Poengdeling for reservene

Vi fulgte kampen live, og vurderte også noen av nøkkelspillerne.

Nicky Butt var ute etter den første seieren på bortebane i seriesammenheng for reservene mandag kveld, men Reading skulle vise seg som alt annet enn en enkel motstander.

Allerede etter 24 minutter sto det 1-0 til hjemmelaget, til tross for at dette var mot spillets gang. Det er målene som teller, sies det. Akkurat den ledelsen skulle Reading få nyte i drøye tre minutter, for da snappet en årvåken Gribbin ballen fra et somlete Reading-forsvar, og spilleren fulgte opp med å runde sisteskanse på vakkert vis, før han ble lagt i bakken. Straffen ble kaldt satt i nettmaskene av Harrop, som åpenbart fikk umiddelbar mersmak på mål.

jh
callum gribbin
  • Axel Tuanzebe viser igjen hvorfor Mourinho har så stor tro på han. Kan kanskje bli mer autoritær i feltet, begge målene United slapp inn i dag kom etter dødball. axeltuanzebe (650 x 358)
  • Josh Harrop var en konstant trussel for Reading, til tross for at arbeidsforholdene ikke var like gode etter pause. God til å veksle mellom å gå på innsiden og utsiden av mann.
  • Callum Gribbin, som til vanlig spiller på U18, hadde også en god kamp, spesielt de første 45. Godt øye for spillet og god nærteknikk, han viste at dette også er et nivå han mestrer.
  • Joe Riley måtte gå av banen etter bare 20 minutter, og vi krysser fingrene for at ikke hamstringen er helt ødelagt.

OBS! Om snaue to uker får United nok en gyllen mulighet til å ta sin første borteseier for sesongen, og mot ingen ringere enn Chelsea. Kampen spilles 9.desember, og vises på MUTV.

Reading 2-2 (1-2) United

Premier League 2
Adams Park, 28. nov. 2016, kl. 20.00

25. min.: 1-0 Hyam
28. min.: 1-1 Harrop (str.)
29. min.: 1-2 Harrop
52. min.: 2-2 Mendes

United: Kieran O’Hara; Ro-Shaun Williams, Axel Tuanzebe, Regan Poole (Matt Olosunde, 85.), Joe Riley (Sadiq El Fitouri, 21.); Sean Goss, Devonte Redmond, Matt Willock; Callum Gribbin (Demetri Mitchell, 84.), Scott McTominay, Josh Harrop.
Uben.innb.: Ilias Moutha-Sebtaoui, Tosin Kehinde.

94: Slutt! Men ikke uten dramatikk. I sluttsekundene av kampen blir O’Hara rundet, og spissen til Reading triller ballen mot mål, men det blir stang ut. Kampen ender 2-2.

91: Goss er i god form i dag, og prøver seg like gjerne med et skudd fra nærmere 40 meter. Litt ubehagelig for keeper, men ikke mer enn det.

87: Reading får nok en god sjanse, men O’Hara er på plass og redder fra kloss hold.

86: God overgang fra United, og ballen ender til slutt hos Goss, som hamrer ballen i treverket. Det ender med en corner, som blir klarert.

73: Ny, stor mulighet for Reading. Ballen ender dog i nettveggen, noe heldig for United.

United sliter med å forsvare seg mot dødballer, og Reading har kommet til flere småsjanser som følge av dette. Nicky Butts gutter sliter også med å etablere det offensive spillet, mot et hardtarbeidende Reading.

64: Bytte, Reading: Callum Harriot ut, Tyler Frost inn.

Maktbalansen i kampen har snudd noe etter reduseringen til Reading, men Harrop fortsetter å true fra sin venstrekant. Gribbin noe mer anonym så langt denne omgangen.

51: MÅL, Reading! Igjen får United en dårlig start. Corner, og Hyat header ballen tilbake fra bakerste stolpe, og der står Mendes umarkert. 2-2.

45: Dommeren blåser i fløyta, og andre omgang sparkes igang.

Callum Gribbin og Josh Harrop har gjort livet vanskelig for Reading sitt forsvar i de første 45. Sistnevnte gjorde også to mål på ett minutt, det er absolutt noe å ta med seg videre.

Begge lag har gått ut i 100, og det har blitt gjenspeilet i flere susende taklinger fra begge lag.

Joe Riley blir antageligvis å se på sidelinjen en stund fremover, hvis hamstring-skaden er så ille som det kunne se ut som.

Det andre målet fra Harrop, som kom ganske nøyaktig ti sekunder etter avspark, kunne kanskje vært avblåst for offisde. På reprisene ser man at keeper er tydelig forstyrret av Gribbin som løper inn i synsfeltet hans. Linjemannen hadde flagget oppe, men dommeren valgte altså å gi målet til United.

45+2: Da er det pause. Litt av en førsteomgang! United går fortjent i garderoben med en 1-2 ledelse.

42: Stor mulighet for Reading. Kelly fyrer av et frispark fra drøye 20 meter, og ballen får flere styringer i feltet, men ballen går til slutt til corner.

Det gikk ti, 10, sekunder fra Reading sitt avspark til Harrop på nytt satte ballen i mål.

29: Nå skjer det ting her! Reading surrer bort ballen direkte fra avspark, og Harrop sier takk – før han runder et par forsvarsspillere og setter ballen i mål. Målet blir først avblåst for offside, men blir omgjort til mål. 1-2 United!

28: Harrop er iskald fra ellevemeteren, og sender ball og keeper i forskjellig retning. Gribbin er den som skaffer straffesparket, i det han runder sisteskansen til Reading og blir felt.

27: Straffe, Manchester United!

24: MÅL, Reading! Klabb og babb i feltet etter et innlegg, og det er til slutt er det Hyam som får satt ballen i et åpent mål.

Callum Gribbin ser ikke ut til å merke smellen han fikk tidligere i kampen, og leverer den ene frekkasen etter den andre.

20: Skade: Joe Riley får problemer med hamstringen, og erstattes av Sadiq El Fitouri.

7: Gribbing og Poole halter litt, og Gribbin fikk seg akkurat en ny smell. Ser ikke ut som det forberedes noen bytter – enda.

2: Reading kommer seg til en ganske stor mulighet, og det er Mendes som får avsluttet, men det ender til slutt med utspill.

1: Kampen er i gang!

Jaap Stam er også på plass, som hovedtrener for Reading. Uansett, et hyggelig gjensyn!

Lagene har kommet, og det er et slagkraftig mannskap Butt har tatt med seg. Gledelig er det også å se Joe Riley tilbake, som har vært ute med en liten skade. Callum Gribbin får også muligheten, unggutten spiller til vanlig for U18.

United er fortsatt på jakt etter sin første borteseier i Premier League-2. Det ble med et sviende tap for Nicky Butt i sin første kamp som midlertidig trener for reservene, mot det som må kalles et veldig sterkt Sunderland-lag.

Mandag kveld er det en ny mulighet for ungguttene å vise hva de er gode for, denne gangen reiser de til Wycombe for å møte Reading.

Her kan du lese deg opp før mandagens kamp.

Lagoppstillinger legges ut så fort de kommer, og vi følger kampen LIVE her på united.no!

Avspark er kl 20.00 norsk tid, og kampen sendes på MUTV/TV2-Sumo.