Henriquez sørget for uavgjort

Kampen mot AIK tirsdag kveld endte uavgjort etter en nydelig scoring fra Angelo Henriquez, og både Nani og Evans fikk seg en smell.

Etter en nylig avsluttet sommerturné i Asia og Australia, spilte Manchester United sin første kamp i Europa mot svenske AIK. Kampen tirsdag kveld ble sett på som en viktig kamp etter Uniteds variable form i Asia, og er én av tre kamper denne uken før sesongstart.

De Gea, Ferdinand, Cleverley, Young, Valencia, Hernandez og Rooney var noen av førstelagsspillerne som ikke ble med til Sverige. De utelatte spillerne er trolig tiltenkt en større rolle i de kommende kampene mot Sevilla, under Rio Ferdinands Testimonial på fredag og i Community Shield-kampen mot Wigan søndag. Ungguttene Adnan Januzaj og Jesse Lingard var heller ikke å se i United-troppen, da de var opptatt med tirsdagens Lancashire Senior Cup-finale mot Manchester City.

Selv om David Moyes valgte å hvile flere av førstelagsspillerne sine, stilte United likevel med et relativt sterkt lag som nok hadde klart seg bra i en Premier League kamp. Nemanja Vidic var derimot tilbake i United-forsvaret, til stor glede blant supporterne.

I mål fikk både Anders Lindegaard og Ben Amos sjansen.

Sterk omgang av Nani

Nani under tirsdagens kamp mot AIK.

Både Manchester United og AIK kom til store sjanser, og ballbesittelsen var totalt sett ganske jevn frem til pause på Friends Arena.

Manchester United startet 1. omgang klart best. Det tok kun fem minutter for Zaha å komme til sin første store sjanse, etter en pasning fra Nani. Men skuddet gikk dessverre utenfor bortre kryss.
Etter 17 spilte minutter sørget Anderson for et frispark midt på AIKs banehalvdel. Ballen endte hos Robin van Persie som klarte å dra seg fri, men skjøt en meter utenfor. AIK var så nær med å gå opp i ledelse da Kennedy Igboananike brøt gjennom forsvaret til United, men Lindegaard sørget for å holde nullen. Etter 27. minutter fikk Van Persie igjen en stor sjanse, som denne gangen burde gått inn, men havnet rett på keeper.

Da dommeren blåste i fløyten burde det stått 1-0 til bortelaget på Friends Arena, etter Van Persies store sjanse.

Selv om 1. omgang ikke ble noen målfest for noen av lagene, var det gledelig å se Nani i aksjon igjen. Vingen fikk en herlig start i Stockholm, og var involvert flere ganger. Til stor skuffelse og fortvilelse for David Moyes måtte Nani byttes ut på grunn av skade, med Angelo Henriquez, etter 30. minutter spilt.

Så kom målene

Robin van Persie i aksjon mot Ibrahim Moro.

Etter pausen var det klart for keeperbytte hos United og Ben Amos kom inn for Anders Lindegaard. AIK kom sterkere tilbake i 2. omgang, og det tok kun fire minutter før Robin Quaison sørget for at hjemmelaget tok ledelsen. Kort tid etter pådrog Evans seg en smell, sannsynligvis i ankelen, og ble raskt byttet ut med Smalling.

Det så dårlig ut en stund for gjestenes søken etter en utligning. Men etter 68. minutter sørget Zaha for en nydelig pasning til Henriquez, som så sin mulighet og utlignet for United. Det var tydelig at målet forandret resten av kampen, og United var hele tiden nærmere å ta ledelsen enn det hjemmelaget var.

Selv om begge lag gjorde en del merkbare feil og hadde noen feilpasninger, presset Moyes sine menn i de gjenværende 22. minuttene etter å avgjøre kampen. Men vertene nektet gjestene en seier, og kampen endte 1-1.

To kamper igjen før sesongstart

Sett under ett var 1-1-resultatet tirsdag kveld fortjent, men United kunne ha scoret flere mål med tanke på alle sjansene de hadde. Selv om de nok hadde håpet på seier mot AIK, var det en viktig kamp for spillerne å ta med seg inn mot kampene den kommende uken og sesongstart.

Manchester United benyttet seg av så godt som alle innbytterne sine, med unntak av Phil Jones. Nani presterte veldig bra i den snaue halvtimen han var ute på banen før han måtte kaste inn håndkledet. Så er det bare å krysse fingrene for at det ikke er noe alvorlig som setter han ut av spill med tanke på sesongstart.

Sammen med Michael Carrick fikk Nemanja Vidic spille hele 90. minutter, og han gjorde dermed et gledelig comeback i troppen. Selv om serberen har slitt med skader og ikke har spilt siden kampen mot Swansea 12. mai (i Premier League sammenheng), ble han kåret til Uniteds beste spiller.

En annen spiller som viste seg fra sin beste side var Angelo Henriquez. Den unge spissen ble hentet fra den chilenske giganten Universidad til Manchester United i fjor sommer for hele 5,5 millioner euro, og ble i januar sendt på utlån til Wigan. Spissen fikk altså sin første mulighet til å imponere David Moyes under tirsdagens kamp, noe han definitivt sørget for etter 1-1-målet.

AIK 1-1 Manchester United

Sted: Friends Arena, Sverige
Tid: Tirsdag 6. august kl. 19.30 (skandinavisk tid)
Turnering:  Treningskamp, turné
Tilskuere: 30.012

49. min.: 0-1 Robin Quaison
68. min.: 1-1 Angelo Henriquez

Manchester United: Anders Lindegaard (Ben Amos, 46.); Rafael, Jonny Evans (Smalling, 53.), Nemanja Vidic, Patrice Evra; Michael Carrick, Anderson, Ryan Giggs (Bebe, 78.); Nani (Henriquez, 31.), Wilfried Zaha (Welbeck, 78.), Robin Van Persie.

Benken: Ben Amos, Phil Jones, Chris Smalling, Danny Welbeck, Angelo Henriquez, Bebe.