Første på fire år

Onsdagens hat-trick mot Brugge, var Wayne Rooneys åttende, men første siden 2011.

Kapteinens mye omtalte måltørke, den som har vært til bekymring for alle med hjerte i Manchester United, og til desto større glede for alle som ikke har det, er nå over. Det sørget den 30 år gamle scouseren egenhendig for da han onsdag kveld åpnet slusene på Jan Breydelstadion.

878 spilleminutter etter at at han sist gang hadde funnet motstandernes nettmasker, mot Aston Villa i 3-1-seieren på Old Trafford i april, satt den endelig igjen.
Med en elegant chip over den utrusende Brugge-keeperen, utnyttet Uniteds nummer 10 sin lagkamerat Memphis’ delikate forarbeide på mesterlig vis.

Og når det først hadde løsnet, så løsnet det til gangs. Fire minutter ut i 2. omgang doblet Rooney til 2-0 før han satte kronen på verket med sitt tredje åtte minutter senere. Dermed var hat-tricket fullført, hans første siden Bolton-keeper Jussi Jaaskelainen ble overlistet like mange ganger på Reebok Stadium i september 2011.

Dette var Rooneys åttende hat-trick siden overgangen fra Everton i auguste 2004, en overgang han fire uker senere feiret ved å score tre i sin United-debut, mot tyrkiske Fenerbahçe.