MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 22: Wayne Rooney of Manchester United speaks to Referee Craig Pawson during the Barclays Premier League match between Manchester United and Newcastle United at Old Trafford on August 22, 2015 in Manchester, United Kingdom. (Photo by Tom Purslow/Man Utd via Getty Images)

KAMPREFERAT: Et kjempetrykk mot slutten av kampen ga ikke mål for United.

Premier League
Old Trafford, 22. aug. 2015
75.354 tilskuere
Dommer: Craig Pawson

Fire dager etter Manchester Uniteds 3-1 seier over Club Brugge, var det tredje runde i Premier League og Newcastle som stod for tur.

Før kampen var det flere statistikker som var svært positive for United. Newcastle er laget Manchester United har flest seire mot i Premier League, Rooney har tolv mål og syv assist mot Newcastle på 20 kamper i PL, og gjestene har tapt sine syv siste bortekamper i PL.

Disse statistikkene var ikke til hjelp for Manchester United i dag som ikke klarte å få ballen i mål til tross for flere sjanser mot slutten.

Første start for Schweinsteiger

Og det tok ikke mer enn halvannet minutt før «Basti» viste frem høyrefoten. Etter litt spill på venstresiden chippet tyskeren ballen på nydelig vis til Shaw, men venstrebacken fikk ikke noe ut av det.

Så var Rooney nære på å ende måltørken.

Januzaj fikk ballen sentralt i banen og sendte avgårde en stikker til kapteinen. Rooney kom alene med Krul og gjorde ingenting feil, men ble avblåst for det som så ut som å være onside.

MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 22: Wayne Rooney of Manchester United shoots at goal during the Barclays Premier League match between Manchester United and Newcastle United at Old Trafford on August 22, 2015 in Manchester, England. (Photo by Clive Brunskill/Getty Images)
SCORET, MEN: Etter tre minutter så det endelig ut til at Wayne Rooney skulle ende måltørken da han satte ballen i nettet bak Krul, men kapteinen ble dessverre avblåst for offside.

Etter et United-dominert første kvarter var det Juan Mata som satte Tim Krul på hans første store prøve. Et innlegg fra venstre endte til slutt hos spanjolen som prøvde å legge ballen i hjørnet, men Krul var med på notene.

Newcastle gjorde ikke mye den første halve omgangen, men etter 23 minutter var de farlig nære å ta ledelsen. Et innlegg traff pannebrasken til Mitrovic som styrte ballen i tverrliggeren. Hjemmelaget slapp med skrekken.

Resten av omgangen var rolig uten at noen av keeperne ble satt på noen store prøver. United hadde klart mest ball, men Newcastle gikk til pause med kampens største sjanse.

Rolig start, men voldsom slutt

2.omgangen startet like rolig som 1.omgangen avsluttet.

Femten minutter ut i omgangen gjorde van Gaal sitt første bytte. Inn kom Michael Carrick for Schweinteiger.

Først etter 20 minutter kommer omgangens første halv-sjanse da Mata svingte inn en corner fra høyre. Smalling rev seg løs fra Coloccini, men til tross for å være fri i feltet klarte ikke engelskmannen å sette ballen i mål med venstrefoten.

Ti minutter senere var United frempå igjen, denne gangen var det Rooney som fikk muligheten. Mata chippet ballen inn til Rooney som stod innenfor 16-meteren. Spissen dempet ballen på brystet før han fyrte løs på volley, men skuddet ble blokkert.

MANCHESTER, ENGLAND - AUGUST 22: Javier Hernandez of Manchester United shoots at goal during the Barclays Premier League match between Manchester United and Newcastle United at Old Trafford on August 22, 2015 in Manchester, England. (Photo by Julian Finney/Getty Images)
NÆRE PÅ: Javier ‘Chicharito’ Hernandez hadde en kjempesjanse til å gi United ledelsen i sluttminuttene.

Ikke mer enn ett minutt senere var det Rooney som var servitør. Spissen kom fra venstresiden og lobbet ballen på bakre stolpe til Mata. Spanjolen fyrte av hel-volley, men han blåste ballen over mål.

Og da United først begynte, så kom det flere sjanser.

Etter nydelige kombinasjoner fra hjemmelaget spilte Shaw vegg med Schneiderlin. Backen fikk ballen like utenfor 16-meteren og klemte til, dessverre, rett på Tim Krul.

Fem minutter er det innbytter Chicharito som fikk muligheten til å gi United ledelsen. Mata prøvde et skudd fra 20-meters hold, skuddet ble blokkert og havnet hos meksikaneren. «Den lille erten» sendte av gårde en avslutning i motsatt hjørne, men Krul gjorde en mesterlig redning og holdt Newcastle med i kampen om tre poeng.

Og i sluttminuttene kunne begge lag hentet alle tre poengene.

I det siste minuttet av ordinær tid fikk United en corner. Chris Smalling var målet og Depay traff han perfekt. Engelskmannen hoppet til værs og sendte avgårde en heading i stolpen.

Newcastle startet en kontring rett etter corneren og etter et innlegg fra Cisse var bortelaget kun en liten tå unna å ende tapsrekken på bortebane.

Carrick fikk det siste skuddet.

Michael Carrick ble vraket til denne kampen i fordel for Schweinsteiger, men kom inn etter én time spilt. Engelskmannen har scoret fine mål for United før, men i kampens siste minutter ble det bare nesten.

Carrick fikk ballen like utenfor 16-meteren og fyrte av et skudd. Krul er ikke i nærheten av ballen, men dessverre, gikk den på feil side av stolpen.

during the Barclays Premier League match between XXX and XXX on August 22, 2015 in Manchester, United Kingdom.
IKKE FORNØYD: Memphis Depay var langt gladere tidligere denne uken etter kampen mot Club Brugge. Vingen var mye involvert, men klarte ikke å få ballen i mål mot Newcastle.

Manchester United inntar en foreløpig førsteplass. United har nå syv poeng, ett poeng foran Manchester City, Liverpool og Leicester.