U21-sjef Warren Joyce.

Ny uavgjort mot Liverpool

Reservene spilte 1-1 tirsdag kveld.

Det ble ingen stor kveld under flomlysene på Leigh Sporrts Village. Tidvis så det ut som gressmatta kan ha vært vannet noe intenst, for det var vanskelig for flere av spillerne å holde fotfestet.

Liverpool tok ledelsen i første omgang etter et langvarig press fra Liverpool, ved en frekk hælklakk fra Harry Wilson. Danny Ings, som tidligere har vært en etablert Premier League-spiller, var sterkt involvert i forarbeidet.

Det kunne se ut som målet var en vekker for United-gutta, for tempoet ble satt betraktelig opp etter det. Først ut var Redmond med en suser av de sjeldne, som sett med Manchester-øyne gjerne skulle vært fem cm lenger ned. Josh Harrop fulgte opp med en dødball fra dypet, som fikk en farlig stuss på den våte gressmatta. Ballen kunne fort endt i mål, hadde det ikke vært for en veldig god keeperprestasjon.

axeltu

Resten av omgangen handlet om god defensiv organisering fra United sin side, og mye ballinnhav for Liverpool. Flere ganger var Sam Johnstone det som holdt United i kampen, med noen benparader som han antageligvis har plukket opp på treningsfeltet fra David De Gea.

Kanskje det mest imponerende med tirsdagens kamp var å se Axel Tuanzebe i midtforsvaret. Til tross for at han bare er 18 år, spiller han med en selvsikkerhet du ikke ofte ser på dette nivået. Det er ikke uten grunn at det snakkes mye om talentet til Tuanzebe, og i dag fikk spesielt Danny Ings kjenne det på kroppen.

Det er godt å se at akademiet produserer, og fortsetter Axel Tuanzebe slik over tid, er ikke dette nivået høyt nok for stortalentet.

United 1-1 (0-1) Liverpool

Premier League 2
Leigh Sports Village, 18. okt. 2016, kl. 20.00

United: Sam Johnstone; Ro-Shaun Williams, Axel Tuanzebe, Regan Poole, Joe Riley; Devonte Redmond, Sadiq El Fitouri; Matt Olosunde (Charlie Scott, 64.), Matt Willock, Josh Harrop; Scott McTominay.
Uben.innb.: Dean Henderson, Tosin Kehinde, George Tanner, Demetri Mitchell

21.55: Og der blåser dommeren av kampen. Det ble stille andre omgang, men Liverpool så kanskje hakket farligere ut. Kampen ender 1-1

21.34: Sam Johnstone viser seg ny kontrakt verdig. Danny Ings er alene gjennom, men der blir vår sisteskanse for stor.

21.31: Stor sjanse for Danny Ings der. Får akkurat ikke hodet på den, heldigvis for oss. Fortsatt 1-1.

21.10: Straffe til Manchester United! Nevnte McTominay gjør mye selv, og mye bra. Ender med at han blir dratt ned i feltet. Harrop er iskald fra 11-meteren og utligner. 1-1!

21.05: Andre omgang blåses i gang, og begge lag stiller uforandret.

20.50: Pause. Det er grunn til å tro at Warren Joyce har noen ord til laget sitt i pausen, for dette har ikke vært veldig imponerende. Liverpool leder 1-0.

20.49: Farlig dødball, Harrop legger inn fra dypet og ballen spretter gjennom hele feltet. God involvering fra Grabara i målet til Liverpool, den ballen hadde nok gått inn.

20.43: Den hadde fortjent en bedre skjebne. Redmond klemmer til fra 25 meter, men ballen går i treverket og over. Stor sjansse for Manchester United.

20.19: MÅL! Liverpool tar ledelsen, fra Harry Wilson. Han står på rett sted, til rett tid og flikker ballen forbi Johnstone.

20.14: Første store mulighet går til Liverpool. Danny Ings og Gruijic kombinerer fint, men godt defensivt arbeid av El Fitouri hindrer mål.

20.02: Kampen er i gang!

19.36: Før kveldens oppgjør ligger Manchester United på en åttende plass, og Liverpool er på fjerdeplass. Det er totalt tolv lag i serien.

19.35: Laget til Manchester United er klart, og det er gledelig å se Scott McTominay tilbake, etter at en skade gjorde han utilgjengelig mot Everton:

– Det er en god divisjon, og det er alle vanskelige kamper. Det kommer helt an på hva klubben ønsker fra akademiet sitt.

– Everton for eksempel, stilte med spillere hentet inn for å spille på det aldersnivået, og kanskje derfor topper de tabellen nå.

19.15: Da var laget til Liverpool klart. Som forventet, så mønstrer de et sterkt mannskap til tirsdagens oppgjør.

Forhåndsstoff:

Warren Joyce og hans gutter møter dag Liverpool, etter den skuffende kampen mot Everton for snart tre uker siden, som endte med tap, 2-0.

Det forventes at Liverpool stiller med et sterkt lag, med blant andre Danny Ings og Mamadou Sakho i startelleveren.

Vi oppdaterer kampen her underveis, og lagoppstillingene blir lagt ut så fort de kommer.

Kampen spilles på Leigh Sports Stadium og avspark er kl 20.00. MUTV sender kampen, og den kanalen finner du på TV 2 Sumo.