Imponerende seier over Villa

Bebe og Macheda sikret avansement til elitepuljen for Uniteds U21-lag.

Som skrevet tidligere i dag, var dette en kamp som må vinnes om United skulle sikre seg spill i U21-Premier Leagues elitespill etter jul.

Og Warren Joyces gutter sviktet ikke. Aston Villa hadde initiativet de første ti minuttene, men etter dette var United alt i alt det beste laget, og kunne vunnet med mer.

Det første målet kom etter 53 minutter hvor Vermijl stjal ballen fra Villa med en glimrende takling på egen banehalvdel. Han satte så opp Bebe som stormet mot Barrett i Aston Villa-målet, og kaet kula i nettet.

Det andre målet var det den andre delen av Uniteds spissduo for kvelden som stod for. Petrucci førte ballen 40 meter, før han fant Macheda med en perfekt vektet pasning. Macheda gjorde ingen feil, og plasserte ballen utagbart ned til høyre for Villas sisteskanse.

Både Powell, Petrucci og Cole hadde alle store muligheter til å score, men det ble med de to målene for United i kveld og det var nok. Et annet stort pluss var at de holdt nullen for første gang på ti kamper.

– En kamp vi måtte vinne

Med denne seieren er altså United videre til elitespillet i U21 Premier League sammen med Liverpool, Wolves, Tottenham, West Ham, Arsenal, West Bromwich, og enten Chelsea, Southampton eller Aston Villa.

Også United-kaptein Petrucci var meget fornøyd etter kampen.

– Vi er meget fornøyd med resultatet i dag, og vi gjorde jobben vår. Dette var tross alt en kamp vi måtte vinne, sa han til MUTV etter kampen.

Kapteinen var meget god i kveld, og hadde sammen med Powell god kontroll på midtbanen. Han var også enig i at sluttresultatet kunne vært enda mer flatterende for United.

– Ja, vi kunne definitivt scoret flere, men det holdt i kveld. Nå er vi videre og nå skal vi vinne hele turneringen, avsluttet Petrucci.

Se tabellen her.

Aston Villa U21 0 – 2 Manchester United U21

Startellever: Sutherland, Vermijl, Thorpe, Wootton, Buttner (McGinty 46), Bebe (Fornasier 84), Tunnicliffe, Powell (Veseli 90), Petrucci, Cole, Macheda

Ubenyttede reserver: Gollini, Lawrence

90+3: Der er kampen over, og med seier har United sikret seg en plass i elitestadiet etter jul. Aston Villa kom best i gang i den første omgangen, men etterhvert var United det klart beste laget. De var nærmere både 3 og 4-0 enn Aston Villa var utligning eller redusering.

89: 2-0 til United! Petrucci fører ballen langt inn på Villas banehalvdel, finner landsmann Macheda mellom to forsvarsspillere og Kiko gjør ingen feil. Avslutningen er kontant og velplassert, og sikrer langt på vei seieren for United.

86: Nok en god mulighet for United og Petrucci. Innlegget fra Cole finner Thorpe inne i boksen. Han får lagt ballen tilbake til Petrucci som har en glimrende skuddmulighet, men avslutningen fra drøye 15 meter går utenfor målet.

84: Med seks minutter igjen på klokka, tar Joyce av målscorer Bebe. Inn kommer Fornasier, og United har dermed fem forsvarsspillere på banen. Her skal seieren sikres.

79: Warren Joyce stiller i shorts i dag også. En ting er at de som løper rundt i 90 minutter stiller i shorts og strømper, men stillestående på sidelinjen ser det i beste fall friskt ut.

76: Etter den siste kjempesjansen til United, har gjestene sluppet seg lengre ned i banen. Villa har kommet mer inn i kampen, men United forsvarer seg godt og ligger meget kompakt.

