Januzaj-show i Sunderland

KAMPREFERAT: Adnan Januzaj scoret to mål da United snudde kampen i andreomgangen.

[poll id=»28″]Etter mange skuffende resultater var det tid for å snu det mot Sunderland. Det skulle vise seg å bli en utfordring. Helter står frem i motgang, og dagens kamp fikk en overraskende helt.

Den store nyheten før kampstart var at Januzaj var i startelleveren for første gang. Han fortjente det, ifølge David Moyes, noe få i ettertid vil protestere på. Wayne Rooney var ellers tilbake i rollen bak Robin van Persie, Nani fikk tillit på motsatt kant av Januzaj, Cleverley fikk en ny sjanse på midtbanen, og Phil Jones og kaptein Nemanja Vidic fikk tillit i et midtforsvar som har sett mye rotasjon de siste ukene.  Marouane Fellaini og Ashley Young var begge helt borte fra troppen.

Svak start

Sunderland v Manchester United - Premier League

Etter åtte minutt så det ut til at Sunderland skulle gå opp i 2-0, da United-forsvaret åpnet seg fullstendig opp. Plutselig var Sunderland i en tre-mot-én-situasjon, men Phil Jones kom med sine lange klyv og ordnet opp med en briljant takling. Det må selvsagt nevnes at det var Phil Jones’ feil at situasjonen i det hele tatt oppstod. Om ikke Jones hadde truffet på taklingen så er det all grunn til å tro at det ville blitt mål.

Nesten like ille var det at United ikke en gang hadde vist antydning til å skape noe selv. Etter et kvarters spill var en middels god corner omtrent det eneste United hadde å vise til. På motsatt side så det derimot langt farligere ut. På tribunen kunne en likevel høre Moyes-sangen fra United-supporterne.

Etter 17 minutt kom Adnan Januzaj seg til en halvsjanse da han på elegant vis vred seg unna noen Sunderland-spillere, og fyrte av fra utenfor sekstenmeteren. Dessverre gikk skuddet utenfor, men en kunne ane fremgang. Noen minutter senere slo Patrice Evra inn til Nani som stod alene på bakerste stolpe, men portugiseren klarte ikke å få skuddet på mål. Selv om han stod alene så var det ikke en direkte enkel sjanse å score på, det ville vært et minneverdig mål om den gikk inn, men det var Uniteds største sjanse hittil.

De Gea redder United

United kom seg til noen innlegg utover i førsteomgangen, men det ble ikke virkelig farlig siden innleggene ble for lange de gangene de ikke traff en Sunderland-spiller. Forskjellen var at Sunderland også etter hvert slet med å skape sjanser. Men etter 33 minutter var Giaccherini nære ved å heade inn en fordobling av ledelsen, men David de Gea reddet på mesterlig vis. Kampens beste prestasjon.

To minutter etterpå fikk United frispark, og Rooney var mannen som skulle ta frisparket, men likevel gikk ikke ballen i mål. Nesten en overraskelse etter Rooneys frisparkstatistikk i det siste.

Wayne Rooney fikk et gult kort for å stoppe et Sunderland-angrep på ulovlig vis i etterkant av et par United-halvsjanser, men selv på slutten av omgangen var det Sunderland som skapte de største sjansene. Adam Johnson fikk drible i Uniteds sekstenmeter, og la så ballen til Giaccherini, som heldigvis for United sendte ballen himmelhøyt over mål. Det stod 1-0 til pause.

Gult kort og to mål

David Moyes sendte de samme elleve spillerne på banen etter pause. Noen få minutter etter pause ville Adnan Januzaj ha straffespark, da han falt etter å ha passert et par Sunderland-spillere, men reprisene viste at dommer Chris Foy nok gjorde helt riktig da han gav unggutten gult kort for filming.

Men etter 54 minutter av andreomgangen så gjorde Januzaj noe langt bedre. Patrice Evra slo ballen nydelig inn langs bakken, og for en gangs skyld havnet ballen hos en United-spiller. Den United-spilleren var Adnan Januzaj,  og han banket ballen i mål. 1-1!

Noen minutter senere slo Evra på nytt bra inn fra venstresiden, og United kom igjen til avslutning, men Robin van Persies skudd ble stoppet av Westwood. Konklusjonen måtte være at det lureste var å gi ballen til Januzaj. For noen minutter senere kom det et innlegg fra høyresiden, og ballen ble stusset videre til Januzaj. På hel volley dunket unggutten ballen i mål med venstrefoten. To mål i hans første ligastart, og Januzaj hadde på få minutter snudd kampen fullstendig på hodet. Han ble i tillegg den yngste United-spilleren som har scoret to mål for United i en Premier League-kamp.

Kontroll

Etter scoringene fortsatte United å dominere, riktignok uten å skape de store sjansene. Sunderland så slitne ut, kanskje ikke så overraskende etter det jaget de lenge holdt på med.

Med rundt et kvarter igjen gjorde United to bytter. Antonio Valencia og Danny Welbeck erstattet Nani og Januzaj. Januzaj fikk velfortjent applaus fra United-fansen, mens Danny Welbeck fikk høflig applaus fra Sunderland-supporterne som liker Welbeck etter hans låneopphold der.

– Først takker du fansen, og så signerer du en ny kontrakt, takk.

Med fem minutter igjen måtte Rafael gå av banen, og det så ut som om han hadde fått en liten smell. Chris Smalling erstattet brasilianeren. Rooney haltet litt rett etterpå, men siden United hadde brukte opp alle bytter var det vel aldri et alternativ å la scouseren hvile i sluttminuttene.

Van Persie fikk sin andre sjanse for dagen noen minutt før slutt, da han ble nydelig spilt gjennom av Antonio Valencia, men nederlenderen sendte ballen til side for Sunderland-målet. Ellers var det lite som skjedde i sluttminuttene før Sunderland fikk corner med to minutt igjen av overtiden. Keeper Westwood var med frem, og var nære ved å få sjansen, men De Gea fikk hindret det. Rett etterpå ropte mange fans på straffe da ballen ikke var i nærheten av armen til Rooney. Dommer Foy lot seg ikke lure.

Dermed ble det 2-1 til bortelaget Manchester United, og Adnan Januzaj ble den store helten. Moyes’ modige valg om å bruke unggutten ble utslagsgivende. Det kunne blitt en lang og tung landslagspause for Moyes om det ikke hadde gått slik.

Sunderland 1-2 Manchester United

5. min: 1-0, Craig Gardner
55. min: 1-1, Adnan Januzaj.
60. min: 1-2 Adnan Januzaj

Sted: Stadium of Light
Kamptidspunkt: 18.30 (norsk tid).
Turnering: Premier League, 7. runde.

United: De Gea, Rafael (Smalling, 86.), Jones, Vidic, Evra, Nani (Valencia, 76.), Carrick, Cleverley, Januzaj (Welbeck, 76.), Rooney, Van Persie.

Ubenyttede reserver: Lindegaard,  Giggs, Kagawa, Hernandez.

Sunderland: Westwood, Celustka, O’Shea, Roberge, Colback, Cattermole, Ki (Wickham, 74.), Gardner (Larsson, 56.), Johnson (Ji, 64.), Giaccherini, Altidore.