Bruk oss, Van Gaal!

MED SPILLERBØRS: Flere spillere imponerte i U21-lagets 4-0-nedsabling av Manchester City.

Nesten 17 000 var til stede for å se United knuse byrivalen på Old Trafford. Joda, det er snakk reservene, men United-City betyr jo alltid noe uansett. Det er et byderby!

Manchester United tok altså imot City på Old Trafford denne tirsdagskvelden, og det var et svært viktig oppgjør om en ser på U21-tabellen også. Etter Chelseas tap mot Sunderland mandag kveld har United en svært god muligheten til å vinne ligaen. Seier i de to siste kampene, begge mot byrival City, ville være nok til å gi Warren Joyce & co U21-ligatittelen.

Fire poeng ville også være nok, mens en ved færre poeng enn det ville gi Chelsea muligheten til å gå forbi. Også Patrick Vieiras City kunne fortsatt ta tittelen. I så fall var de avhengige av å slå United i begge kampene, mens de også ville trenge hjelp fra andre.

United stilte denne gangen ikke med noen som regnes som overårige i U21-ligaen, men Adnan Januzaj og James Wilson ga startoppstillingen en del førstelagserfaring, og det var nettopp de to som sørget for å gi United ledelsen. Januzaj kom dypt og hentet ballen, og så etter gode løsninger fremfor seg. Han slo en nydelig ball gjennom til James Wilson, som er dødelig i bakrom (han scoret fire sist lagene møtte hverandre). Wilson sendte ballen kaldt forbi Angus Gunn (sønn av Bryan Gunn, Norwich-legende og tidligere Aberdeen-reservekeeper, som selv mener at han var sannsynligvis oftere kom til nytte som barnevakt for Fergusons unger enn som keeper) i City-målet. 1-0!

Etter dette tok City over. De dominerte midtbanen, men skapte få sjanser, de ble stort sett stoppet før det ble så ille. United hadde større sjanser ved Rothwell og Kellett enn det City klarte å skape.

Det stod 1-0 til pause, og etter noen minutter av den andre, rett etter en brukbar City-sjanse, doblet United ledelsen. Joe Rothwell vant ballen på midtbanen, og tok den med seg fremover mot et City i ubalanse, og sendte ballen ut til Adnan Januzaj til venstre for seg i riktig øyeblikk. Januzaj gikk innover, driblet av to City-spillere, og sendte ballen i mål via en tredje City-spiller.

City-sjansene som kom var stort sett ved gode løp inn bak Blackett, men det var ikke mange farlige sjanser, og Joel Pereira tok det som kom. I stedet var det United som økte ledelsen ytterligere. Først sendte Weir gjennom Wilson på venstresiden, og han slo et nydelig innlegg inn til Ashley Fletcher (som hadde kommet inn for Januzaj), og som i forrige U21-kamp avsluttet Fletcher både kontant og godt. 3-0!

Rett etterpå angrep United igjen, og Fletcher ga ballen til Willock, som fyrte av fra rundt 16 meter, og ballen suste i stolpen, før den havnet på riktig side av målstreken. 4-0, og Willocks første mål på dette nivået. United angrep som bare det fra og med 3-0, kanskje på grunn av vissheten om at en ved tap i siste kamp mot City potensielt kan bli avhengige av målforskjellen.

Det ble uansett 4-0, og United har en svært god sjanse til å ta U21-ligatittelen. Nederst i saken kan supporterklubbmedlemmer lese vår spillerbørs fra kampen.

PS! Det skal ha vært noe bråk på stadion etter 4-0-målet, men vaktene skal ha fått orden på det nokså fort. Forhåpentligvis gikk det bra med alle involverte, spesielt eventuelle uskyldige involverte.