Carrick og U21-laget til topps

Michael Carrick fikk mer enn en time da Wilson og Keane sendte United-reservene til topps i U21-ligaen.

Det hadde gått nesten fire uker siden United sist var i ligaaksjon, men nå var tiden endelig inne for mer action, og seier ville føre Warren Joyces elever opp forbi både Chelsea og Manchester City til tabelltoppen i U21-ligaen.

Kampen var borte mot West Ham, og en tidligere West Ham-spiller var for mange det mest spennende navnet i Manchester Uniteds lagoppstilling denne fredagskvelden: Michael Carrick. Han har vært ute med skade lenge, og trengte spilletid, og fikk derfor sin første kamp for reservene.

Carrick var ikke den eneste med førstelagserfaring for Manchester United som spilte fra start på Rush Green, akkurat. Faktisk var James Weir den eneste i startelleveren som ikke har prøvd seg for førstelaget. Derfor var det ikke så uventet at United dominerte oppgjøret.

Manchester United Training Session
TILBAKE: Michael Carrick.

Førsteomgangens største prestasjon var det (ikke uventet) James Wilson som stod for. Han ga United ledelsen 1-0 etter å ha fått ballen av Reece James, men den var ikke akkurat ferdigscoret. Skuddet kom nemlig fra langt hold, og han måtte snu på en femøring for å skaffe seg det rommet han ville ha. Avslutningen var lav, hard og velplassert.

West Hams utligningsmål var ikke så verst heller, da Rob Lees sønn, Elliot Lee, utnyttet en Blackett-feil, og satte ballen på vakkert vis bak Anders Lindegaard, som for øvrig stort sett var en tilskuer i denne kampen.

United dominerte stort etter pause, uten å få utbytte, og i det 64. minutt ble Carrick og Wilson byttet ut. United skapte mindre etter det, men med 12 minutter igjen kom målet, og mål er jo enda bedre enn dominans. James Weir ble spilt gjennom, og skapte litt kaos i West Ham-forsvaret, men å sette ballen i mål var vanskelig fra den vinkelen han havnet i, så da var det nok lurt å slå ballen innover mot mål der Will Keane vant duellen med en West Ham-forsvarer og satte ballen i mål. 2-1 til United.

Will Keane
MATCHVINNER: Will Keane.

West Ham satte ikke noe press på United før helt mot slutten, men dansken i målet hadde heldigvis ikke sovnet, og 2-1 til bortelaget ble derfor også sluttresultatet.

Carrick klarte seg godt. Han gjorde det meste enkelt, mens han også gjorde vanskeligere ting som  enkelt ut. Defensivt fungerte det generelt veldig godt, i alle fall om vi ser bort fra sluttminuttene av hver omgang, ledet an av kaptein Tom Thorpe. Midtstopperpartner Tyler Blackett slurvet mot slutten av førsteomgang, og det bidro til utligningsmålet, men alt i alt hadde United veldig god kontroll, og West Ham slet tidvis så kraftig med å komme ut av eget forsvar at det nesten ikke så ut som om de orket å prøve en gang.

Spissparet Wilson og Keane hadde en god dag på jobben, og om vi ser bort fra dødballene hadde også Andreas Pereira det. Han kan være ganske ujevn, men forsvant mindre ut og inn av kampen her enn han ofte gjør, og han jobbet hardt. I tillegg spiller han med en selvtillit som er fint å se.

United går opp på tabelltopp fremfor Manchester City – og det etter å ha spilt én kamp mindre enn byrivalen.

Liverpool v Manchester United - Barclays U21 Premier League Semi Final
SERIELEDER: Ingen grunn til å se så alvorlig ut, Warren, vi leder jo!

West Ham United 1-2 (1-1) Manchester United

19. min.: 0-1 James Wilson
38. min.: 1-1 Elliot Lee
78. min.: 1-2 Will Keane

Sted og tid: Rush Green, 24. oktober 2014, 20:00.
Turnering: U21 Premier League

Manchester United: Anders Lindegaard, Marnick Vermijl, Tom Thorpe, Tyler Blackett, Reece James, Saidy Janko, Michael Carrick (Liam Grimshaw, 64.), Andreas Pereira, James Weir, Will Keane, James Wilson (Donald Love, 64.).
Ubrukte innbyttere: Kieran O’Hara, Sean Goss og Ashley Fletcher.

Spillerstatistikk     Tabell     Kamper og resultater

LIVE

19.58: Lagene går ut på banen.

20.01: Kampen er i gang.

20.03: Carrick har sett rolig og kontrollert ut med ball i sine første involveringer her.

20.04: En feilpasning av Carrick, men mulig det var Vermijl som burde plassert seg annerledes der. Pasningen så egentlig ikke så ille ut.

20.07: Elliot Lee er kanskje West Hams farligste spiller. Han er sønnen til Robert Lee, som noen av dere sikkert husker godt fra flere klubber, og fra det engelske landslaget.

