Målfest på Moss Lane

Angelo Henriquez scoret i debuten sin da United slo Newcastle i U21-ligaen.

Federico Macheda (2), Davide Petrucci og Henriquez scoret målene i 4-2-seieren i det som var en svært jevn kamp.

I det pøsende regnværet i Altrincham var det Newcastle som kom best i gang – men det var De røde djevlene som fikk hull på byllen først. Petrucci spilte vakkert fri Macheda etter å ha sklitaklet til seg ballen, og Macheda var sikker alene med keeper.

Ledelsen varte imidlertid ikke lenge. Et svakt utspark fra Newcastles keeper ble allikevel plukket opp på midtbanen av en Newcastle-spiller. Enda svakere forsvarsspill etterfulgte – og vips hadde Madison utliknet.

Etter en drøy halvtime viste United Barcelona-takter i angrepet. Macheda slo ballen på et touch med hælen til Jesse Lingard, som på direkten spilte ballen mellom beina på en fengselsfugl. Petrucci tok imot ballen, la den til rette og satte ballen i nettmaskene.

Men også nå var ledelsen kortvarig. Inman fikk alt for lett leke seg gjennom United-forsvaret, og dermed stod det 2-2 til pause – et resultat United etter spill og sjanser nok var godt fornøyde med.

Andre omgang var sju minutter gammel da de to italienerne igjen var i sentrum. Innlegget fra Larnell Cole fant Petrucci, som headet på tvers til Macheda som igjen dyttet ballen i mål.

Henriquez fikk sin United-debut midtveis i omgangen i en periode det ikke skjedde så alt for mye. Deretter måtte Sam Johnstone flere ganger ty til solide redninger for å holde United i føringen.

Chileneren viste prov på sitt store talent ved flere anledninger og kunne krone det hele med en scoring helt på tampen – selv om han ikke trengte å anstrenge seg mye for å sette ballen i mål. Innlegget fra Joshua King var nærmest ferdigscoret, og med pannebrasken fastsatte Henriquez sluttresultatet til 4-2.

Det var en jevn kamp som kunne ha tippet begge veier, men Sam Johnstone skal ha mye av æren for at det ble med to baklengsmål – faktisk det største antall baklengsmål på halvannet år for reservene på hjemmebane. Italienerne Petrucci og Macheda fortjener også skryt etter oppgjøret.

4-2 Angelo Henriquez (90)

United U21: Sam Johnstone, Larnell Cole (Angelo Henriquez 68), Tom Thorpe, Michele Fornasier, Tyler Blackett (Frederic Veseli 46), Ryan Tunnicliffe, Jesse Lingard, Davide Petrucci, Robbie Brady, Joshua King (Sean McGinty 90), Federico Macheda

Ubenyttede innbyttere: Pierluigi Gollini, Reece James

1. OMGANG:

1. Kampen er i gang, United med avspark.

9. Newcastle har hatt overtaket innledningsvis. Et langskudd fremtvinger en god redning oppe i vinkelen av Johnstone.

11. King med dagens første ordentlig United-avslutning, men den går et stykke utenfor mål.

14. KIKO MACHEDA! Petrucci vinner ballen med en herlig sklitakling og spiller på neste touch Macheda gjennom alene med keeper. Spissen gjør ingen feil og setter inn sin fjerde scoring på tre U21-kamper denne sesongen.

19. Det pøser ned på Moss Lane i øyeblikket – spilleforholdene er langt ifra de enkleste. Brady banker til på et frispark fra skrått hold, men den går i nettveggen.

19. 1-1! Det påfølgende utsparket blir slått lavt ut like over midtbanen, hvor ballen blir spilt videre gjennom til Madison som setter ballen i nettmaskene.

25. Campbell blir spilt fri, men treffer hælen til Johnstone som er heldig med redningen. Stor sjanse.

31. Ny, stor mulighet for gjestene. Et innlegg blir slått inn i boksen, men Newcastle-spilleren inni feltet klarer ikke å stokke beina sine. Sløvt forsvarsspill.

32. DAVIDE PETRUCCI! Et særdeles vakkert angrep av United! Et-touch og lekre detaljer, og Petrucci setter inn ledermålet. Ufortjent.

36. 2-2! Igjen er det alt for sløvt forsvarsspill, og Inman gjør United-forsvaret svimle før han setter inn utlikningen.

39. King skriker på straffe når ballen treffer handa til en Magpies-forsvarer – men når skuddet kom en halvmeter unna er det lite han får gjort for å avverge det.

40. Brady fyrer av et bra skudd, men det går utenfor.

42. Tunncliffe prøver seg med et lavt og hardt langskudd, men ballen går en halvmeter på feil side av stolpen.

45. Pause, 2-2. Newcastle har vært det beste laget. United-forsvaret har ikke spilt mye sammen tidligere, og det lar seg også merke ute på banen.

2. OMGANG:

46. Andre omgang har startet.

46. Bytte United. Frederic Veseli har kommet inn for Tyler Blackett.

49. Der bør King ordne 3-2. Ballen spretter over to Newcastle-forsvarere og i bakrommet. Alene med keeper er ikke nordmannen kald nok og ballen går like utenfor. Gigantmulighet!

53. KIKO MACHEDA! Innlegg fra Cole på bakre stolpe finner Petrucci, som h4 inn foran mål før Macheda dytter ballen inn med pannebrasken!

62. En liten dødperiode i kampen nå. United har foreløpig brukbar kontroll på ledelsen.

65. Gjestene antakeligvis snytt for straffe. Brady kommer alt for hardt inn i Madison etter hans avslutning. Spissen blir liggende og trenger behandling.

68. Angelo Henriquez får vise seg fram for United-fansen for første gang. Kommer inn for Larnell Cole og blir den første chilener i United-trøya noensinne.

74. Henriquez er alene på topp med ballen, dribler to mann, men fra spiss vinkel går skuddet rett i klypene på keeper.

78. Et bra skudd fra Newcastle endrer retning og skaper trøbbel for Johnstone, men Uniteds sisteskanse stopper skuddet glitrende!

81. Innlegg fra King finner Henriquez på bakre stolpe, men en bra redning av Newcastles målvakt holder gjestene inne i kampen.

84. Nok en solid inngripen av Johnstone, som holder United foran.

90. ANGELO HENRIQUEZ! King blir vakkert spilt fri på høyrekanten av Tunnicliffe, og innlegget til nordmannen går over keeper og til Henriquez, som enkelt kan heade inn sitt debutmål. 4-2!

92. Sean McGinty er tilbake etter utlån i Oxford, og får de siste minuttene for Joshua King.

94. Slutt, 4-2.