Tapte seieren på overtid

REFERAT: Etter en sjansefattig andreomgang fikk Cardiff City poenget de jaget på overtid.

Før kampstart på Cardiff City Stadium var det knyttet mest spenning til hvem som skulle danne den sentrale midtbanen når general Michael Carrick og Phil Jones var ute med skade. Mange trodde Cardiff-fødte Ryan Giggs ville få spille fra start i sin egen hjemby, men David Moyes foretrakk Marouane Fellaini og Tom Cleverley.

I tillegg var en Robin van Persie som ryktes å ha behov for hvile verken på banen eller benken. Dermed fikk Javier Hernandez sjansen til å opprettholde sitt gode målsnitt fra start.

Tidligere i PL-runden hadde både Arsenal, Chelsea og Manchester City tatt overbevisende seire, mens Liverpool spilte uavgjort og Tottenham gikk på et stygt tap for City.

Kort og scoring

Cardiff og deres hjemmefans viste tidlig at de ikke hadde intensjoner om å la gjestene føre kampen. To ganger i løpet av de første ti minuttene spilte rødtrøyene seg til halvsjanser, mens Wayne Rooney pådro seg et gult kort, som fort kunne vært rødt, etter å ha sparket ned en Cardiff-forsvarer i ren frustrasjon.

[poll id=»38″]

Få minutter senere gjør imidlertid spissen som kanskje ikke burde vært på banen 1-0 til United. Midtstopper Ben Turner spiller en håpløs pasning rett i beina på Antonio Valencia, og gjør en ny feil når han forlater sin midtstopperposisjon for å jage ecuadorianeren. En umarkert Hernandez flikker så ballen videre til Rooney som etter en liten piruett setter ballen i mål via Gary Medel.

Svak United-periode

Etter en småfarlig Fellaini-heading og et par halvsjanser for Cardiff utlikner hjemmelaget ved et tidligere United-talent.

Jordon Mutch spiller gjennom Frazier Campbell som stormer forbi Jonny Evans bak nord-irens rygg. Fra skrå vinkel plasserer den tidligere United-spissen ballen vakkert i nede i lengste hjørne.

Etter 1-1 er det Cardiff som er det farligste laget. United mister stadig ballen, mens spillere som Fellaini, Januzaj og Hernandez ikke virker å være helt venn med ballen.

Flyvende franskmann

Rett før pause viser United imidlertid at de ikke har tenkt til å gjøre nyopprykkede Cardiff noen tjenester i deres jakt på en skalp. På et hjørnespark fra Rooney velger Medel å markere Evra uten å gå i kroppen, noe som straffer seg ettersom chileneren er milevis fra venstrebacken når han stanger United i ledelsen i sin 350. kamp for klubben.

Dermed går United til pause med en noe heldig 2-1 ledelse, mye takket være Wayne Rooney som høyst sannsynlig skulle vært sendt av banen allerede etter åtte minutter.

Fellaini og Campbell

Andreomgangen åpnes med store sjanser til begge lag, i en omgang som ellers blir ganske sjansefattig. Først er det Fellaini som stusser et Rooney-frispark, men målvakt Marshall gjør en kjemperedning og får slått ballen utenfor etter en vanskelig sprett. På det påfølgende hjørnesparket må skotten frem en ny redning når Smalling er farlig frempå.

Cardiff City v Manchester United - Premier League

Giggs i hjembyen

United klarer ikke å feste grep om kampen. Defensivt sliter de med å stoppe Cardiff og gir hjemmelaget altfor mye rom og tid. Spesielt Evans og Ferdiand har trøbbel med Campbell. Offensivt lukter det heller ikke svidd, og med drøyt 20 minutter igjen erstattes Adnan Januzaj av Danny Welbeck.

Etter 73 minutter får Ryan Giggs endelig muligheten til å spille mot laget fra fødebyen når han erstatter Javier Hernandez. Waliseren markerer seg umiddelbart når han spiller gjennom Welbeck, men 22-åringen får ikke tilstrekkelig kontroll over ballen.

I en periode uten særlig med sjanser til noen lagene kombinerer Rooney og Welbeck på nydelig vis med flere touch dem i mellom, men når sistnevnte skal avslutte blåser han ballen over.

Overtidsutlikning

Mot slutten jager Cardiff utlikning med et ekstatisk hjemmepublikum i ryggen. Inn kommer danske Andreas Cornelius for målscorer Frazier Campbell, men selv om hjemmelaget har mye ball og vinner flere frispark kommer de aldri til de store sjansene.

På overtid eksploderer imidlertid Cardiff City Stadium. Moyes hadde på forhånd advart mot Cardiffs dødballer, men at det er lille Kim som header inn utlikningen på overtid var det nok ikke mange som hadde trodd.

Dermed har United tre minutter til å redde dagen. Rooney får sjansen til å avgjøre når han er alene med Marshall. Istedenfor å sette ballen i mål prøver han å spille Welbeck på åpent mål, men en Cardiff-forsvarer kommer i veien. Like etter får også Smalling sjansen til å redde United-seieren med en volley, men forsvareren hamrer ballen utenfor.

Dermed ender lagenes første møte på 38 år med poengdeling. Avstand til ledende Arsenal er nå økt til sju poeng.

Cardiff City – Manchester United (1-2) 2-2

Tid: 24. november kl: 17.00 (skandinavisk tid).
Sted: Cardiff City Stadium
Turnering: Premier League, 12. runde.

Mål: 0-1 Rooney (15), 1-1 Campbell (33), 1-2 Evra (45), 2-2 Kim (90+1)

Manchester United: David De Gea; Chris Smalling, Jonny Evans, Rio Ferdinand, Patrice Evra (K); Antonio Valencia, Marouane Fellaini, Tom Cleverley, Adnan Januzaj (Danny Welbeck 68); Wayne Rooney, Javier Hernandez (Ryan Giggs 73).

Ubenyttede innbyttere: Anders Lindegaard, Alexander Büttner, Anderson, Nani, Ashley Young.

Cardiff City: Marshall; Taylor, Caulker (K), Turner, Theophile-Catherine; Medel, Whittingham, Mutch (Kim 77), Cowie, Odemwingie (Noone 65); Campbell (Cornelius 84).

Ubenyttede innbyttere: Lewis; Hudson, Gunnarsson, Bellamy.

Gule kort: Rooney MU (8), Caulker CC (51), Whittingham CC (55), Cleverley MU (86), KIM CC (90+2), Theophile-Catherine CC (90+4)