GODE MENN: F

– Det har vært tøft

Det ble uavgjort i comebacket, men Darren Fletcher var likevel en lykkelig mann.

Det meste av fokuset i media vil selvsagt være på Darren Fletchers comeback, men Michael Keane fortjener å bli nevnt allerede i første avsnitt her. Målet hans var av den typen det aldri var meningen at midtstoppere skulle score. Tre minutter før slutt vendte han opp og dunket ballen i mål. Utagbart for keeper – og midtstopper Keane viste at skuddfoten vi ble kjent med via åpne treninger i Asia i sommer, er intakt.

Comeback

Det meste av oppmerksomheten ellers dreide seg imidlertid om Darren Fletcher. Det tidligere førstevalget på A-lagets midtbane hadde ikke vært på banen siden 4-3-kampen mot Newcastle i Premier League den 26. desember 2012 etter alle problemene med sin kroniske Ulcerøs Kolitt. Bildet over er fra da han scoret mot QPR tidligere den sesongen. Det hadde vært rykter (om enn ikke fra så pålitelige kilder) om at spilletid mot Norwich i tirsdagens ligacupkamp kunne være realistisk, men det blir nok litt i overkant. Fletcher fikk uansett 67 minutter på Salford City Stadium, og skotten gjorde det for det meste godt. Han hadde en del fine langpasninger, og han løp både mye og klokt før reservelagstrener Warren Joyce byttet ham ut.

– Det var lenge siden sist så det var godt å være tilbake, sa Fletcher til MUTV etterpå.

– Jeg har trent i noen uker nå, og det neste steget var hele tiden å få litt spilletid. Det var deilig. Planen var å spille 1. omgangen, og så kjenne på følelsen da. Deretter skulle jeg spille til 60. minutt, og vurdere på nytt der. Jeg kunne spilt lengre, men planen var ikke mer enn en time og jeg får vel holde meg til planen slik at jeg ikke irriterer de som har hjulpet meg tilbake.

– Alle i klubben har vært fantastiske med meg. Spesielt lege Steve McNally. Han har jobbet tett med meg for å få meg tilbake, og støtten fra klubben har også vært fantastisk – helt fra Sir Alex Ferguson til den nye manageren og David Gill. Jeg kunne ikke bedt om mer. Det har nemlig vært tøft. Heldigvis har jeg en flott familie rundt meg, kona mi, barna, moren min, faren min og søstrene mine. Hadde det ikke vært for dem så ville jeg ikke stått her i dag. De har oppmuntret meg og motivert meg da jeg har vært deppa.

– David Moyes har også snakket mye med legen og meg, selv om han har hatt en viktig jobb med førstelaget. Han har gitt meg tid og støtte.

– Når jeg eventuelt returnerer til førstelaget er opp til ham. Forhåpentligvis får jeg enda noen U21-kamper og må i alle fall komme meg gjennom 90 minutter der før jeg kan begynne å jobbe meg inn på førstelaget. Får jeg en sjanse skal jeg i alle fall jobbe knallhardt for å være klar når den kommer, sier Fletcher.

Fletcher startet på en midtbane som ellers blant annet inkluderte Larnell Cole, som etter 90 minutter her neppe er et alternativ til kampen mot Norwich. Det samme gjelder nok spillere som Tom Thorpe, målscorer Michael Keane og broder Will Keane. Det er nok mer realistisk at spillere som Wilfried Zaha, Fabio og Anderson blir å finne i Moyes’ lagoppstilling der. James Wilson var et annet navn som manglet denne mandagskvelden på Salford City Stadium, men det er nok tvilsomt om han spiller tirsdagens ligacupkamp.

Tøff motstand

Motstanden Fletcher & co fikk var tøff, for det var et godt Fulham-lag United møtte. Uniteds U21-lag spilte 0-0 på Goodison Park for en uke siden, og har hatt en grei åpning på sesongen, men Fulhams sesongstart har vært enda hvassere. United ligger et stykke ned på tabellen, men United har spilt flere kamper færre enn mange av konkurrentene. Men Fulham, som etter hvert har fått ganske gode resultater på yngre nivå (det ble en U18-tittel på de i fjor), ligger ikke høyere på tabellen bare fordi de har spilt flere kamper enn United. London-laget har ikke tapt hittil, og står med fire seiere og fire uavgjortresultat etter denne kampen.