20.12: Ingen stor fotballkamp hittil. Ingen av lagene som imponerer veldig.

20.13: Og mens vi skrev det så skjøt Janko i tverrliggeren etter et brukbart United-angrep! Kunne fort vært 1-0 til Manchester United der.

20.16: Fikk en mail fra en leser som ikke fant kampen hos TV 2 Sumo. Her er en direktelink.

20.20: MÅL! 1-0. James Wilson! Herlig langskudd. Vender fint og hurtig, og banker til med en lav avslutning fra distanse. Finfin treffsikkerhet, og bra fart i skuddet.

20.21: Frispark til United rett etterpå på godt hold, men Andreas Pereiras frispark går over.

20.23: Kort tid før målet løp Blackett fremover, før West Ham kontret da United mistet ballen, og da var Carrick finfint nede i sikring. Kanskje Carrick kan bidra til å gjøre United mer solide defensivt når han er tilbake for fullt for førstelaget også?

20.25: Reece James har vært god og angrepsvillig så langt. Nå førte et av løpene hans til kaos i West Ham-forsvaret, og det blir nytt frispark på godt hold. Ble også et gult kort til en West Ham-spiller. Wilson tok dette frisparket, men det gikk hardt rett i muren.

20.28: Fint angrep nå, med gode bidrag fra Vermijl, Janko, Pereira og James. Innlegget til sistnevnte ble stoppet av en West Ham-forsvarer.

20.29: Wilson kommer seg fint gjennom, men en dårlig avslutning hindrer 2-0. Ble kanskje usikker på om han skulle sentre til Will Keane eller skyte der, og så ble det en mellomting.

20.31: West Ham prøver seg med et lurt frispark, men United-forsvaret er våkne. Blir etter hvert en corner for hjemmelaget, men keeper Lindegaard griper den.

20.36: Her er 1-0-målet til Wilson:

20.37: Janko med et flott innlegg til Keane nært mål, men han får ikke fyrt av fort nok, og blir taklet av en West Ham-spiller.

20.39: MÅL! 1-1. Elliot Lee. Tyler Blackett blir utmanøvrert og faller, og Lee med en flott avslutning. Ikke veldig imponerende av Blackett. Thorpe har sett bedre ut foreløpig i denne kampen.

20.42: Elliot Lee gir United-forsvaret mye problemer nå. Viktig å ikke la West Ham gå opp i føringen til pause nå, i alle fall.

20.46: Det er lagt til to minutter, og det er corner til United. Carrick flikker den videre, men keeper er våken.

20.47: James Wilson halter. Et herlig talent, så det er synd at han er så skadeplaget. Vi får satse på at han vokser fra det.

20.48: PAUSE.

21.01: Carrick er fortsatt med nå som andreomgang skal starte. James Wilson er fortsatt på, så da var kanskje ikke haltingen så alvorlig?

21.02: Andreomgangen er i gang.

21.05: Wow! Det ble ikke mål av det nå, men måten James Wilson tar med seg ballen på etter et gjennomspill fra Pereira er virkelig strålende. Får avsluttet, men den går i nettveggen.

21.09: Gjennomspill fra James Weir til Wilson, som selvsagt er for rask for West Ham-forsvaret, men avslutningen går utenfor.

21.10: United spiller med selvtillit igjen nå, i motsetning til de siste minuttene av førsteomgangen.

21.19: United har hatt fullstendig kontroll hele omgangen hittil, og hadde nå en trippelhalvsjanse.

21.20: Bytter: Liam Grimshaw og Donald Love kommer inn for Michael Carrick og James Wilson.

21.22: Voldsom vind i Essex nå. Vi får håpe det ikke vil prege kampen for mye.

21.26: Pereira får nok en del mer offensivt ansvar nå som Wilson har gått ut. Reece James er mer med offensivt også, ikke at han ikke har vært offensiv før i kampen.

21.29: Pereira med nytt frispark, men nok en gang ble det for høyt.

21.31: Will Keane med noen fine vendinger som gjør at han får skutt, men avslutningen går rett på keeper.

21.34: Kampen har blitt betraktelig dårligere etter at Carrick og Wilson gikk ut. Ikke nødvendigvis tilfeldig, selv om været kanskje har spilt inn litt også.

21.35: MÅL! 2-1! Will Keane! Herlig forarbeid av James Weir. Han skaper kaos i West Ham-forsvaret, men får ikke avsluttet skikkelig selv, men får slått den innover mot mål, der Keane vinner duellen med en West Ham-forsvarer og setter ballen i det åpne målet. Den gjorde nok godt for Keane.

21.46: Corner til West Ham, som ikke har klart å legge et skikkelig press på United på slutten. United får klarert den.

21.47: Det er lagt til fire minutter. Lee kommer til en avslutning etter et frispark slått inn i feltet, men Lindegaard er heldigvis fortsatt våken.

21.51: SLUTT! Manchester United vinner 2-1 borte mot West Ham. Kamprapport følger…