Helsvart for U18-laget

Tapte hele 3-0 for Everton i en svak kamp på Carrington.

Den utsatte elitegruppekampen mot scouserne ble ikke vist på tv, så dermed ble det dessverre bare spredte oppdateringer her på united.no.

Ikke for det. Ifølge rapportene var det lite å glede seg over på Carrington i dag. Ikke bare gikk det ad undas resultatmessig; det var i det hele tatt en svak forestilling under vanskelige spilleforhold.

Før kampen lå United på 2. plass på tabellen, fire poeng bak ledende Fulham og med to plussmål mer enn Southampton, mens Everton befant seg syv poeng bak dagens motstandere, på femteplass.
Nå, etter sesongens tredje nederlag, er rødtrøyene forbigått av Southampton, mens Everton fortsatt befinner seg på femteplass. Avstanden opp til United er imidlertid blitt kuttet til fire poeng, og Everton har i tillegg to kamper til gode. Det betyr at United-juniorene står overfor en tøff kamp for å beholde plassen blant de tre som skal videre til sluttspillet.

Her følger den spredte oppdateringen fra dagens kamp:

Det meldes om sterk vind og veldig vanskelige spilleforhold på Carrington i dag. I 1. omgang hadde Everton nytte av å ha elementene i ryggen, noe de også utnyttet til å ta ledelsen etter 25 minutters spill. Denne stillingen holdt seg til pause.

Håpet var dermed at United kunne klare å utnytte vindfordelen etter hvilen.

Men, slik skulle det altså ikke gå. Tvert imot puttet Everton igjen få minutter ut i omgangen, og dermed sto det 2-0 til scouserne. Det store spørsmålet ble dermed: Finnes det noen vei tilbake?

Spillerbytte etter 59 minutter: Jack Wilson erstatter navnebror Barmby. Kanskje Wilson, lagets suverene toppscorer (14 mål), kan sette fart i Paul McGuinness’ elever? Fortsatt er det plenty med tid å gjøre det på.

Spillerbytte etter 81 minutter: 16 år gamle Sean Goss erstatter Callum Evans, og får dermed sin første opptreden på dette nivået.

Ingenting tyder på United-poeng i dag. Lite og ingenting skjer på Carrington.

Og så, på overtid, legger gjestene på til 3-0. En helsvart og trist dag for de unge Røde, som nå står overfor tre bortekamper. Den første allerede på lørdag når laget drar til London for å møte Crystal Palace.

United 0-3 Everton

25. min.: 0-1 Warning
50. min.: 0-2 Leeson
90+1 min.: 0-3 Dyson

UNITED: Joel Pereira; Donald Love, Callum Evans (Sean Goss, 81.), Patrick McNair, Liam Grimshaw; Ben Pearson, Jack Barmby (Jack Wilson, 59.), Jack Rudge, Sam Byrne; Andreas Pereira, Mats Dæhli.