REFERAT: En strålende opplagt Luke Shaw tittet frem på ny og viste klasse i natt.

Treningskamp, Ayaya Stadium, San Jose 18.000 tilskuere
1-0:
Juan Mata (32.), 2-0: Memphis Depay (36.), 2-1: Alashe (42), 3-1: Andreas Pereira (61)

San Jose: Bingham, Wynne, Bernardez, Goodson, Stewart, Alashe, Pierazzi, Garcia, Cato, Salinas, Amarikwa.

Manchester United 1.omgang: Johnstone, Darmian, Shaw, Jones, Blind, Carrick, Schneiderlin, Depay, Mata, Young, Rooney

Manchester United 2. omgang: Johnstone, McNair, Smalling, Evans, Blackett, Lingard, Schweinsteiger, Herrera, Januzaj, Pereira, Wilson

Sist sesong ble delvis ødelagt av skader, men etter en vrien debutsesong har Luke Shaw benyttet årets sommerturné til i å vise hvorfor han ble verdens dyreste tenåring da United hentet ham fra Southampton for nesten 300 millioner kroner sist sommer.

Strålende Shaw

Uniteds unge venstreback var rett og slett ustoppelig der han føyk opp og ned på kanten som en Duracell-kanin.
United fikk en perfekt åpning i kampen mot Club America da Morgan Schneiderlin headet United i føringen før fem minutter var spilt.
Mot San Juse var det en annen nykommer som holdt på å sende United i føringen etter bare drøye tre minutter. Memphis Depay fikk ballen på midten, forserte et par forsvarere og avsluttet fra 20 meter men keeper Bingham reddet forsøket.

Returen satte Juan Mata i nettveggen etter at Wayne Rooney først hadde fått en tå på ballen og dyttet den videre.

Like etter serverte Ashley Young en utsøkt pasning til en fremmadstormende Luke Shaw. Inlegget fra venstrekanten gikk like bak både Rooney og Depay. Sistnevnte fikk avsluttet noe halvhjertet og Bingham og forsvaret til San Jose fikk kontroll.
Dette var imidlertid bare det første av mange sugende løps som Shaw tok på venstrekanten. Gang på gang stormet han frem og skapte vanskeligheter for San Jose.
Sist sesong benyttet Louis van Gaal over 20 ulike forsvarskonstellasjoner, men om Shaw fortsetter i dette sporet kommer han til å bli et fast innslag på venstrebacken.

Mål for Memphis

Like før halvtimen var passert var United på ferde igjen. Først var det Young som la inn til Schneiderlin som ved første øyekast så ut til ikke å få avsluttet skikkelig. Men trolig var «avslutningen» fra franskmannen ment som en pasning mot Phil Jones som hadde tatt turen frem på corneren.
Anført av en strålende Shaw på venstrekanten trykket United på og det måtte gi resultater til slutt. Da drøye halvtimen var spilt fikk United sjansen på en kontring.

Young stormet frem på venstrekanten. Hadde med folk i midten, men valgte å hode på ballen til Juan Mata var helt fri. Young fant spanjolen som stormet inn i feltet og avsluttet med et skudd i retning lengste stolpe. Memphis Depay kastet frem en fot, men det så ikke ut til at nederlenderen fikk en touch på ballen før den traff stangen og gikk inn.

UHELDIG PÅ MÅLET: Morgan Schneiderlin hadde en grei kamp for United, men var ikke helt på nett da San Jose reduserte like før pause.

Bare fire minutter etter fikk imidlertid Memphis sitt første mål i United-trøyen. Nederlenderen snappet et håpløst tilbakespill til keeper, og avsluttet iskaldt til 2-0.

Memphis så ut til å trives i sin rolle like bak Rooney i den omgangen han spilte og muligens har Van Gaal fått det første svaret på årets USA-tur i måten den unge nederlenderen satte fart i United-angrepet og linket op med Rooney.
Det som skulle være grei plankekjøring ble imidlertid unødig spennende etter at et småsløvt United slapp San Jose inn igjen i kampen like før pause.
Salinas kom seg forbi Schneiderlin på Uniteds venstrekant, Shaw mistet markeringen for å stanse Schneiderlins mann, mens Jones var for ent ute til å markere Shaws spiller Alashe som bredsiden ballen i mål. Først og fremst sløvt og en kollektiv svikt av United selv om Schneiderlin m ta mesteparten av skylden..
United gikk til pause med 2-1, men ledelsen burde vært større.
For like før lagene gikk i garderoben hadde Mata to store sjanser. Den første sjansen kom etter nok et løp av Shaw som fant Mata med en presis ball, men skuddet fra spanjolen ble blokkert.

Like etter var det Memphis Depay som fant Mata som fikk avsluttet alene med keeper fra skrått hold, men skuddet gikk rett på Bingham.

Pereira-perle

United kom på banen etter hvilen med ti nye spillere. Kun keeper Sam Johnstone spilte hele kampen.
2. omgang ble langt mer en transportetappe uten altfor mage høydepunkter, men etter drøye timen kom i det minste ett som United-fansen vil huske.
Ander Herrera la ballen tilbake til Jesse Lingard med en lekker touch. Lingards nydelige innlegg var perfekt for Andreas Pererira som fikk gå opp uforstyrret og stange inn 3-1 til United.
Vakkert ,effektivt og lekent på samme tid

San Jose var ikke helt ufarlige etter hvilen heller. Marc Pelosi fikk en god mulighet etter drøye 70 minutter, men skuddet gikk like over Sam Johnstones mål.

Bpde United og San Jose hadde flere småfarligheter, men uten at noen av lagene maktet å skape de helt store sjansene. Dermed ebbet kampen ut med 3-1 til United.

Offensivt var dette et hakk bedre enn åpningskampen mot Club America. Det mest gledelige sett med United-øyne så langt på USA-turen er Luke Shaws spill på venstrekanten og Memphis Depays kreativitet.