Lekende lett på St. James’

REFERAT: United knuste Newcastle på deres eget gress.

Mange så nok på oppgjøret i Newcastle som mindre viktig, med tanke på at denne kampen kun ble spilt fire dager før United skulle ut i kamp mot Bayern München i Tyskland.

David Moyes hadde gjort åtte bytter på laget etter midtukens Champions League-kamp, så for de elleve utvalgte var det blodig alvor, og for flere av dem var dette en flott mulighet til å vise seg frem.

Anders Lindegaard fikk en sjelden start i målet, mens Javier Hernandez fikk spille alene på topp. Nani var på benken igjen, og det var også den unge James Wilson.

[poll id=»72″]Jevn start

Newcastle har vært i dårlig form den siste tiden, og det var lite som tydet på at de skulle være veldig mye farligere mot United denne lørdagen. De første ti minuttene var jevnspilte og på ingen måte hendelsesrike.

Etter mange forandringer, virket det som om United trengte litt tid på å få komme i gang, men etter ti minutter kom første sjanse, da Ashley Young fikk komme seg fri på høyrekanten, og legge inn i feltet.

Innlegget var for dårlig den gangen, men det skulle ikke gå mange sekundene før han fikk sjansen på ny. Det neste innlegget var mer presist, og det var ikke langt fra at Hernandez fikk tåen på ballen, bare en meter fra målet. Desverre for mexikaneren kom Williamson først på den, og klarerte til corner.

På den påfølgende corneren, raget Fellaini høyt på bakerste stolpe. Belgieren dempet ballen på brystet (eller var det hånden?) før han skøt mot målet. Keeper reddet, og Phil Jones satte returen i mål. Men, dommeren hadde allerede blåst frispark mot Fellaini.

En tommel til besvær

Young var virkelig ute etter å vise seg frem, og det meste fra Uniteds side, kom fra hans løp på høyresiden, men etter bare et kvarter spilt var det slutt. I duell med Haidara, gikk Young i bakken, og ut fra bildene kunne det se ut til at han fikk tommelen ut av ledd.

Etter litt behandling på sidelinjen, bestemte Moyes seg for å ikke ta noen sjanser med 28-åringen, og satte inn Adnan Januzaj istedet.

Newcastle har bare scoret et mål på de ni kampene de har måttet klare seg uten Loic Remy på topp, og Papiss Cisse har fått mye kritikk for tannløsheten der fremme.

Men i det 24. minutt var det nok mange som trodde at hjemmelaget skulle gå opp i ledelsen. Etter et knallhardt innlegg fra høyre, headet Cisse minst like hardt mot målet, og kun en strålende reaksjonsredning fra Lindegaard hindret hjemmelaget fra å gå opp i ledelsen.

Hakuna Mata-ta

United hadde grei kontroll videre utover i kampen, men de klarte ikke å skape de helt store sjansene. Da er det godt å ha en spanjol som vet hvordan man skal skyte frispark i laget.

Darren Fletcher ble felt av Dan Gosling rett utenfor 16-meteren, og Juan Mata stilte seg raskt opp for å skyte. Utførelsen var det nærmeste man kan komme en perfekt utførelse, og ballen satt som limt opp i nærmeste kryss, til 1-0 for United.

Nær dobling

United fikk tydelig blod på tann etter scoringen, og noen få minutter senere kunne det stått 2-0. Shinji Kagawa hadde ikke vært veldig mye involvert den første halvtimen, men plutselig åpnet det seg opp et stort rom for japaneren, som tok med seg ballen opp mot hjemmelagets 16-meter, før han sendte ballen gjennom forsvaret, til Hernadez.

Chicharito tok med seg ballen og la den til rette for skudd med et enkelt touch. Skuddet var også godt ned mot lengste hjørne. Uheldigvis for spissen, endte forsøket i stolpen, og Newcastle kunne puste lettet ut. Lagene gikk dermed til pause på stillingen 0-1.

Enveiskjøring og punktering

Om Newcastle virket uinteresserte i første omgang, så den andre omgangen ut som en helt uviktig treningskamp fra deres side. United styrte spillet, og hadde så og si alle sjansene.

Mata, Kagawa og Januzaj fikk boltre seg inne på Newcastles banehalvdel, og bare fem minutter etter hvilen, scoret spanjolen sitt andre for dagen, da han fikk ballen fra Chicharito.

Fem meter fra målet vendte han lekkert bort både midtstopper og keeper, før han enkelt kunne rulle ballen inn i det tomme målet.

Shinji Kagawa vartet opp med en lekker assist mot Aston Villa sist helg, og japaneren ville ikke være noe dårligere mot Newcastle. I det 65. minuttfintet han seg ned til dødlinja før han la en pasning perfekt inn til Hernandez, som hadde startet løpet sitt inn i boksen.

Mexikaneren skled ballen i mål fra skrå vinkel, sørget for sitt andre mål på to kamper, og at denne kampen var så godt som over.

Bytter og ydmyking

Patrice Evra ble erstattet av Alexander Buttner, mens Luis Nani kom inn for Kagawa. Nani viste seg raskt frem og burde kanskje satt ballen i mål etter noen få minutter. Uheldigvis sparket den rustne portugiseren kun luft, og Newcastle fikk klarert ballen unna.

Kampens siste femten minutter gikk mest til å se United kose seg med småspill og nestenmuligheter. Til slutt fikk vi også se et lekkert sluttprodukt, da Januzaj og Mata lekte seg gjennom forsvaret.

Januzaj sentret til Mata, som hælsparket ballen tilbake til Januzaj som da var på vei inn i 16-meteren. På førstetouchet sendte han ballen i mål, til 4-0.

United reiste hjem med et kjemperesultat, og flere viktige spillere uthvilt foran neste ukes viktige kamp i Champions League.