Jubelkveld på Old Trafford

Kampreferat: Jávier Hernández scoret seiersmålet da Manchester United slo tilbake mot Liverpool onsdag.

Søndag tapte Manchester United hele 4-1 mot Manchester City på Etihad. Allerede tre dager senere var det duket for nok en storkamp, da Liverpool kom på besøk til Old Trafford i ligacupens tredje runde.

Manchester United har for vane å reise seg etter å ha tapt mot Manchester City, og det var viktig for arbeidsroen til David Moyes å unngå et nytt tap onsdag.

Uniteds revansjelyst var bare én av faktorene som bidro til å skape økt spenning i onsdagens oppgjør – Luis Suárez var tilbake, og Wayne Rooney var kaptein for første gang etter sommerens uroligheter.

Manchester United v Liverpool - Capital One Cup Third Round
Nani var meget positiv da han fikk sjansen fra start mot Liverpool.

Forrykende åpning

Manchester United åpnet forrykende, og allerede to muligheter skapte de en farlig dobbeltsjanse. Nani slo inn mot Chicharito, men Liverpool fikk blokkert. I andrebølgen dro Nani seg innover i banen før han avsluttet med venstrefoten, men Martin Škrtel sto i veien for portugiserens skuddforsøk. De første tjue minuttene var preget av en voldsom United-dominans. Det virket som om absolutt alt stemte for hjemmelaget, som traff med alt av touch og pasninger, og som stadig vant igjen ballen høyt i banen gjennom høyt, kollektivt press.

Etter 20 minutter virket det imidlertid ut som om United tok foten litt av gasspedalen, og Liverpool tok mer og mer over i sin 3-5-2-formasjon. Liverpools beste mulighet kom da José Enrique fant Luis Suárez med en nydelig crosspasning, men uruguayanerens lange touch gjorde at David de Gea kom ut og stoppet spissen.

Det siste kvarteret i første omgang bølget spillet mye fram og tilbake, uten at noen av lagene klarte å komme til noen store sjanser. Det var i det hele tatt ingen store målsjanser i den første omgangen, men det skulle ikke gå mange sekundene av første omgang før det endelig smalt.

Nok en pangstart

Jávier Hernández kunne løfte armen i været etter å ha sendt Liverpool ut av ligacupen.

Manchester United gikk rett i angrep, og allerede i kampens første spilleminutt skaffet Nani en corner fra venstre. Wayne Rooney hadde en meget solid førsteomgang, og engelskmannen åpnet den andre omgangen med å servere et nydelig hjørnespark. Ballen landet hos Jávier Hernández som hadde rykket seg fri fra José Enrique, og på akrobatisk satte meksikaneren ballen i mål bak en sjanseløs Simon Mignolet.

United fortsatte å dominere i de påfølgende tjue minuttene, men det var Liverpool som skapte den første store sjansen etter scoringen. Sturridge hælflikket ballen inn i sekstenmeteren, og etter hvert havnet den hos Jordan Henderson. Den engelske landslagsspilleren skulle bare bredside ballen i det lengste hjørnet, men ballen gikk en meter til side for stolpen.

Ti minutter senere var det Uniteds tur. Shinji Kagawa vendte bort Lucas Leiva på lekkert vis før han forserte fremover og løsnet skudd fra 20 meter med venstrefoten. Skuddet var hardt, og smalt i tverrliggeren bak Mignolet som hadde vært sjanseløs om skuddet hadde vært tyve centimeter lavere.

[poll id=»25″]Etter 72 minutter kom Liverpool til en enorm mulighet. Henderson fant Sturridge, men Liverpool-spissen klarte ikke å komme til avslutning. I stedet slo han et godt innlegg til Victor Moses som kom stupende på seks meter, men David de Gea reddet mesterlig. Minuttet senere fikk Liverpool frispark i farlig posisjon. Luis Suárez tok fart, men ved hjelp av hodet til en heltemodig Phil Jones, gikk ballen i tverrliggeren og ut.

Lagene fortsatte å skapte sjanser, og denne gangen var det United som kom fremover. Rafael skaffet et frispark på 18 meter, og Mignolet måtte varte opp med en god inngripen for å slå skuddet til corner. På det påfølgende hjørnesparket kombinerte Rooney med Nani etter en kort corner. Engelskmannen dro seg innover i banen før han løsnet skudd, og denne gangen måtte Liverpools belgiske keeper vise seg fra en enda bedre side da han slo skuddet til corner.

Liverpool forsøkte å presse på for en utligning, men klarte ikke å skape de aller største mulighetene. Nærmest var Henderson da han lempet ballen inn i feltet, men De Gea fikk slått unna på nærmeste stolpe. De siste minuttene kontrollerte Manchester United kampen, og Liverpool klarte ikke å sette inn det trykket de hadde håpet.

Dermed slo United raskt tilbake etter det famøse 4-1-tapet på Etihad, og David Moyes har skaffet seg sårt trengt arbeidsrom før han nå går inn i en periode med det som på papiret ser ut som et enklere kampprogram.