Marerittretur for Mourinho

José Mourinho og United ble utklasset på Stamford Bridge. Vi fulgte oppgjøret live.

United var på jakt etter sin første seier på Stamford Bridge siden 2012, men var ikke i nærheten under søndagens batalje i London. City, Arsenal og Tottenham hadde allerede avgitt poeng, men United klarte ikke å utnytte muligheten til å tette luken framover på tabellen.

José Mourinhos retur til gamleklubbens storstue ble et rent mareritt. Chelsea tok ledelsen allerede etter 30 sekunder ved Pedro etter slett forsvarsspill av bortelaget. Den scoringen preget naturligvis oppgjøret, og vondt ble fort til verre.

Halvveis i første omgang slurver United på en corner, og med litt uflaks ender ballen opp hos Gary Cahill, som banker inn 2-0 med høyrebeinet. Til pause leder Chelsea fullt fortjent 2-0.

Mourinho setter inn Mata for Fellaini i starten av andre omgang, og i de første minuttene etter pause ser United litt bedre ut. Men isteden for at bortelaget får en redusering, setter Eden Hazard all tvil til side med sin 3-0-scoring etter en drøy time.

Om ikke ydmykelsen var komplett allerede, ble den det syv minutter senere. N’Golo Kanté scorer nesten aldri mål, men så plutselig ut som en ekte målscorer da han driblet seg gjennom United-forsvaret og satt inn 4-0 bak de Gea.

Med tapet blir United værende på 7.plass, og har fortsatt seks poeng opp til City. Allerede onsdag venter nevnte City og Pep Guardiola i ligacupen. José Mourinho har mye å tenke på før den tid.

Lagoppstillinger:

United: De Gea; Valencia, Smalling, Bailly, Blind; Herrera, Fellaini, Pogba; Lingard, Ibrahimovic, Rashford. Benk: Darmian, Rojo, Romero, Carrick, Mata, Young, Martial.

Chelsea: Courtois; Cahill, Luiz, Azpilicueta; Moses, Matic, Kanté, Alonso; Pedro, Costa, Hazard. Benk: Begovic, Aina, Terry, Chalobah, Oscar, Willian, Batshuayi

90+3: SLUTT

90+2: Rojo med en fantastisk avslutning fra langt hold. Courtois må ut i full firsprang, men redder til corner.

90: Zlatan kommer til en sjanse når vi går inn i overtiden, men det stemmer ikke 100 prosent for svensken om dagen. Blir stoppet av Luiz og Courtois.

87: Lite som skjer nå. United har resignert, og Chelsea er egentlig nærmere det femte målet enn United er å få en redusering. United-fansen holder imidlertid trykket oppe med George Best-sangen. Imponerende.

82: Chelsea fansen jubler for hver eneste pasning nå. Tung dag å være United-supporter på.

81: Zlatan viser klasse inne i boksen.Tar ned ballen og fyrer av et godt skudd, men Courtois gjør en sterk redning ut til corner. Den blir det ikke noe av.

80: Det skal sies at Chelsea har vært effektive i dag. Fullt fortjent at de leder, men 4-0 er i drøyeste laget utifra skudd og sjanser.

77: BYTTE: Dobbelbytte for Chelsea: Willian erstatter Hazard og Costa blir tatt av for Batshuayi.

75: Pogba klipper ned Matic og får et fortjent gult kort. Frustrerte United-gutter på banen nå, og det er ikke rart.

71: BYTTE: Chalobah kommer inn for målscorer Pedro.

69: MÅL 4-0 CHELSEA: Ydmykelsen er komplett. N’Golo Kanté dribler seg gjennom United-forsvaret og setter inn 4-0 kontrollert i hjørnet bak Uniteds spanske sisteskanse.

66: Gult kort til Chelseas Alonso, etter at han river ned Pogba.

65: BYTTE: Martial kommer inn for Lingard!

62: MÅL 3-0 CHELSEA: Akkurat idet United er på vei inn i kampen igjen, setter Hazard inn Chelseas tredje mål, og muligens også punkterer kampen. Belgieren blir spilt fri inne i boksen, drar av en mann og setter ballen nedi hjørnet bak De Gea, som er på den, men ikke nok.

57: Lingard har tydeligvis fått selvtillit fra Fenerbahce-kampen. Klemmer til fra lang distanse, men Courtois redder greit. United i støtet nå, og bortefansen er høylytte.

55: Store rom å kontre i for Chelsea når Rojo slurver bort ballen i angrep. Hazard kommer til slutt til avslutning, men Smalling blokkerer.

