U18 slo Tottenham

United U18 holdt nullen for første gang på 25 kamper og slo Tottenham 1-0.

Lørdag formiddag tok Uniteds U-18-gutter imot Tottenham på Aon Training Complex. Gjestene hadde vist svært god form i forkant av oppgjøret, og vunnet fire bortekamper på rad før de kom til Manchester. Men laget fra sør-avdelingen i U-18 Premier League ble hindret av et kompakt United-forsvar og en svært kompetent Pereira i United-buret.

Paul McGuinness gjorde fem endringer etter tapet mot Wigan forrige helg – det ga uttelling, og Uniteds unggutter tok sin første seier på fem kamper, i tillegg til at de holdt nullen for første gangen på 25 kamper.

Scroll ned for direkteoppdateringene!

Det skjedde svært lite innledningsvis, og ingen lag så spesielt farlige ut etter ti minutter spilt. Men etter 14 minutter spilt, burde Tottenham ha vært i føringen. En Tottenham-spiller dro seg innover kanten og fyrte av et skudd som såvidt ble reddet av Uniteds sisteskanse som måtte gi en retur.

Sjansene kom

Det tok om lag ti minutter før neste store sjanse kom. United angrep, men Tottenham-forsvaret ryddet enkelt opp og kontret på United. Ballen endte til slutt hos Walker-Peters som skjøt like utenfor fra 18 meter. Like etterpå burde United ha ledet. Fletcher sendte Croskery fri, men avslutningen hans gikk rett på Tottenhams Voss som slo ut til corner.

På tampen av andre omgang kom det enda flere sjanser for vertene. Etter 42 minutter spilt skjøt Thompson et kjempeskudd fra om lag 20 meter, men skuddet hans snisset treverket og gikk like utenfor Tottenham-målet. Og to minutter på overtid kom Mitchell alene med Voss, men en nervøs avslutning ble enkelt reddet av Tottenham-keeperen.

United i føringen

Andre omgang startet mye roligere for begge lag, og den store sjansen kom ikke før i det 58. minutt. Uniteds Riley stormet nedover høyrekanten før han slo inn til en umarkert Fletcher som sendte vertene i føringen ved en enkel avslutning på åpent mål fra et par meter.

I det 66. minuttet vartet United opp med nok et vakkert angrepsspill. Goss og Mitchell spilte vegg like utenfor 16-meteren, og pasningsspillet ble avsluttet med et skudd fra 18 meter fra Goss – men skuddet ble for svakt og Voss reddet enkelt.

Sjanser begge veier

16 minutter senere burde det ha stått 2-0. En nydelig United-kontring endte med at Mitchell fikk ballen på 11 meter, men avslutningen på nærmest åpent mål ble for svakt, og en Tottenham-stopper reddet på strek.

Tottenham presset bare mer og mer, men maktet aldri å pirke ballen i nota bak Pereira. Walkes, Walkers-Peters og Goodard var alle spillere som fikk prøvd skuddfoten fra utenfor 16-meteren, men Uniteds sisteskanse hindret baklengsmål hver gang.

Det skjedde ikke mye mer på Aon Training Complex, og United vant dermed kampen knepent 1-0.

Manchester United 1 –  0 Tottenham

58. min.: 1-0 Fletcher

Sted og tid: Aon Training Complex, lørdag 12. april, 12:00.
Turnering: U18 Premier League

United: Joel Pereira, Joe Riley, Ben Barber, Ryan McConnell, Nicholas Ioannou, Sean Goss, Demetri Mitchell (Cameron Borthwick-Jackson, 85.), Matt Willock, Ashley Fletcher, Ruairi Croskery, Jordan Thompson (Marcus Rashford, 85.)
Benk: Dean Henderson, Callum Evans, Tosin Kehinde

Tottenham Hotspur: Voss, Campbell-Young, Maghoma, Carter-Vickers, Amos, Goodard, Walkes, Miller, Walkers-Peters, Harrison, Georgiou.

11: Ingenting skjer.
14: Kjemperedninger av Pereira! Tottenham burde vært i ledelsen etter to forsøk fra kloss hold, men Uniteds sisteskanse redder begge.
23: United som presser – men kommer til svært få avslutninger mot et kompakt Tottenham-forsvar.
25: Walker-Peters kunne ha sendt Tottenham i føringen. United angriper, Spurs kontrer og ballen ender til slutt opp hos Walker-Peters som sender ballen like utenfor fra om lag 18 meter.
27: Kjempesjanse for vertene. Flecther sentrer til Croskery som avslutter rett på Spurs-keeperen. Corner til United.
28: Ingenting kommer ut av corneren.
35: En Tottenham-spiller mottar ballen like utenfor 16-meteren, men det curlede skuddet svever en meter over Uniteds tverrligger.
42: Der står det nesten 1-0 til United. Thompson drar seg innover i banen før han skyter fra om lag 20 meter – men skuddet går like utenfor Voss’ bur.
45+1: Mitchell alene med Voss, men avslutningen blir for svak og Spurs-sisteskansen redder formidabelt.

PAUSE!

45: Andreomgangen er i gang.
48: Corner til Spurs – slås kort og ebber ut i ingenting.
58: MÅL TIL UNITED! Nydelig forarbeid av Riley som stormer nedover høyrekanten før han slår inn til en umarkert Fletcher som enkelt setter 1-0 på åpent bur.
63: Der kunne det ha stått 1-1. Walkes’ skudd fra 20 meter fikk en voldsom medfart og retningsendringer før den svevde like utenfor Pereiras mål.
65: Goss skyter svakt fra 18 meter. Reddet.
81: Nydelig kontring av United ender med at Mitchell skyter på nærmest åpent mål, avslutningen blir for svak og en Tottenham-stopper redder på strek.
85: Tottenham presser veldig, men makter aldri å score.
85: United gjør dobbeltbytte. Borthwick-Jackson og Rashford inn for Thompson og Mitchell.