Tapte U21-derbyet

Lingard utliknet, men City vant 2-1.

Mandag kveld møttes Manchester United og Manchester City til derbykamp i U21-serien på The AJ Bell Stadium.

Manchester United var det førende laget i den første omgangen, men det var Citys Gregory Leigh som fant veien til nettmaskene. Dermed ledet City 1-0 til pause.

I andre omgang slo Jesse Lingard tilbake for United, men Glendon sendte City foran.

Flere mål ble det ikke, og dermed endte kampen 2-1 til bortelaget.

Manchester United 1-2 Manchester City

09. min.: 0-1: Gregory Leigh
47. min.: 1-1: Jesse Lingard
55. min.: 1-2: George Glendon

Uniteds lag: Sam Johnstone – Donald Love (Saidy Janko, 62.), Tom Thorpe, Charni Ekangamene, Tyler Blackett – Larnell Cole, Davide Petrucci (Ben Pearson, 78.), Joe Rothwell (Andreas Pereira, 75.), Reece James – Jesse Lingard – Will Keane

Benken: Pierluigi Gollini, Guillermo Varela

Spillerstatistikk     Tabell     Kamper og resultater

Citys lag: Lawlor – Drury, Leigh, Denayer, Facer – Fofana, Huws, Glendon – Bytyqi, Hiwula, Cole

Benken: Plummer, O’Brien, Bossaerts, Byrne, Ntcham

1. omgang:

1: Lingard og Keane sparker i gang oppgjøret.

3: Jesse Lingard er plutselig gjennom og alene med keeper. Har ikke farten og avslutningsegenskapene som skal til for å sette ballen i mål.

7: Bytyqi blir lagt i bakken av Blackett, og får frispark i farlig posisjon.

8: Frisparket tar han selv. Finner Facey som avslutter, men en mesterlig redning av Johnstone!

9: MÅL! City finner veien til nettmaskene, og det er Leigh som scorer! Stiger til værs og header ballen i mål.

13: United sliter med å beholde ballen og å skape sjanser.

16: Will Keane er igjennom, men blir avblåst for offside.

18: Lingard driver fremover og klinker til! God redning av Lawlor.

21: Cole forsøker seg, men blir stoppet.

23: United står høyere i banen og presser bortelaget tilbake.

26: United trykker bra nå.

28: Love stormer fremover og slår inn foran mål. Der stuper Will Keane frem. Lawler parerer godt.

30: City får avsluttet, men ballen spretter rolig inn til Johnstone.

34: United prøver å presse høyt. Det kollektive presset er ikke bra nok, og City klarer å spille seg ut.

39: På tribunen befinner blant andre David Moyes, Phil Neville og David Gill seg.

43: Petrucci skaffer frispark i brukbar innleggsposisjon.

44: Heades unna.

45: Begynner å bli en god stund siden siste United-sjanse, idet klokken tikker mot pause.

45+1: Thorpe skyter via en City-spiller og til corner. Den påfølgende corneren blir headet unna, men ballen slås inn igjen til Will Keane som header like utenfor. Stor mulighet!

PAUSE: Manchester United var det beste laget i den første omgangen, men det var bortelaget som fant veien til nettmaskene. United burde ha puttet ballen i mål ved flere anledninger, og spesielt Will Keane burde ha scoret på tampen.

46: Andre omgang er i gang.

47: MÅÅL! Jesse Lingard finner veien til nettmaskene! Midtbanespilleren blir spilt fri av Petrucci. Han forserer fremover før han avslutter i det lengste hjørnet. 1-1!

49: City kommer til en farlig innleggsposisjon, men ballen går gjennom hele feltet.

52: Kampen bølger mye frem og tilbake. Begge lag er interesserte i å vinne denne kampen.

55: MÅL! City kommer seg rundt på venstrekanten og slår ut til Glendon som setter ballen i mål.

58: Bortelaget triller ball nå. Dominerer kampen.

62: Janko erstatter Donald Love.

65: United presser på. Flere gode muligheter til å score. Til slutt er det Cole som avslutter, og Lawlor har kontroll.

69: City har lagt seg ned, men United sliter med å finne hull hos de lyseblå.

71: Det er i beste fall iskaldt regn i Manchester, men Warren Joyce stiller likevel i shorts.

74: Her fyres det fra alle bauger og kanter! Cole blokkeres, mens Lingards skudd blir reddet. Til slutt blåser Will Keane ballen over.

75: Joe Rothwell går ut, Andreas Pereira kommer inn.

77: Ben Pearson kommer inn for Petrucci.

82: United skaffer en corner fra høyre. Kan de slå tilbake?

83: Blir ufarlig. Nå gjør Patrick Vieira endringer for City. Devante Cole og Leigh går ut, Ntcham og Plummer kommer inn.

86: Pereira stoppes, og Ekangamene lager frispark. United-spillerne virker litt frustrerte.

87: United holder på å rote det til i det bakre leddet. Thorpe tar ingen sjanser og får ballen unna.

89: Janko kommer rundt og slår knallhardt inn. Keane stopper farten i ballen, og Pearson klinker til i en 50/50-duell. Ballen spretter unna.

90: Det legges til et minimum av fire spilleminutter.

90+1: Det skjer lite…

90+3: United klarer ikke å legge noe press på City i sluttminuttene. Dette har City kontroll på.

90+4: Der er det slutt!

SLUTT: Manchester United var det førende laget i den første omgangen, men det var City som tok ledelsen. Tidlig i andre omgang slo hjemmelaget tilbake ved Jesse Lingard, men deretter tok City over kampen. I det 55. spilleminutt kom den avgjørende scoringen, og United klarte aldri å slå tilbake mot et City-lag som kontrollerte inn seieren.