Martial avgjorde i debuten

KAMPREFERAT: Etter en sjansefattig 1.omgang gjorde United jobben og Anthony Martial viste seg frem!

Louis Van Gaal tok over Manchester United sommeren 2014. Siden den gang har United møtt Liverpool tre ganger, og hver gang har United endt opp med alle poengene.

LVG var på jakt etter sin fjerde seier på rad over Liverpool, og med David De Gea tilbake mellom stengene opprettholdt United den gode rekken mot Liverpool.

God åpning, rolig omgang

Etter fansen på Old Trafford ga David De Gea en varm velkomst, tok det ikke mer enn seks minutter før Manchester United begynte å se farlige ut.

Først snappet Mata opp et utspill fra Mignolet. Ballen endte hos Fellaini som prøvde seg på en lobb, men ballen gikk høyt over.

United fortsatte trykket i starten. Og Darmian var på farten. Carrick med en stikker til italieneren som fosset nedover høyresiden og slo inn i feltet. Litt for mye kaos i feltet, og Liverpool klarerte.

Presset var klart størst fra hjemmelaget de første 45, men de store sjansene kom aldri.

United skapte lite, Liverpool skapte ingenting. David De Gea var borti ballen syv ganger, ingen med klypene.

Lagene gikk til pause med 0-0.

Fartsfylt 2.omgang.

Memphis ut for Young var det som skulle endre det hele for United etter en sjansefattig omgang.

JUBEL: Blind, Basti og Smalling jubler etter Blinds 1-0 scoring rett etter pause.

Og engelskmannen åpnet godt.

Tre minutter ut i omgangen utfordret han Clyne på venstresiden. Young slo en nydelig tunnel på landsmannen som felte han skrått utenfor 16-meteren.

Mata la ballen på 16-meteren, og der ventet en nederlender.

Young gjorde som han pleier og løp over ballen. Juan Mata la ballen ut sentralt i banen ved 16-meteren og Daley Blind sendte avgårde et skudd.

Og hvilket skudd.

Blind, som alltid er så rolig, hadde fult fokus på ballen og satte innsiden av hans nydelige venstrefot til ballen og la kula i det venstre hjørnet. Utagbart for Liverpools Simon Mignolet.

Så ville Liverpool også vise at de kunne angripe.

Etter Smalling klarerte et innlegg ut til corner, ble David De Gea satt på sin første prøve. Danny Ings kom seg fri og prøvde på et skudd mot nærmeste hjørne, men den spanske keeperen reddet mesterlig.

United tok igjen over presset igjen, men ti minutter senere var Liverpool farlig frempå igjen.

Og nok en gang skulle Blind være redningsmann.

James Milner skrudde inn en corner fra venstresiden til United som endte med en styring mot mål. Ballen suste forbi en sjanseløs De Gea, men på streken stod Blind og klarerte. Liverpool holdt presset oppe og Firmino fikk sjansen fra kloss hold, men brasilianeren klarte ikke å stokke bena.

STRAFFE-MÅL: Ander Herrera ga United en 2-0 ledelse fra straffemerket.

Inn kom franske Martial og la seg på topp, men det var ikke han som tok oppmerksomheten fire minutter inn i hans debut.

Det var Ander Herrera.

Den spanske playmakeren fosset inn i feltet med Joe Gomez i rygg. Den unge engelskmannen,som så vidt har fylt 18 år, kastet seg mot Herrera i håp om å treffe ball. Herrera gikk i bakken og United fikk straffe.

Spanjolen skulle ta det selv, og han løste oppgaven på nydelig vis. Herrera tok fart og banket ballen opp i nettaket og ga United 2-0.

Kampen så ut til å ebbe ut på rolig vis, men Liverpool hadde ikke gitt helt opp.

Så satt den for bortelaget.

Innbytter Jordan Ibe slo inn fra høyresiden. Innlegget gikk mot Benteke og belgeren dro noe helt spesielt ut av hatten. Spissen vartet opp med et brassespark av den høyeste klasse, helt utagbart for De Gea.

Det så ut til å bli kamp igjen.

Men en fransk tenåring ville det annerledes.

Under et minutt etter Liverpool-scoringen var United på vei fremover. Ashley Young mottok ballen på venstresiden før han sendte den videre til debutanten Anthony Martial.

Med tre mann mellom han og målet bestemte han seg for å prøve, noe han neppe angrer på i ettertid.

Ingen kunne stoppe han, og han satte ballen nydelig til venstre for Mignolet og avgjorde kampen for Manchester United i hans debut.

DEBUT-SCORING: Anthony Martial kom inn og scoret i sin debut da han ga United 3-1.

United klatrer nå opp til en delt 2.plass med Arsenal. United ligger foran på målforskjell.

United 3-1 (0-0) Liverpool

Premier League, 12. sep. 2015
Old Trafford, 75.347 tilskuere
Dommer: Michael Oliver

49. min.: 1-0 Blind (Mata)
70. min.: 2-0 Herrera (str.)
84. min.: 2-1 Benteke
86. min.: 3-1 Martial (Young)

United: De Gea; Darmian G, Smalling, Blind, Shaw; Carrick, Schweinsteiger; Mata (Martial, 65.), Herrera, Memphis (Young, 46.); Fellaini
Uben.innb.: Romero, McNair, Rojo, Valencia

Liverpool: Mignolet; Clyne G, Skrtel, Lovren, Gomez; Milner G, Lucas (Moreno, 87.), Can; Firmino (Ibe, 65.), Benteke, Ings (Origi, 74.)