DE UTLÅNTE: Hat-trick for Henríquez, mål for Cleverley.

I tillegg til United-WBA spilles det flere kamper med utlånte i aksjon denne helgen også, og denne saken kommer til å bli oppdatert hele helgen.

Lørdag 2. mai:

Blackpool-Huddersfield Town (avbrutt)

En merkelig oppkjøring til kampen: Blackpool-fansen vil gjerne ha nytt eierskap i klubben, og på 62-årsdagen for Stan Mortensens hat-trick for klubben i FA-cupfinalen skulle fansen samles ved statuen hans for å protestere. Klubben svarte med å fjerne statuen, noe som bare har provosert fansen mer.

Da andreomgangen begynte stormet deler av Blackpool-fansen banen, og ble værende der. Det gikk rolig for seg, men det var så store mengder at det var vanskelig for vaktene å få gjort noe med det. Dermed ble kampen avbrutt til slutt, etter at fansen var i over en time i midtsirkelen.

Reece James spilte hele kampen for Huddersfield – selv om det altså ikke ble så lenge.

Bolton Wanderers 0-1 Birmingham City

Saidy Janko var på benken for Bolton fra start, men ble byttet inn med et kvarter igjen av oppgjøret mot Birmingham, mens hjemmelaget jaktet utligning. Han var involvert i en halvsjanse mot slutten, men det ble aldri virkelig farlig.

Derby County 0-3 Reading

Jesse Lingard startet på benken for Derby, men det angret tidligere United-assistent Steve McClaren kjapt på. Reading tok en tidlig ledelse, og med tap ville Derby havne utenfor play-off. Etter litt over en halvtime byttet McClaren derfor ut Stephen Warnock og inn med Lingard.

Rett før pause fikk Derby straffespark, som rutinerte Darren Bent bommet på, og stemningen ble bare mer og mer nervøs på Pride Park. Lingard fikk gult kort for filming. Muligens noe strengt, men det var heller ikke noe frispark. Og mens Derby kastet flere og flere i angrep så scoret heller Reading to mål, og dermed blir det ingen flere kamper for Lingard i Derby-trøya.

Watford 1-1 Sheffield Wednesday

Will Keane spilte fra start for et Sheffield Wednesday-lag som ville prøve å hindre Watford i å vinne divisjonen. Han spilte på topp i en 4-4-2, men det skal ha sett mer ut som 4-5-1 defensivt, og Keane måtte gjøre mye defensivt arbeid også.

Med et kvarter igjen ble Keane byttet ut. Til tross for det klarte Wednesday å score på overtid, og dermed ble det Bournemouth som vant divisjonen heller enn Watford.

will keane
MÅLLØS: Will Keane.

Aston Villa 3-1 Everton

Før forrige helg, hadde ikke Tom Cleverley scoret i ligaen siden 15. desember 2013. Den gangen hadde han ikke scoret siden nøyaktig samme dato året før: 15. desember 2012.

Men nå har faktisk engelskmannen scoret sitt andre mål på to kamper. Det skjer ikke ofte! Aston Villa åpnet kampen best mot Everton og en Christian Benteke i storform hadde scoret to mål for hjemmelaget allerede før pause.

Et knapt kvarter ut i andreomgangen tente Romelu Lukaku et lite håp for Everton ved å redusere til 2-1 på straffe, men bare seks minutter senere dukket United-eiendelen Cleverley opp. Cleverley kom på et løp, plukket ballen opp ved 16-meteren og sendte ballen bak Tim Howard. To minutter på overtid dukket Phil Jagielka opp og stanget ballen inn en redusering, og det endte 3-2 på Villa Park.

Dermed ligger Aston Villa på 14. plass – to poeng over nedrykksstreken!

carlossanchezcleverley (650 x 358)
MÅLTYV: Tom Cleverley, her etter målet sist helg.

Real Sociedad B 1-0 Real Madrid Castilla

Nytt tap for United-utleide Guillermo Varela og Martin Ødegaard. Zinedine Zidanes menn har spilt én kamp mer enn tetlagene, men ligger likevel tre posisjoner og to poeng under opprykk til Segunda Division.

Alain Oyarzun sto for kampens eneste scoring.

RNK Split 1-5 Dinamo Zagreb

Plankekjøring og drømmedag for Uniteds Ángelo Henriquez. Allerede etter 30 minutter sto det 2-0 i gjestenes favør etter to Henríquez-mål (én på straffe), før Split-spiller Mrsic reduserte til 1-2 like før pause.

12 minutter etter sidebytte økte chileneren til 3-1, før Coric og Hodzic scoret 4-1 og 5-1 i løpet av to minutter drøyt ti minutter før slutt.

Hovedstadslaget er nå i stø kurs mot sitt tiende seriegull på rad, med Henríquez i hovedrollen.

Sevilla 2-3 Real Madrid

Tre nye og særdeles viktige poeng for Los Blancos da Carlo Ancelottis menn vant 3-2 borte mot Sevilla lørdag kveld. Javier Hernández spilte de første 66 minuttene uten at han klarte å notere seg for en scoring.

Det var det nemlig ex-red Cristiano Ronaldo som sto for. Hernández hadde målgivende til Ronaldos andre mål, med en stussheading videre til den målglade lagkameraten.

Portugiseren scoret sitt 25. La Liga-hat-trick og sørget for tre poeng til Madrid-laget. «Los Blancos» ligger nå to poeng under serieleder Barcelona på tabellen.

javierhernandezcelta (650 x 358)
NY MÅLGIVENDE: Hernández bidrar med både mål og målgivende pasninger for Real Madrid for tiden.

Sporting 2-0 Nacional

Sporting vant, men Nani var ikke med. Det skal ha vært snakk om hvile heller enn en skade, om vi skal stole på Portugal-ekspert Tom Kundert (og det gjør vi).

Søndag 3. mai:

Barnsley 5-0 Rochdale

Ben Pearson spilte hele kampen for Barnsley da Tykes rett og slett smadret gamlemanager Keith Hill og Rochdale. Pearson skal ha spilt en god kamp, men kom ikke på scoringslista fra sin dype midtbaneposisjon.

Han kom på andreplass i kåringen av årets unge spillet, og ville vel kanskje ha vunnet den kåringen om han gikk til klubben litt før.

Colchester United 1-0 Preston North End

Sam Johnstone er en av hovedgrunnene til at Preston kunne rykke opp, men i dag gikk det galt, Colchester tapte, og Johnstone & co må heller ut i play-off.

Johnstone laget et straffespark til Colchester, og var en gang litt på bærtur, men ingen av delene fikk konsekvenser, og ellers var han sitt vanlige jeg med flere gode redninger, der spesielt en i andreomgangen skilte seg ut. Målet kunne han ikke gjøre noe med. Preston ryker alltid i play-off, men forskjellen fra tidligere play-offer er jo grei: De har ikke hatt Sam Johnstone i målet før.

Vojvodina 0-4 Partizan

Vanja Milinković-Savić var nok en gang ikke med for Vojvodina, og da ser vi hvordan det går!