Juniorene tapte knepent

Uniteds U18-lag ga alt, men har allikevel skaffet seg et svært vanskelig utgangspunkt før returen med 1-2-tapet hjemme mot Chelsea i FA Youth Cup.

Juniorene stilte med omtrent det samme laget som slo Charlton i kvartfinalen for to uker siden, men et fysisk sterkt Chelsea skulle bli en tøffere oppgave enn den andre London-klubben United slo 3-2 etter en overtidsscoring av James Wilson.

Det så man allerede fra start, for det var Chelsea som tok fullstendig kommando innledningsvis. Allerede etter fem minutter burde kanskje Nathan Ake gitt gjesten ledelsen, men klarte ikke å treffe mål med sin avslutning. Ikke lenge etterpå rotet United-kaptein Luke McCullough bort ballen som bakerste mann, men klarer å rette opp inntrykket ved å stoppe Chelsea-spilleren som var på vei gjennom.

Målet som ikke var til å unngå

Men baklengsmålet måtte til slutt komme. Etter et snaut kvarter rullet Chelsea opp fra venstre mot høyre, og inne i boksen dukket til slutt en umarkert Amin Affane opp. Svensken gjorde ingen feil med sin avslutning og sendte gjesteni føringen.

Scoringen ga en liten vekker i United-laget, som kom bedre med etter hvert, men ungguttene var litt for upresise på motstanderens tredjedel og klarte ikke å skape alt for mye. I stedet var Lucas Piazon uheldig som ikke doblet ledelsen. Alene med Jonny Sutherland fikk han et uventet touch før avslutningen alene med keeper, som dermed plutselig ble helt ufarlig.

Tyler Blackett scoret et fantastisk mål mot Swansea, og venstrebacken var millimetre unna å sette inn nok et drømmemål da han stod for Uniteds største sjanse før pause. På et frispark fra nærmere 30 meter banket han til slik kun Blackett kan – i krysstanga. Selv om det ikke ble scoring, kunne United gå til pause i visshet om at de nå var helt på høyde med Chelsea og vel så det.

Utlikning, men det varer ikke lenge

Andre omgang åpnet jevnt, men etter en drøy time skulle utlikningsmålet til slutt komme. Det var imidlertid av det heldige slaget – en Chelsea-klarering traff en lagkamerat før ballen havnet hos James Wilson på sju meters hold, og spissen hadde ingen problemer med å ordne 1-1.

United kunne ha snudd kampen i løpet av fire minutter etter at Gyliano van Velzen fant Mats Møller Dæhli med en stikker på en kontring, men nordmannen kom litt for skrått for mål og klarte ikke å skru ballen inn mellom stengene.

Det kostet United hardt, for ikke lenge etter stod det plutselig 2-1 til Chelsea. Jack Rudge ga fra seg ballen på midtbanen, noe som åpnet for en kontring for gjestene. Islam Feruz fyrte av fra 25 meter og banket ballen nede i lengste hjørne – en herlig scoring av spissen.

Van Velzen med store muligheter

Van Velzen forsøkte å svare sporenstreks i det som var den mest underholdende perioden av kampen, men klarte ikke å presse Jack Barmbys innlegg under tverrliggeren. Chelsea hadde to nye, store muligheter, men McCullough og Sutherland gjorde hver sin solide inngrepen til å holde på spenningen i kampen.

Etter hvert så Chelsea ut til å kontrollere ledelsen, men på Uniteds siste mulighet i kampen, fem minutter før slutt, burde det definitivt ha blitt balanse i regnskapet. Et vakkert United-angrep endte med at Dæhli fant Van Velzen som var helt umarkert på kort hold. Vingens avslutning var imidlertid helt håpløs og gikk langt utenfor mål.

United klarte aldri å sette inn det siste presset i jakten på utlikning, og dermed dabbet det ut i et 1-2-tap for De unge djevlene. Det betyr at United er nødt til å vinne på Stamford Bridge for å kvalifisere seg for FA Youth Cup-finalen for andre året på rad.

Det kan bli tøft. Veldig tøft.

MANCHESTER UNITED U18 – CHELSEA U18 1-2 (0-1):

0-1 Amin Affane (14)1-1 James Wilson (62)1-2 Islam Feruz (68)

Manchester United: Jonny Sutherland – Liam Grimshaw, Nicholas Ioannou, Luke McCullough, Tyler Blackett – Jack Barmby (Charni Ekangamene 91), Ben Pearson (Sam Byrne 75), Mats Møller Dæhli, Jack Rudge (Luke Hendrie 75), Gyliano Van Velzen – James Wilson

Innbyttere: Liam Jacob, Charni Ekangamene, Sam Byrne, Luke Hendrie, Declan Dalley

Chelsea: Jamal Blackman, Todd Kane, Alex Davey, Nathan Ake, Adam Nditi (Nortei Nortey 85), Nathaniel Chalobah, Amin Affane (Alex Kiwomye 64), John Swift, Islam Feruz (Tom Howard 91), Lewis Baker, Lucas Piazon

Innbyttere: Mitchell Beeney, Tom Howard, Ismail Seremba, Alex Kiwomya

GJENOPPLEV KAMPEN LIVE

<iframe src=»http://www.coveritlive.com/index2.php/option=com_altcaster/task=viewaltcast/altcast_code=4133f1ba57/height=550/width=470″ scrolling=»no» height=»550px» width=»470px» frameBorder =»0″ allowTransparency=»true» ><a href=»http://www.coveritlive.com/mobile.php/option=com_mobile/task=viewaltcast/altcast_code=4133f1ba57″ >FA Youth Cup: Manchester United – Chelsea</a></iframe>