Førjulsfest på Villa Park

REFERAT: United fikk servert alle julegavene på en gang, da Welbeck og Cleverley scoret, og Fletcher gjorde comeback.

Før kampstart var det en ting som var helt klart: United måtte vinne. Med to tap på rad, og 13 poeng opp til toppen av Premier League, var Aston Villa på bortebane, en kamp som måtte vinnes.

Men med Robin van Persie, Nemanja Vidic og Michael Carrick på skadelisten var det absolutt ikke duket for noe enkelt oppgjør på Villa Park, der Paul Lamberts menn ønsket å sette en stopper på en 18 år lang rekke med kamper uten seier mot United.

[poll id=»45″]Hjemmelaget skyter

Kampen startet jevnt og rolig, men ved flere anledninger fikk Villa sende avgårde skudd fra posisjoner som fort kunne blitt farlige. Men, David de Gea hadde full kontroll på de fire skuddene som kom mot han i løpet av de første ti minuttene før United tok tak i kampen.

Welbeck treffer

I Van Persies skadefravær fikk Danny Welbeck spille på topp fra start, og den sjansen lot han ikke gå fra seg.  Etter 16 minutter var han våkent fremme da Januzajs heading traff stolpen og føk mot han.

Danny Welbeck gratuleres mot Villa
Welbeck gratuleres etter scoring.

Welbeck satte ballen kontrollert inn til 1-0 for bortelagt, en deilig scoring både for han og for laget sitt.

Og når det først løsnet for Welbeck, så løsnet det virkelig. Kun to minutter senere var samme fyr fremme på et innlegg fra høyre. Cleverley spilte ballen ut til Valencia på høyresiden. Han så at både Januzaj og Welbeck var på vei mot første stolpe.

Pasningen fra Valencia var utsøkt, og Welbeck kom først på ballen, og sendte den i mål, via stolpen.

Tempoet faller

Etter 2-0-scoringen roet United ned kjøret litt, men det var fortsatt mye god fotball å se på Villa Park. Januzaj gjorde ettermiddagen til et mareritt for Villas høyreback, mens Valencia stormet både opp og ned gjennom hele omgangen, og lagene gikk til pause uten at det hadde blitt scoret flere mål.

2. omgang

United hadde en komfortabel ledelse etter de første 45, men vel vitende om at de ikke hadde holdt nullen på bortebane i Premier League siden april, var den beste taktikken helt klart å fortsette å presse hjemmelaget.

Presset skulle gi rask uttelling for United, for bare fem minutter ut i andreomgang var det duket for ny scoring.

Denne gangen var Rooney servitør, og det var en så sjelden mann som Tom Cleverley som fikk æren av å sette ballen i nettet, nøyaktig et år etter sin forrige scoring.

Resten av kampen var preget av et United-lag i ferd med å finne storformen. Høy selvtillit og fotballglede vistes i alt som ble gjort, og Villa var aldri i nærheten av å komme inn i kampen igjen.

Fletcher tilbake

Aston Villa v Manchester United - Premier League
COMEBACK: Darren Fletcher kommer innpå for United.

Som om ikke seieren gjorde dagen god nok, så fikk vi også en kjempehyggelig nyhet, først ved at Darren Fletcher var med på benken, så at han fikk komme inn for Ryan Giggs, med en halv time igjen å spille.

Young og Zaha kom også inn, for Januzaj og Rooney, men til tross for at United styrte totalt resten av kampen, ble det ingen flere scoringer.

Seieren fører United litt nærmere toppen, og det er nå seks poeng opp til fjerdeplassen, og 10 til Arsenal som leder Premier League.