United åpnet OK, men Fulham tok over. Det ble ikke skapt mange sjanser, og det meste foregikk på midtbanen, men Fulham klarte i større grad enn United å lukke igjen forsvaret helt. Ti minutt før pause kom målet for Fulham, og det var helt fortjent. Flere United-spillere, inkludert Fletcher og Thorpe, gjorde feil, og Moussa Dembele (ikke han som spiller for Tottenham, denne karen er av annen nasjonalitet, til og med) puttet ballen i mål bak Sam Johnstone.

Fulham åpnet best i andreomgangen. Akkurat da United var i ferd med å komme inn i kampen igjen, så doblet Fulham etter en av mange cornere. Muamer Tankovic fikk siste touch på ballen. Dette kunne kanskje vært svært ødeleggende for United, men United er mer mentalt sterke enn som så. Kort tid etter 2-0-scoringen så reduserte United. Tyler Blackett kom seg til innlegg, og slo bra inn mot Keane, men keeper reddet skuddet til Keane. Heldigvis gikk returen i Fulham-forsvarer Arthurworrey og inn, så stillingen var plutselig 1-2.

United skapte så noen store sjanser de neste ti minuttene, og både Tom Lawrence og Will Keane kunne fort ha utlignet for United. Lawrence burde nok gjort det også, da Keane serverte han ballen på sølvfat. Keanes egen sjanse var etter et briljant gjennomspill fra Darren Fletcher, det siste skotten gjorde før han ble byttet ut.

inni_sak_michael_keane
Michael Keane.

Joe Rothwell, Fletchers erstatter, kom noen minutter før slutt til en bra sjanse, men skuddet hans gikk rett på keeper. Målet kom til slutt fra Keane. Og ikke Will, men Michael! Han plukket ballen opp utenfor sekstenmeteren, kom med en lekker vending, og dundret ballen vakkert i mål. Utagbart for keeper! Svært imponerende scoring, men United klarte aldri å få et vinnermål.

Fulham er dermed stadig ubeseiret, og United fikk se hvorfor de er det. Men Uniteds evne til å slå tilbake er velkjent – også i yngre klasser. 2-2 var til slutt et fair resultat.

Vi fulgte kampen live, du kan «gjenoppleve» kampen under.

Manchester United U21 2-2 Fulham U21

36. min.: 0-1 Dembele
56. min.: 0-2 Tankovic
58. min.: 1-2 Arthurworrey (selvmål)
87. min.: 2-2 M. Keane

Sted: Salford City Stadium.
Kamptidspunkt: 20.00 (norsk tid).
Turnering: Barclays U21 Premier League.

Laget: Johnstone, Varela, Thorpe, M. Keane, Blackett, Ekangamene (Janko, 68.), Cole, Fletcher (Rothwell, 67.), W. Keane, James, Lawrence.

Ubenyttede innbyttere:  J Pereira, Pearson, Barmby.

