Finaletap for U21-gutta

Vi var på plass på Old Trafford da U21-laget gikk på et smertefullt tap for forhåndsfavoritt Chelsea.

Uniteds U21-lag har tatt seg til finalen i U21 Premier League for fjerde året på rad (!), og i kveld skal alt avgjøres på Old Trafford.

Chelsea har vært meget sterke gjennom hele sesongen, men Warren Joyce har troen på guttene sine. Her kan du lese vår forhåndssak om kampen.

Lagoppstillingen er klart, og du kan se kampen på MUTV, gjennom TV2 Sumo. Kampstart er kl 20.45 norsk tid.

United: Amos, Varela, McNair, M Keane, R. James (k), Janko, Ekangamene, Pearson, A Pereira, Lawrence, Wilson
Innbyttere: J Pereira, Blackett, Weir, Harrop, Willock

Chelsea: Blackman; Ssewankambo, Aina, Christensen, Nditi; Loftus-Cheek, Baker, Ake (k); Swift, Feruz, C. Musonda.

LIVE

SLUTT: Det ender med 2-1 seier til forhåndsfavorittene på Old Trafford, men ingen kan si at United ikke prøvde. Spesielt den første halvtimen var hjemmelaget best, men etter at Chelsea utliknet var det de som tok over ballinnehavet. Synd at scoringen kommer etter en tabbe av Ekangamene på midten, men sånn er fotball. United leverte en god sluttspurt, og  man kan jo spørre seg om utfallet hadde vært annerledes med en skadefri James Wilson på topp i innspurten. Chelsea er Barclays Premier League U21 Champions 2014!

90+4: For et langskudd av Blackett! Smeller til på volley, men keeper redder. Stor sjanse!

90+4: Ny corner! Amos er oppe igjen!

90+2: Hjørnespark til United. Old Trafford koker! Ben Amos er oppe!

90: United har 4 minutter å gjøre det på nå!

88: Begynner å haste for United nå. Største utfordringen er kanskje at de ikke har noen spiss på banen…

87: BYTTE: Charlie Colket kommer inn for målscorer Musonda.

86: BYTTE: Harrop inn, Lawrence ut. Waliseren også ut grunnet skade.

85: Dagens tilskuertall: 13,203, noe som slett ikke er verst for en U21-kamp.

84: Får vi en Ferguson-innspurt av United her? På benken sitter to U18-spillere som har vært solide i år i Josh Harrop og Matthew Willock. Begge midtbanespillere.

83: BYTTE: Kaptein James byttes med Tyler Blackett som er tilbake fra utlån i Birmingham.

82: James Weir kommer seg nesten gjennom, men stoppes av sistemann.

80: MÅL!! 1-2! Chelsea tar ledelsen med ti minutter igjen på klokka. Lewis Baker scorer på et langskudd etter at Ekangemene mister ballen unødvendig på egen banehalvdel.

79: Stor United-sjanse! Pearson stormer fra midten uten at noen Chelsea-forsvarere stopper han. Plutselig er han alene med keeper, men fra litt skrått hold går den rett på.

78: BYTTE: Ruben Loftus-Cheek byttes ut med Kasey Palmer for Chelsea.

75: Ikke vært den helt store finaledramaet i andre omgang. Chelsea har hatt banespillet uten at det har resultert i spesielt mange sjanser.

70: Chelsea med et skudd utenfor.

68: BYTTE: James Wilson går av banen, inn kommer James Weir. Wilson halter seg bort til benken og har nok kjent litt til skaden i hele dag.

60: Amos viser seg fram igjen! Stopper et skudd fra skrått hold – viktig redning!

10300035_10154167506180241_8183203421761870318_n

58: Det meste United skaper skjer på høyresiden hvor Varela og spesielt Årets U21-spiller Janko har vært friske.

54: Hvordan bommer du på den!? Lewis Baker får ballen servert etter en 45-graderspasning, men fra 10-11 meter banker han ballen over. Der burde Chelsea vært i ledelsen.

