Lingards store dag

Jesse Lingard scoret to mål og hadde én målgivende da United slo A-League All Stars 5-1. Welbeck (2) og Van Persie scoret de andre målene.

Manchester United tapte sommerens første treningskamp 0-1 mot Singha All Star XI for en uke siden, og de røde var ute etter å ta sommerens første seier da A-League All Star tok imot de regjerende Premier League-mesterne i Sydney lørdag. Over 83.000 tilskuere hadde møtt opp på Allianz Stadium i Sydney og skapte en fantastisk ramme rundt kampen.

Ingen United-spillere greide å finne nettmaskene i Moyes’ første kamp som manager, men det var et helt annet tempo over United-spillerne i Sydney enn hva de viste i Bangkok. De rødkledde tok initiativet fra første spark på ballen, og kvartetten Giggs, Lingard, Zaha og Welbeck gjorde livet vanskelig for vertenes forsvarsspillere.

Oppmuntrende førsteomgang

Det tok bare 11 minutter før Uniteds press ga resultater. Michael Carrick vant ballen høyt i banen, Tom Cleverley fant Giggs ute på høyresiden og 39-åringen slo ballen inn mot Danny Welbeck på topp. Welbeck hoppet elegant over ballen, og bakfra kom Jesse Lingard i full fart og kom alene med keeper. 20-åringen opptrådte som om han aldri hadde gjort noe annet enn å score alene med keeper, og sendte ballen elegant ned i hjørnet fra 14-15 meter.

Danny Welbeck
TOMÅLSSCORER: Danny Welbeck fulgte David Moyes’ oppfordring om å score flere mål.

United fortsatte presset, og Patrice Evra (!) hadde hatt tre sjanser på cornere før det var spilt 20 minutter. Zaha driblet og kom til innlegg, Giggs traff med pasningene og Lingard viste tempo, teknikk, og god blikk på venstrekanten. I tillegg virket Danny Welbeck på hugget. Sistnevnte ble også Uniteds neste spiller i målprotokollen etter 34 minutters spill. Jesse Lingard dro seg inn fra venstre og fant Giggs på 16-meterstreken. Veteranen trillet ballen elegant gjennom vertenes forsvarsledd, og der kom Welbeck på et godt løp og sendte ballen kontrollert ned i hjørnet bak A-League All Stars sin keeper Ante Covic.

A-League All Stars hadde et godt forsøk fra Thomas Broich fra 18 meters hold, men halvvolleyen strøk tverrliggeren over Lindegaard. United hadde imidlertid initiativet gjennom hele førsteomgangen, og ved siden av Evra hadde også Danny Welbeck en stor sjanse til å øke til 3-0 etter godt samspill med Jesse Lingard, og var også forbi keeper ved en anledning, hvorpå den påfølgende avslutningen ble reddet av en forsvarsspiller. Ingen av disse sjansene resulterte i mål, og det stod derfor 2-0 til pause.

Parademarsj etter hvilen

United begynte godt de første minuttene av andreomgang også – og Welbeck var nær sitt andre mål for dagen etter godt forspill av Wilfried Zaha, men det var vertene som fikk det første målet. Besart Berisha mottok ballen på 20 meter, vendte raskt opp og fikk avgårde et skudd. Skuddet var ikke hardt, men trillet ned mot korthjørnet. Anders Lindegaard så ut til å bli ‘tatt på feil fot’, og rakk aldri ned til ballen. Dermed stod det 1-2 i Sydney!

United hadde dominert kampen hittil, og det skulle kun ta tre minutter før ledelsen igjen ble økt til to mål.

Welbeck ser ut til å ha tatt til seg Moyes’ oppfordring om å score flere mål! Zaha fant Giggs på 16-meterstreken, og nok en gang fant Giggs en bedre plassert lagkamerat da han trillet ballen ut til Lingard på det venstre hjørnet av 16-meteren. Lingard dro seg inn i banen og kliket til med strak vrist, og for et treff unggutten fikk! Ballen gikk som et prosjektil utenfor keepers rekkevidde og opp i vinkelen! Fantastisk dag for Jesse Lingard!

GAMMEL OG UNG: Ryan Giggs (39) gratulerer Jesse Lingard (20) med scoring.

David Moyes snakket fredag om at han ønsket å se Danny Welbeck score flere mål. 20 minutter før slutt viste spissen frem toppfarten da han løp fra to forsvarsspillere og rundet keeper. Nok en gang ble avslutningen reddet av en forsvarer, denne gang nærmest på streken og til corner, men på den påfølgende corneren steg Uniteds nummer 19 til værs og stanget ballen i nota. Dermed hadde også Welbeck scoret to mål.

United fortsatte å presse på og både Adnan Januzaj og Zaha hadde gode sjanser før kampen var over, men ingen av dem kom nærmere enn stolpeskuddet til Januzaj hadde på overtid. Én spiller greide imidlertid å få ballen i mål i løpet av kampens siste minutter, og det var – ikke overraskende – Robin van Persie. Først ble han spilt alene gjennom med keeper og bommet, før Januzaj plukket opp returen, spilte ballen til Lingard, som igjen fant Van Persie, og nederlenderen dunket ballen ned i hjørnet med høyrefoten.

Det stod dermed 5-1 til United etter 87 minutters spill, noe som også ble sluttresultatet på Allianz Stadium.

United hevet seg mange hakk fra tapet mot Singha All Star XI forrige lørdag, og leverte en imponerende forestilling i Sydney. Spesielt gledelig var det å se ungguttene Zaha og Lingard, men også Welbeck og Giggs (med sine tre målgivende pasninger) leverte meget gode kamper. Forhåpentligvis kan United-spillerne bygge videre på kampen mot A-League All Stars i ukene som kommer, og første sjanse til dette er kampen mot Yokohama F. Marinos på tirsdag.

KAMPFAKTA:

A-League All Stars 1-5 (0-2) Manchester United

Sted: ANZ Stadium, Sydney, Australia.
Tid: Lørdag 20. juli klokken 11.30 (skandinavisk tid)
Turnering: Privatkamp
Tilskuere: 83.127

11. min.: 0-1 Lingard (Giggs)
34. min.: 0-2 Welbeck (Giggs)
52. min.: 1-2 Berisha
55. min.: 1-3 Lingard (Giggs)
70. min.: 1-4 Welbeck (Van Persie)
87. min.: 1-5 Van Persie (Lingard)

United: Anders Lindegaard, Rafael da Silva, Rio Ferdinand (Michael Keane 46), Phil Jones, Patrice Evra (k) (Fabio da Silva 75), Jesse Lingard, Michael Carrick (Anderson 71), Tom Cleverley, Ryan Giggs (Robin van Persie 62), Wilfried Zaha, Danny Welbeck (Adnan Januzaj 71).

Ubenyttet reserve: David de Gea

A-League All Stars: Ante Covic (Michael Theo 46), Nigel Boogard, John Rose (Rhyan Grant 62), Nikolai Topor Stanley, Michael Beauchamp (Connor Chapman 84), Pedj Bojic (Josh Risdon 46), Brett Emerton (k) (Marcelo Currusca 84), Liam Miller (Billy Celeski 46), Besart Berisha (David Williams 73), Michael McGlinchey (Mark Bridge 62), Thomas Broich (Paul Ifill 73).