Knepen seier for U18

Larnell Cole (bildet) og innbytter Luke Giverin scoret målene i 2-1-seieren over Newcastle i dag.

Manchester Uniteds akademilag møtte idag Newcastle til seriekamp på Carrington, og Paul McGuinness’ gutter gjorde jobben. Kampen endte 2-1 etter scoringer av Larnell Cole og Luke Giverin, men United måtte slite for seieren.

Etter en søvndyssig åpning på kampen på Carrington, sendte Larnell Cole U18 opp i ledelsen med en scoring av det vakre slaget.

Midtbanespilleren satte fart fra midt i banen, og utfordret mot et ryggende Newcastle-forsvar. Og før gjestene i det hele tatt kom på tanken at det kunne vært lurt å forsøke å stoppe Cole, tok han et steg til høyre og curlet ballen opp i det lengste krysset fra 16 meters hold.

Jubelen skulle imidlertid bli kortvarig for rødtrøyene, for bare et par minutter senere utliknet de blåkledde gjestene fra Newcastle. Bortelaget angrep langs høyrekanten, og inne i feltet headet Dan Taylor ballen i mål. 1-1 var også stillingen til pause.

I andre omgang hadde begge lagene hatt sine sjanser, men ingen greide å finne nettmaskene før Luke Giverin satte inn et innlegg fra Aberto Massacci i det 83, minutt.

Newcastle var kanskje det laget som var nærmest seieren før Giverins mål, men klarte ikke å sette ballen i mål. To ganger fikk de den forbi Sam Johnstone i United-målet, men både Jesse Lingard og debutant Dæhli reddet på streken. Dermed endte kampen 2-1 til United, og laget har nå spilt syv kamper på rad uten tap.

Mats Møller Dæhli kom forøvrig inn til sin U18-debut. Nordmannen erstattet Charni Ekangamene etter halvtimen spilt. Mot spillere som er opptil tre år eldre enn seg selv blir han foreløpig – naturlig nok – litt lett, men viste ved flere anledninger frem god teknikk og spilleforståelse.

Manchester United U18: Sam Johnstone – Alberto Massacci, Tyler Blackett, Tom Thorpe. M. Keane – Charni Ekangamene (Mats Møller Dæhli, 30.), Larnell Cole, Ryan Tunnicliffe, Tom Lawrence (Luke Giverin, 77.) – Ravel Morrison, Jesse Lingard.

KAMPFAKTA

Manchester United U18 vs. Newcastle U18 2-1 (1-1)

36. min.: 1-0 Larnell Cole41. min.: 1-1 Dan Taylor83. min.: 2-1 Luke Giverin