Terminliste     Spillerstatistikk     Scoringsstatistikk     Tabell

LIVE

0: Lagene går ut på banen på Salford City Stadium. David Beckham er til stede. I motsetning til Fletcher så skal han se på heller enn å spille.
1: Fulham har startet kampen.
3: Fletcher med noen gode involveringer allerede.
7: Mest spill på midtbanen hittil.
9: Litt rot i United-forsvaret, men Fletcher og Blackett ordner opp.
11: Moussa Dembele er spilleren som det kanskje i størst grad er grunn til å frykte. Og nei, det er ikke den Dembele! Artig sammentreff i og med at Tottenhams Dembele også var i Fulham. Men de er altså helt forskjellige spillere, fra forskjellige land!
13: Bra Fulham-angrep. Kommer til innlegg, men Thorpe får gitt til corner. Litt rot på corneren, men til slutt blir det utspill fra keeper.
18: Fulham det beste laget hittil. Ikke overraskende at dette laget er ubeseiret, kanskje. Men United er med for fullt, det har ikke vært noen overkjørsel.
21: United med frispark, ender med at Fulham kontrer og får corner. Den er farlig, men United får kontroll.
24: Uniteds backer kommer til hvert sitt innlegg. Varela sitt kom i Peter Crouch-høyde (kanskje to av dem stablet oppå hverandre, faktisk), mens Blacketts innlegg var i Shaun Wright-Phillips-høyde. Innleggskvaliteten må opp, altså.
27: Fletcher skaffer United corner. Fulham får etter hvert klarert den.
29: Tom Thorpe header nesten United i ledelsen. En United-corner blir headet til Thorpe av midtstopperkollega Keane, men Thorpe klarer ikke å presse ballen nok ned. United best nå.
32: United-sjef Warren Joyce stiller selvsagt i shorts. Neppe mange andre enn han og Mike Phelan som ville gått for det. Ikke veldig behagelig temperatur i Manchester.
34: Fulham med den beste sjansen hittil! Kommer rundt på kant og får slått inn til medspiller fremfor mål, men avslutningen går i tverrligger og over. Ingen stor avslutning.
36: MÅL FULHAM! Moussa Dembele med målet. Flere United-spillere som ikke klarer å kontrollere ballen, inkludert Darren Fletcher, og Fulham utnytter det. Thorpe kanskje med den største feilen siden hans forsøk på å bryte foran var i overkant dristig, noe som gav Dembele sjansen.
44: Charni Ekangamene får gult kort. United får klarert det påfølgende frisparket.
45: PAUSE. Joyce får ordne opp i pausen. Fulham leder fortjent 1-0.
46: Andre omgang er i gang.
47: Fulham-corner, men Fletcher får klarert.
49: Fulham åpner best.
51: United får en gratiscorner etter at en Fulham-spiller som var helt alene sender ballen ut over linja. Ender i en ny corner, som keeperen får bokset ut til innkast.
54: United bedre med nå (selv om Fulham har corner i skrivende stund). Har vært to rop på straffespark etter hands også, men vanskelig å si, som det så ofte er med hands. Ingen store protester.
56: MÅL FULHAM! Muamer Tankovic scorer for Fulham etter en av veldig mange Fulham-cornere.
59: MÅL UNITED! Selvmål! Godt innlegg fra Tyler Blackett, Will Keane kommer til avslutning. Keeper gir retur, og Fulham-forsvarer Arthurworrey sender ballen i eget mål. 1-2, og det er kamp igjen.
65: Oioioi. Kjempesjanse for United. Beste United-angrep hittil. Godt samarbeid mellom Will Keane og Tom Lawrence. Sistnevnte fikk ballen i kjempeposisjon av Keane etter å ha lurt Fulham-forsvaret, men skuddet går svakt utenfor. Nære utligning!
67:  Nære igjen! Darren Fletcher med en strålende pasning gjennom til Will Keane, som skyter på direkten utenfor.
67: Det var det siste Fletcher gjorde. Joe Rothwell kommer inn for Fletcher.
68: Janko kommer inn også, for Charni Ekangamene. Jankos U21-debut.
71: Sjanse for Fulham, og Dembele på bakerste stolpe header over. Burde fått til mer der.
74: 1-2, med kort tid igjen? Vi får håpe på en reprise fra lørdag.
80: Frispark til Fulham ute på siden, nesten som en corner. Fulham kommer til avslutning, men Sam Johnstone slipper ikke inn skudd som går rett på ham selv om det er såpass hardt som det der var.
82: Frispark til United også ute på siden, etter at Varela blir holdt tilbake. Ikke ufarlig etter frisparket til Reece James, men Fulham får klarert den.
83: Dembele kommer til skudd igjen, men det går rett utenfor. Farlig mann! Eller gutt, for han er bare 17 år til ekspertkommentator Lou Macaris store forbløffelse.
86: Joe Rothwell får en sjanse etter et Janko-innlegg, men skuddet hans går rett på keeper. Keeper må gi retur, men ingen kommer på den.
87: MÅL UNITED! 2-2! Michael Keane med en strålende avslutning! Og nei, vi forveksler han ikke med broder Will! Det der er ikke en midtstopperscoring. Fin vending utenfor sekstenmeteren, og smeller ballen i mål. Umulig for keeper å ta den.
90: Det er lagt til tre minutter.
93: SLUTT! Kamprapport følger.