53: Nicky Butt er for øvrig tilbake ved Warren Joyces side i kveld.

50: Lawrence header utenfor etter et innlegg fra høyre.

46: Vi er i gang igjen! United-gutta entret banen til stående applaus fra hjemmefansen. Uansett hvordan det skulle gå er det uansett en solid erfaring U21-spillerne tar med seg videre.

PAUSE: Uavgjort er rettferdig nok etter en omgang hvor United var best i førte halvdel, mens Chelsea hadde overtaket mot slutten. To flotte scoringer signert Tom Lawrence og Charly Musonda gjør at vi gleder oss til mer moro i andre omgang!

40: Det så ut som straffespark! Nå har jeg ingen repriser til å vurdere, men McNair tar ned ballen på nydelig vis etter en krempasning fra James og går deretter i bakken. Så ut som det var kontakt, men dommer Paul Tierney er sikker i sin sak.

35: For de som måtte lure; Warren Joyce stiller i shorts, selvfølgelig.

32: Der er Chelsea nære! Swift mottar ballen på 16-17 meter og prøver å styre den i høyre hjørne. Like utenfor.

30: Etter en frisk åpning har det vært stille de siste minuttene nå. Ikke altfor mye å si på at det er uavgjort så langt.

26: Jeg kan ikke se ham fra her jeg sitter, men Ryan Giggs skal være på plass på Old Trafford etter å ha vært i Nederland tidligere i dag.

25: Vanskelig å anslå hvor mange som har tatt turen i kveld, men hele tier 1 på Sir Alex Ferguson Stand er full og store deler av East Stand også. Øvre del av J-stand holder det gående konstant.

23: Mål!! 1-1! Chelsea utlikner. Det er Charly Musonda drar seg innover i banen og sender en markkryper til høyre for Amos. To vakre scoringer på Old Trafford så langt.

20: Varela herjer med venstrebacken ved hjørneflagget! Frispark til United. Pereira gjør seg klar.

15: Gult kort til Chelseas John Swift.

13: MÅL!! 1-0! De to førstelagsdebutantene gjør det! Et presist Janko-innlegg treffer Wilson som på en touch legger igjen ballen til Lawrence som drar av en Chelsea-spiller før han bøyer ballen i hjørnet med venstre. Nydelig goal!

10288751_10154167338235241_3439762392866521093_n

10: Dagens første gule går til Ben Pearson til store protester fra Old Trafford-publikumet.

9: United ruller fint opp på høyresiden med Varela og Janko. Ballen ender til slutt hos Wilson som fyrer av fra 18 meter, men ballen blir blokket av medspiller Lawrence som ikke kommer seg unna.

8: Andreas Pereira forsøker å spille gjennom James Wilson, men Chelsea-midtforsvaret er på alerten. Er nok klar over hvem denne Wilson er nå.

6: Dette er altså U21-lagets fjerde finale på rad. To av de foregående har endt med seier. Fem av dagens spillere spilte fjorårets finale. James Wilson satt da på benken. Dersom det skulle stå uavgjort etter minutter går kampen til ekstraomganger og straffer.

4: Dagens første skudd kommer fra Chelsea. Langskuddet reddes imidlertid av Ben Amos. Fin redning.

1: Kampen er i gang!

0: Kan melde om god stemning på Old Trafford fem minutter før kampstart. Spesielt en gjeng øverst på J-stand står bra på. Tier 1 på Sir Alex Ferguson Stand er neeeeesten full.

10331789_10154167277820241_1688748489_n

0: Kun én endring fra semifinalen, altså. Michael Keane overtar plassen til Joe Rothwell som er ute med skade. Chelsea har et sterkt U21-lag med kaptein Nathan Ake som general på midten.

0: Vi er på plass fra pressetribunen på Old Trafford og kommer til å følge kampen LIVE herfra. Mitt navn er Eivind Brennhovd Holth, og dersom dere har noen spørsmål er det bare å fyre løs i kommentarfeltet så skal jeg prøve å svare underveis.