54: United kommer til på venstrekanten og får slått inn mot Pogba som kommer i full fart, men rekker ikke fram. Positive takter av United.

51: BYTTE: Bailly er nødt til å gi seg med skade. Rojo kommer inn og tar venstreback, mens Blind går inn sentralt.

49: Samme mann blir hindret på vei inn i 16-meteren, men får ingenting. Det er belgieren svært misfornøyd med!

47: Hazard står plutselig mutters alene foran De Gea, men er i soleklar offside. Målet blir annulert

46: Andre omgang er i gang!

46: BYTTE: Mata kommer inn for Fellaini. Nå skal det virkelig angripes fra bortelaget.

PAUSE: Chelsea har vært det beste laget i første omgang, og leder fullt fortjent 2-0 til pause. United har kommet til noen muligheter, men har slurvet defensivt. Skal det bli poeng her må mye endres i de neste 45 minuttene.

45+2: Diego Costa med en kjempesjanse til å punktere kampen rett før pause, men skuddet blokkeres i siste øyeblikk. Like etter blåses det, og Chelsea kan gå svært fornøyde inn i garderoben. Hva nå Mourinho?

45 + 1: United med et lite trykk før pause. Ballen ender til slutt opp hos Rashford inne i boksen, men unggutten treffer ikke ordentlig og ballen går over mål.

44: United sliter med å trenge gjennom det kompakte Chelsea-forsvaret. Zlatan prøver å spille gjennom Rashford, men ballen går via en Chelsea-spiller og inn til Courtois.

40: Kampens andre gule kort går til David Luiz etter at han setter knottene i kneet til Fellaini. Stygt!

37: Kampen har roet seg de siste minuttene. United kommer ofte i gode posisjoner, men den siste pasningen sitter ikke.

29: Nå svinger det her. Herrera klemmer til med venstre fra distanse, men Courtois redder, før Lingard er nære på å sette returen. Like etter får Bailly gult kort etter at han stopper Costa på ulovlig vis på en kontring.

27: Chelsea er frampå igjen ved to anledninger. Først er det De Gea som gjør en sterk benparade og avverger Costa fra å sette ballen i åpent mål. Så er Hazard på ferde like etter. Hamrer ballen mot første stolpe, men United rydder opp.

24: United med en halvsjanse. Zlatan nikker ned til Lingard, men skuddet hans blokkeres.

21: MÅL 2-0 CHELSEA: United slipper inn sitt første dødballmål for sesongen. Gary Cahill står alene på en corner og smeller ballen i mål fra kloss hold. Litt flaks at ballen kommer frem til han, men når den først kommer avslutter Cahill kontant i mål.

18: Chelsea best for øyeblikket. Costa spilles opp i 16-meteren og forsøker seg med en hælflikk til Pedro. Nære, men pasningen kommer ikke frem.

14: God mulighet til Hazard fra 16 meter etter en corner, men avslutningen går utenfor. United-forsvaret veldig passive der.

12: Marerittstart for United med den tidlige scoringen. Nå må United opp og frem, og da kan det bli etterhvert bli store rom andre veien. Kampen har roet seg litt etter pangåpningen.

7: United er nære! Valencia slår inn og Ibrahimovic vinner i lufta, men headingen går over. Vanligvis scorer svensken der.

5:  En corner fra United klareres i første omgang, men blir spilt ut til høyre og slås inn. Der er David Luiz med foten og avverger scoring.

1: MÅL 1-0 CHELSEA: Chelsea tar ledelsen etter 30 sekunder!  Ballen slås i bakrom mot Pedro, som runder De Gea og sender hjemmelaget i føringen. Slett forsvarsspill.

0: Diego Costa sparker kampen i gang!

Dette skrev vi før kampen:

16.25: Manchester City klarte kun 1-1 hjemme mot Southampton. Vinner United er det kun tre poeng opp til tettrioen bestående av City, Arsenal og Liverpool! Opp i ringa gutter!

15.57: Manchester Evening News har hatt en avstemning blant sine lesere om hvorvidt Zlatan ender måltørken sin i dag eller ikke. Svaret er ganske unisont.

15:50: City har utlignet, og inntar foreløpig delt tabelltopp med Arsenal og Liverpool.

15.40: Det er delte meninger om dagens dommer (Vi lukter en anelse ironi fra herr Luckhurst her):

rvpterry

– Vi ønsker velkommen til José, Rui (Faria), Silvino (Louro, keepertrener), Carlos (Lalin, fitnesstrener) og Mata. Vi hadde noen flotte år sammen her.

– Jeg glemmer aldri det José gjorde for meg både personlig og for denne fotballklubben.