66: Smått utrolig at United ikke går opp i 2-0 her. Bebe og Macheda kombinerer fint, og sistnevnte serverer ballen til Larnell Cole på nærmest blankt mål. Avslutningen går derimot i stolpen fra 4 meter, og rett tilbake i klypene til Villa-keeperen. Vi får håpe den bommen ikke blir skjebnesvanger.

65: United har vært betraktelig bedre etter hvilen. Powell styrer midtbanen, mens Bebe og Macheda har vært langt mer bevegelige på topp.

61: Ny kjempemulighet for United. Macheda legger ballen perfekt til rette for Powell som har kommet på et sugende løp inn i boksen. Avslutningen er hard, men desverre innenfor Barretts rekkevidde. Glimrende redning av Aston Villa-keeperen.

58: Bebe har fått blod på tann. Denne gangen bruker han rå styrke i feltet til Aston Villa, og river seg løs fra forsvaret. Avslutningen fra spiss vinkel er desverre ikke like god denne gangen, og ballen går ut via stolpen.

53: 1-0 til United! Vakker scoring av United. Vermijl vinner ballen på egen banehalvdel, og spiller fri Bebe. Portugiseren går på mål og fra 20 meter dunker han ballen i nettet bak Barrett. Vakker kontring, vakker avslutning og et utrolig viktig mål for United.

48: Reece Brown (for tiden på utlån til Coventry) er på plass for å se sine lagkamerater i United. Forhåpentligvis får han mer å juble for i de siste 45 minuttene.

46: Andre omgang blåses igang og Sean McGinty kommer inn for Alexander Buttner. Da kan det se ut som om smellen venstrebacken pådro seg var verre enn vi kunne håpe.

45+2: Og der blåser dommeren til pause. Så langt er det spillemessig helt greit at det er uavgjort, men det er fortsatt en kamp United må vinne. Forhåpentligvis får vi se en forbedring i pasningsspillet i andre omgang, og mer angrepsvilje.

45: Harde dueller utenfor Villas 16-meter. Buttner nekter å trekke seg og får seg en solid smell rett før pause. Vi får håpe det går bra med nederlenderen.

42: Man får inntrykk av at banen til Hinckley United hvor kampen spilles er veldig smal. Uansett hvor man er på banen er det umulig å få rom til å se seg om og plukke ut en medspiller.

35: Corner fra venstre slås inn fra Cole. Thorpe møter ballen på syv meter, men ballen går desverre over målet. United kommer stadig mer med i kampen og ser plutselig ut som det farligste laget.

33: Stor mulighet for United. Tunnicliffe setter fart nedover venstrekanten. Pasningen inn i midten finner Macheda, men italieneren får et dårlig touch på ballen, og Barrett i Villa-målet får kontroll.

29: Det har vært en tøff og rask kamp så langt, men vi har enda til gode å få se de store målsjansene. Lite godt pasningsspill er gjennomgangstemaet for begge lag.

24: Paul Lambert er nede på benken og gir instrukser til benken til Aston Villa. Mon tro om han har noen geniale ideer?

20: United og Petrucci med frispark på hjørnet av Villas 16-meter. Innlegget treffer Macheda, men Villas sisteskanse får plukket ballen foran føttene på Wooton.

14: Vi nærmer oss kvarteret spilt i Birmingham, og selv om ingen av lagene har hatt noen 100%-sjanser, er det Villa som har sett ut som det beste laget så langt.

7: Sutherland med en tvilsom klarering rett til en Aston Villa-spiller som får avsluttet, men skuddet går via Wooton ut. Corneren blir det ingenting av.

5: Villa på ny visitt i Uniteds 16-meter, men Buttner får til slutt klarert. Laget fra Birmingham er klart skarpest her i åpningsminuttene.

2: God mulighet for Villa allerede etter to minutter. Johnson skyter fra 14 meter, men ballen går til side for United-målet.

1: Der blåser dommer Robert Ellis igang den første omgangen på Hinckley.