt.

Og så, rett etter, headet Fellaini ned til Smalling, men hans avslutning i hjørnet ble slått til corner av Citys keeper.

Men United måtte avfinne seg meg et litt skuffende uavgjort.

Konklusjon:

United var best mot City, og vinner 3-0 i store sjanser, men uten å klare å avgjøre. Det var også positiv at United var laget med mest energi gjennom det meste av kampen. Sannsynligvis ble United også snytt for en straffe, uten at det blir noe annet enn en parentes i historiebøkene.

Det var flere gode enkeltprestasjoner, blant annet av Martial, Schneiderlin, som ryddet opp stort på midtbanen, Antonio Valencia som igjen var den mest offensive backen og resten av backrekka, som altså sørget for at City ikke fikk en eneste stor sjanse. Det manglet imidlertid bittelitt for å avgjøre, og dermed sitter man med en følelsen av skuffelse. Selv om man var best mot ligalederen.