Innleggenes revansje

KAMPREFERAT: Et effektivt United-lag senket WBA når innleggsoppskriften endelig ga resultater.

For andre gang etter at Juan Mata ble hentet i januar valgte David Moyes å starte med «Fantastic Four» representert av Adnan Januzaj, Wayne Rooney, Robin van Persie og nevnte Mata. Skotten viste også at han har tenkt å holde løftet han har gitt til Chris Smalling og Phil Jones om mer spilletid, og satte Inter-klare Nemanja Vidic på benken.

[poll id=»64″]

Før kampen var det meldt at Marouane Fellaini var ute med spasmer i ryggen, men belgieren ble altså spilleklar likevel. Antonio Valencia og Tom Cleverley var helt ute av troppen.

Aggressivt hjemmelag

På The Hawthorns hadde begge lag bestemt seg for å angripe tidlig. West Bromwich sliter i nedrykksstriden og stod uten seier siden 1. januar, mens et sterkt presset United-lag ville revansjere tragedien i Hellas.

De første minuttene tilhørte et aggressivt hjemmelag med beistet Victor Anichebe på topp. Etter at West Bromwich hadde vist at de ville, uten å skape noe annet enn mild bekymring i Uniteds bakre rekker, festet gjestene etter hvert et grep med Matas nydelige gjennombruddschip til Januzaj som første nesten-sjanse. 18-åringen tok imidlertid ned ballen med armen og ble straffet med gult kort, mens spillet uansett ble avblåst grunnet en Van Persie i offside.

United-offensiv

Deretter fulgte en periode hvor United truet med innlegg på innlegg, noe som igjen resulterte i en god del cornere. Nesten-sjanse nummer to kom da Chris Brunt upresset headet ballen mot eget mål så Youssouf Mulumbu måtte til unnsetning på streken for å unngå lagets fjerde selvmål på seks kamper.

Etter en snau halvtime har først Morgan Amalfitano en brukbar heading som David De Gea redder greit nok, før Rafael treffer tverrliggeren via målvakt Ben Foster på en heading fra bakre stolpe etter et strålende Januzaj-innlegg.

Dødballmål av Jones West Bromwich Albion v Manchester United - Premier League

Selv om begge lag hang godt med i første omgang var det imidlertid fortjent nok at United gikk i ledelsen ti minutter før hvilen. På et frispark skaffet av en strålende og småfrekk Rafael hamrer Van Persie ballen mot første stolpe i perfekt høyde. Der kan en umarkert Phil Jones bare sette pannebrasken til før ballen ligger i nettmaskene foran et ekstatisk United-publikum. Midtstopperens andre ligascoring for United.

West Bromwichs største sjanse kommer like før pause da Anichebe mottar ballen feilvendt og med pur styrke river seg løs fra Jones. Med ryggen til mål snur han i skuddet, men ballen stryker De Geas lengste stolpe.

To mål på innlegg

Akkurat som i første omgang var det West Bromwich som startet best etter hvilen, og denne gangen angriper de tilsynelatende med mer vilje og tempo også. Likevel resulterer ikke forsøkene i mer enn halvhjertede avslutninger, blokkeringer og ett og annet rop om straffespark.

West Bromwich Albion v Manchester United - Premier League

Mens WBA gjorde unna alle sine bytter tidlig med James Morrison, Stephane Sessegnon og Saido Beharino, valgte Moyes å erstatte en småamper og gul Van Persie med med Danny Welbeck.

Ettersom hjemmelaget ikke lyktes og også mistet Brunt med skade tidlig i omgangen tok United over banespillet nok en gang. 2-0 målet kommer likevel litt ut av det blå når Rafael i det 65. minutt sender et hardt og presist innlegg som Rooney enkelt kan styre i mål på ganske likt vis som Jones gjorde i første omgang. Dermed hadde United plutselig scoret to mål på to innlegg – en oppskrift som ble slaktet av de aller fleste i hjemmekampen mot Fulham i februar.

Welbeck vipper inn spikerenWest Bromwich Albion v Manchester United - Premier League

Med tomålsledelsen i boks konsentrerte United seg i hovedsak om å holde tett bakover og lot hjemmelaget ha mesteparten av ballen, uten at De Gea fikk altfor mye å gjøre bortsett fra en parade på et skudd fra Zoltan Gera fra skrått hold.

Med drøyt ti minutter igjen å spille viser United hvor effektive de kan være med angrepsspillere av ypperste kaliber. Etter at Fellaini og Rooney kombinerer fint på midten spilles innbytter Welbeck alene med Foster fra skrått hold. På ypperlig vis klarer 23-åringen i ubalanse å vippe ballen i lengste hjørnet.

Etter det hadde forståelig nok ikke West Bromwich stort mer å komme med, og dermed ender det med en solid og viktig 3-0 seier til United på The Hawthorns, selv om det ikke var snakk om noen festforestilling av de regjerende mesterne.