Tidlig utvisning ødela mot City

U23-laget måtte spille med ti mann i over én time. Da ble det tøft mot Manchester City.

Dermed var det de lyseblå som stakk av med en fortjent 3-1-seier på Leigh Sports Village mandag kveld.

Regan Poole gjorde det vanskelig for Manchester United da han ble utvist for en tofotstakling allerede etter 13 minutter. Lagkameratene kjempet i oppoverbakke resten av oppgjøret og står nå uten seier i serien siden slutten av oktober.

Goss-scoring

Tidlig i andre omgang lyktes Manchester City med å omsette høyt ballinnehav til scoring. Brahim Diaz sendte en markkryper i hjørnet etter et innlegg til 1-0.

Manchester United v Leicester City: U21 Premier League

Utligningen tente nok liv på United-benken, men de rakk knapt å sette seg etter jubelscenene før City var tilbake i ledelsen. Keeper Joel Castro Pereira stoppet Brahim Diaz én mot én, men kunne ikke gjøre noe med returen til Isaac Buckley som gikk i åpent mål.

I det 73. minutt økte Paolo Fernandes til 3-1 etter en stygg forsvarsblunder av Matthew Olosunde.

Scorer minst

U23-laget var i aksjon for første gang på én måned, da det ble 3-1-tap borte mot Chelsea . De har imidlertid både slått Sparta Praha og spilt uavgjort mot Middlesbrough i International Cup-turrneringen.

Så langt står United med tre seirer, fem uavgjorte og fem tap i ligaen. Det gir en 8. plass av 12 lag – langt, langt bak ligaleder Everton.

Se tabellen her.

Manchester United har gjort rent bord i reserveligaen de siste årene, men denne sesongen er det ikke slik.

Én ting er det at gamletrener Warren Joyce har dratt til Wigan og at Jose Mourinho aldri matcher førstelagsspillere på reservelaget, en annen ting er hvordan de har prestert.

Det har ikke vært bra nok under Nicky Butt.

Det gjør ikke situasjonen så mye lystigere at U23-gutta har scoret færrest mål av alle i ligaen, med 13 mål på 13 kamper. Josh Harrop er toppscorer med fire av de 12 målene.

United 1-3 (0-0) City

Premier League 2
Leigh Sports Village, 9. jan. 2017, kl. 20.00

51. min.: 0-1 Diaz
55. min.: 1-1 Goss
60. min.: 1-2 Buckley-Ricketts
71. min.: 1-3 Fernandes

United: Joel Pereira; Matt Olosunde (Tyrrell Warren, 82.), Regan Poole 13, Axel Tuanzebe, Demetri Mitchell; Sean Goss, Matt Willock; Callum Gribbin (Sadiq El Fitouri, 18.), Devonte Redmond (Tosin Kehinde, 76.), Josh Harrop; Scott McTominay.
Uben.innb.: Kieran O’Hara, Charlie Scott.

jh
TOPPSCORER: Josh Harrop har nettet fire av U23-guttas 13 ligamål så langt i sesongen.