LONDON, ENGLAND - OCTOBER 04: Bastian Schweinsteiger, Wayne Rooney and Daley Blind of Manchester United react to Alexis Sanchez of Arsenal scoring their third goal during the Barclays Premier League match between Arsenal and Manchester United at Emirates Stadium on October 4, 2015 in London, England (Photo by John Peters/Man Utd via Getty Images)

Harald skriver at det finnes både gode og onde dager, og at United kommer tilbake.

Supporterklubben er for supportere, og derfor ønsker United.no leserbrev som del av nettsiden. Takhøyden er stor, men vi forbeholder oss retten til å avgjøre hva som kommer på trykk og ikke. Det er også et krav at man argumenterer godt for det man mener, og du må tåle at andre kommenterer innlegget ditt. Leserbrev kan sendes til [email protected]. Oppgi fullt navn og helst alder, og fortell gjerne når, hvordan eller hvorfor du ble fan.

GODE OG ONDE DAGER: DE FINNES.

Av: Harald Harestad

Dette leserbrevet ble påbegynt nøyaktig 23 sekunder etter kampen på Emirates den 4 oktober ble blåst av. Jeg leser alt av nyheter som omhandler klubben over alle klubber, Manchester United, i løpet av uka og i det fløyta gikk og Øyvind Alsaker oppsummerer kampen kjente jeg på en fæl følelse. Jeg gruer meg til nyhetsuken som kommer. Det er ikke spillerne sin feil. Det er ikke Louis van Gaal sin feil. Det er ikke Arsene Wenger eller Arsenal sin feil. Det er vår feil. Vi, de norske supportere av verdens største fotballklubb.

IKKE SKYLDEN: Harald skylder ikke på LVG for tapet mot Arsenal. Her er manageren avbildet fra kampen mot Sunderland 26.september.

Før du slutter å lese og hiver deg over tastaturet i sinne og forargelse over slik en påstand ber jeg ydmykt om å lese videre. Den poengterte og veloverveide kommentaren din kan vente i 5 minutter til. Jeg lover.

Arsenal var vanvittig gode i første omgang. United var ikke dårlige, de glemte bare å møte opp. Se på de to første målene én gang til. Oppstår det forsvarsfeil? Ja, det gjør det. Det er vanskelig å score mål hvis ikke forsvaret gjør feil. Så enkelt er det. Før du slakter noen og enhver, ta to, nei, ta tre minutter og tenk deg om. Er denne kampen så uhyre viktig? Nei, det er den ikke. Vi ligger noen få poeng bak tabelltopp og halve sesongen er ikke spilt enda.

Som de aller fleste med hjerte for United satt jeg i sjokk da klokken passerte tjuve minutter spilt. 3-0? Nei, dette skal ikke gå an. Men, var vi SÅ dårlige? Eller var Arsenal SÅ gode? Se målene én gang til. Makan til angrepsfotball. ALT stemmer. Touch, pasninger, bevegelser. ALT. Det er lov til å være god i fotball. Det vet Manchester United så altfor godt. Det er til og med lov til å ikke være god. Det faktum at Arsenal spilte sokkene av United i første omgang har ingenting med filosofi, med manager eller med form å gjøre. Det klaffet for Sanchez og co. Så enkelt er det.

I den siste tiden ser jeg en delt gruppe norske supportere på nettsiden vår. En gruppe som ytrer sine meninger og som bruker stemmen sin. Det er bra! Slik skal vi ha det! Men, før du skriver at Rooney er ferdig som fotballspiller og at van Gaal ødelegger klubben du elsker så høyt, tenk deg om. Se på de to første målene én gang til, eller, vent, se dem alle én gang til. Hvem er i skyld i dem? Hvem skal du henge ut nå?

Du trenger ikke. Du kan også trekke pusten og ta av deg hatten for et lag som søndag, 4 oktober 2015, var bedre i første omgang enn Manchester United. Så enkelt er det. Husk på, vi som United-supportere skal stå sammen, uavhengig av hva du mener om spillere eller om manageren vår. Vi skal stå sammen i gode og i onde dager. De finnes faktisk. Ja, jeg vet. Det er faktisk sant. De finnes. I dag var en dårlig dag. Hvem er skyld i det? Kan man skylde på noen som helst? Hvis du svarer ja på disse spørsmålene, se de to første målene igjen. Se hele kampen igjen om du må.

Glory, glory Man United. Vi kommer tilbake.