Her gjør han det godt igjen

KAMPREFERAT: Anthony Martial laget straffe, men headet inn utligningen da det endte 1-1 i Russland.

CSKA Moskva  – Manchester United  1-1 (1-0)

Champions League. Arena Khimki. Gult kort: Anthony Martial, Ander Herrera, Marouane Fellaini, Manchester United
1-0: Doumbia (15), 1-1: Martial (65)

Manchester United: De Gea  – Valencia, Jones, Smalling, Rojo (Blind fra 63) – Schweinsteiger (Fellaini fra 46.), Schneiderlin – Lingard (Memphis fra 80.), Herrera, Martial – Rooney

CSKA: Akinfeev – Figueira, Fernandes, V Berezutski (A Berezutski fra 41.), Ignashevitch – Schennikov, Tosic, Wernbloom, Alekseevich, Eremenko (Panchenko fra 83.), Musa – Dzagoev (Cauna fra 87.) – Doumbia

Louis van Gaal ga Jesse Lingard sjansen fra start i Moskva, og sammen med Antonio Valencia var han nykommerne på laget fra kampen mot Everton.

De første ti minuttene var preget av stillingskrig uten noen sjanser til noen av lagene. Anthony Martial ville ha straffe like før ti minutter var passert, og det var kontakt, men det spørs om det ikke var Martial som sparket i forsvarsspilleren og ikke omvendt.

Martial laget straffe

Like etter hadde tidligere United-spiller Tosic en fin mulighet for vertene da han skar inn fra høyre og siktet seg inn på borteste stolpe. Avslutningen gikk imidlertid komfortabelt langt utenfor sett med De Geas og Uniteds øyne.

Så kom Athony Martial i fokus på ny, men denne gangen på en lite minnerik måte sett med United-øyne. I en duell i forsvaret traff ballen hånden på franskmannen og dermed pekte dommer Carlos Velasco Carballo på straffesparkmerket. David de Gea vartet opp med en strålende redning på skuddet som ble avfyrt like etter handsen, men da hadde dommeren allerede dømt straffe.

De Gea reddet imidlertid strålende på straffesparket fra Eremenko også, men et kollektivt United-lag sov på returen som Doumbia plasserte trygt i mål.

Det var unektelig et slag for United som hadde startet kampen bra.

Scoringen så ut til å ryste United som hadde problemer med å skape sjanser fremover.

Hjemmelagets Fernandes kom stadig vekk på offensive løp og skapte trøbbel for United-forsvaret, særlig de gangene da United flyttet laget høyere på banen.

Like før halvtimen var passert sendte Musa i vei et strålende skudd fra 25 meter. Heldigvis for United var David de Gea med på notene og reddet mesterlig til corner.

United hadde få rom mot et hardtarbeidende hjemmelag og ble stående tålmodig på midten å trille ball uten å skape all verden.

Wayne Rooney fikk en brukbar mulighet på skudd fra 20 meter, men avslutningen var av det puslete slaget.

I en heller svak 1. omgang av United var Lingard et av få positive innslag.

Endringer i pausen

Louis van Gaal var neppe en særlig lykkelig mann i pausen og sendte Uniteds rambukk, også kjent som Marouane Fellaini innpå etter pausen. Mer overraskende kanskje var det at Bastian Schweinsteiger var den som måtte vike plass.

2. omgang var bare to minutter gammel da Rooney var alene gjennom, men United-spissen var desverre i offside.

Vertene startet 2. omgangen akkurat slik de slapp i den første, nemlig ved å ligge med mange spillere bak ballen, gi United små rom og satse på kontringer.

På en av dem kom et flott innlegg som Marcos Rojo skulle heade unna. I stedet traff ballen soleklart armen på Rojo, men dommeren vinket spillet videre. Reprisen viste akkurat det CSKA-spillerne mente, hjemmelaget ble snytt for et ganske klart straffespark.

United fortsatte å være statiske i spillet og savnet av kreativiteten til Juan Mata var åpenbart.

Akkurat da kampen var en time gammel, fikk United sin første skikkelige sjanse i kampen da Ander Herrea fant en presset Rooney som headet rett på keeper Akinfeev fra hjørnet av femmeteren.

Like etter fikk Jesse Lingard en fin sjanse, men dessverre ble unggutten avblåst for offside.

Akkurat da United trengte et øyeblikks magi, kom Antonio Valencia frem på høyrekanten. Innlegget ble møtt av Martial som styrte inn utligningen, via stolpen, med pannebrasken. En uhyre viktig scoring for United som nå så ut til å få noe større rom ettersom balljagingen begynte å vise seg i form av tretthet hos hjemmelaget.

Men i stedet for at United skulle fortsette trykket mot vertene, var det CSKA som hevet seg et hakk, og de siste 20 minuttene var en jevnspilt affære der spillet bølget frem og tilbake.

1-1 var et greit resultat for United som kunne tatt alle tre poengene da Martial dyttet et innlegg fra kanten i retning Fellaini, men belgieren var akkurat for sent ute og keeper klarterte.