Blandet for de utlånte

DE UTLÅNTE: Suksess for Cleverley og Pearson, mens tre andre United-spillere måtte tåle både uavgjort og tap.

Aston Villa 2-1 West Bromwich

Et hardt presset Villa-lag med Tom Cleverley som vanlig fra start, tok tre uhyre viktige poeng mot Darren Fletcher og hans WBA. Seieren satt langt inne, for det måtte et straffespark til nesten tre minutter på overtid for å avgjøre kampen.
På forhånd hadde Villa kun Leicester bak seg på tabellen, så poengnøden var desperat da laget gikk ut i hundre og dominerte mot Tony Pulis’ elever. Lettelsen var enorm da Gabriel Agbonlahor sendte laget i føringen etter 22 minutter, men det skulle bli med den scoringer før pause. Det kunne WBA prise seg lykkelige over.
Gjestene skulle slå tilbake halvveis ut i 2. omgang da Saido Berahino satte inn sin 10. scoring på 12 kamper. Uroen begynte dermed å spre seg hos vertene, inntil tidligere United-keeper Ben Foster rakk ut en hjelpende hånd ved legge ned Matthew Lowton. Dermed ordnet Christian Benteke full Villa-pott fra straffemerket. På det tidspunktet var Tom Cleverley ikke lenger på banen. Han ble nemlig byttet ut etter 76 minutter.

Aston Villa v West Bromwich Albion - Premier League
Tom Cleverley (t.h.), her i kamp med WBAs Craig Gardner

Brighton 2-0 Derby

Championships lederlag, Derby County, startet kampen med Jesse Lingard på benken. Det skulle de kanskje angre på, for da han omsider ble sendt utpå etter 72 minutter, hadde vertene nettopp tatt ledelsen.
Fem minutter etter Lingards inntreden, ble situasjonen ytterligere forverret for gjestene da Brighton la på til 2-0. Det ble også sluttresultatet. Det kostet Derby plassen på tabelltoppen. Middlesbrough benyttet nemlig kvelden til å banket Millwall 3-0 på Riverside, og dermed klatret de ett poeng foran Jesse Lingard og hans lagkamerater.

Bolton 1-1 Reading

Både Ben Amos og Saidy Janko spilte hele kampen for et Bolton-mannskap som lenge så ut til å stikke av med alle poengene. Eidur Gudjohnsen, som kom inn idet lagene tok fatt på 2. omgang, sendte nemlig laget i ledelsen etter en times spill, og deretter sto stillingen seg helt til Jamie Mackie fant på å utlikne tre minutter på overtid! Resultatet betyr at de to klubbene følger hverandre som skygger på tabellen. Bolton er nummer 17 og Reading nummer 18. Begge klubbene har 41 poeng, men Bolton har marginalt bedre målforskjell.
Rapportene sier ellers ingenting om Amos i buret, mens det virker som om Saidy Janko var rimelig aktiv, i alle fall etter pause.

Barnsley 1-0 Coventry

Ben Pearson både startet og var med  helt til siste slutt da Barnsley sikret seg seieren over FA-cupvinnerne fra 1987. De tre poengene kan vise seg å bli gull verdt i kampen om en plass blant de fire som til slutt skal spille kvalifisering om opprykk til Championship. Selv om Barnsley ikke ligger høyere oppe enn en 10. plass etter kveldens kamper, skiller det bare to poeng opp til Doncaster på 6. plass.