– Vi ser glade ut når vi spiller

REAKSJONER: En spilleglad spillergruppe fikk en solid porsjon ros av José Mourinho etter seieren over Burton onsdag kveld.

United hadde ingen problemer med å ta seg videre til 4. runde, og slo Burton komfortabelt 4-1 på Old Trafford onsdag kveld.

Marcus Rashford scoret de to første målene, før Jesse Lingard sørget for at det sto 3-0 til pause.

De siste 45 minuttene spilte United med håndbrekket på, men viste likevel tidvis fin fotball. Etter en times spill satte også Anthony Martial inn Uniteds fjerde mål.

Burton fikk et trøstemål på tampen etter at innbytter Joel Pereira klumset det til, men det er langt ifra nok til å overskygge en svært sprudlende forestilling på Drømmenes Teater.

– Profesjonell forestilling

José Mourinho var naturlig nok en fornøyd mann da han snakket med pressen etter kampen.

– Det var en profesjonell forestilling. Vi spilte seriøst. Jeg synes vi var sterke i første omgang. Etter at vi ledet 3-0 til pause, var det på tide å roe litt ned, kontrollere kampen og kontrollere resultatet. Men jeg synes også Burton kjempet for et resultat som de kunne være stolt av. Nigel Clough har vært klar på at neste kamp er viktigere for dem. Han gjorde noen endringer, og jeg tror alle er glade.

– Ingen skader, ingen kort, vi vant, vi viste at vi ville spille og Burton kan gå ut med hevet hode etter dette resultatet.

– Vi gjorde jobben vår. Det var ikke noen fenomenal prestasjon, men det var solid. Mange av spillerne våre trengte også 90 minutter siden de ikke har spilt så mye hittil.

(Saken fortsetter under bildet)

TO MÅL: Marcus Rashford scoret to utsøkte mål. Slikt gjør godt for selvtilliten. I midten av andre omgang ble han byttet ut, trolig for å spare han til Southampton-kampen, samt for å gi Scott McTominay verdifull erfaring.

Vi ser glade ut når vi spiller

At United-spillerne sprudlet offensivt, var noe som gledet manageren stort. Han legger ikke skjul på at United-gutta nyter fotballen om dagen.

– Jeg tror spillerne nøt kampen. Noen ganger kommer spillere til slike cupkamper uten å ha spesielt lyst til å nyte kampen eller være profesjonelle, så jeg er fornøyd med hvordan gutta presterte i kveld.

– Martial var god, Mata var god, Lingard var god. Jeg synes egentlig alle de offensive spillerne ga laget en god dynamikk og spesielt spilleglede. Vi ser glade ut når vi spiller fotball om dagen, og det er det jeg ønsker å se.

Han ble også spurt ytterligere om Martial, som var en pest og plage for Burton-forsvaret hele kvelden, og som kom til sjanse etter sjanse. Etter en times spill fikk han belønning for strevet. En iskald avslutning alene med keeper sørget for etterlengtet nettsus – for franskmannen. Scoringen hadde tross alt ikke mye å si for kamputfallet.

– Anthony Martial ønsket å gjøre ting – og noe gjorde han utrolig bra, andre ting ikke like bra, men han prøvde hele veien, og den dedikasjonen og gleden på banen er alltid viktig.

FÅR ROS: Martial ga seg aldri onsdag kveld. Etter sjanse på sjanse satt scoringen etter en times spill. Da er det lov å juble!

– Nødt til å respektere motstanderne

Mourinho ble også spurt om hva han tenker om ligacupen.

– Så lenge denne turneringen er en offisiell turnering, er den viktig for både Manchester United og meg som manager.

– Hvis du spør meg om engelsk fotball ville være bedre uten denne turneringen? Kanskje. Kanskje vi ville hatt friskere bein under europeiske kamper for eksempel. Men nå har det seg slik at vi har denne turneringen, og da er vi nødt til å respektere sponsorene og vi er nødt til å respektere motstanderne, og flere av oss prøver å gjøre så godt vi kan.