Finn plassen din før det er for sent!

16. juni 1982: Bryan Robson skulle spille sin første VM-sluttspillskamp, mot gode Frankrike, og i en VM-åpning venter en seg gjerne en litt nervøs åpning.

Det virker rart å skrive om nervøsitet og Robson i samme setning, og etter bare 27 sekunder fikk han hull på byllen da han på akrobatisk vis ga England ledelsen på Estadio San Mamés i Bilbao. Senere scoret han for øvrig igjen med en herlig heading, og England vant til slutt kampen 3-1.

Det er uansett det første målet som blir best husket, og Englands landslag har bare én gang scoret tidligere i en kamp enn dette (Tommy Lawton i Englands 10-0-seier (!) borte mot Portugal i 1947), men det var i en treningskamp heller enn en tellende kamp. Robson står dermed med Englands raskeste tellende mål. Det kom kanskje heller ikke som noen overraskelse, siden Robson noen måneder tidligere scoret etter 44 sekunder mot Nord-Irland i den britiske landskampturneringen.

Under har vi skrevet om andre raske United-mål. Mål av den typen som minner oss om at det er lurt å ha funnet setet sitt innen dommeren blåser i gang kampen.

Hurtigtogets raskeste mål

Valget av bildet øverst i saken var ikke bare fordi det er et herlig bilde av to United-legender. Mest derfor, selvsagt, men Ryan Giggs hører definitivt hjemme i en sak som denne, siden han scoret målet som regnes som det raskeste United-målet noen gang.

16 sekunder tok det før han satte ballen i mål, og det til tross for at det var Southampton som begynte med ballen. Scholes vant ballen, slo en herlig pasning gjennom til Cantona, som på elegant vis la ballen til rette for Giggs. Pang, 1-0. Giggs la like godt på til 2-0 i det fjerde minutt, før Scholes scoret Uniteds tredje mål før det var spilt ti minutter, og det var vel ikke akkurat den starten Saints-fansen hadde håpet på da de startet den lange turen nordover fra sørkysten!

Andy Cole satte inn 4-0 i den andre omgangen, før Southampton fikk et trøstemål mot slutten av oppgjøret.

Bellions store dag

Det vil være en betydelig overdrivelse å kalle David Bellions United-karriere for en stor suksess, men på ett område var han ikke mye dårligere enn Ryan Giggs: Han scoret nemlig et United-mål etter 19 sekunder.

Målet var mot Arsenal, og det oppgjøret hadde langt større betydning på den tiden enn det har nå. Begge lag stilte uansett reservepreget til ligacupkvartfinalen på desembers første dag i 2004, en kamp United vant takket være en god start.

Arsenal var knapt kommet ut av garderoben før ballen lå i nettet bak Almunia, og Bellions mål ble også kampens avgjørende mål.

Bellion jobber nå for øvrig for et kunstgalleri i Paris.

Javier Hernández sender United mot nummer 19

United og Chelsea kjempet i 2011 om ligatittelen, og i tredje siste kamp skulle lagene møte hverandre på Old Trafford. Chelsea ville med seier gå forbi United, mens United med seier kun ville trenge ett poeng mot enten Blackburn eller Blackpool for å ta tittelen.

Det var gode grunner til å være nervøs, men etter rundt 35 sekunder lå ballen i riktig nett. Ryan Giggs slo en pasning til Park som gikk gjennom hele midtbaneleddet til Chelsea, og Park sendte gjennom Javier Hernández, og meksikaneren satte ballen kaldt forbi Petr Cech i Chelsea-buret.

Det var starten vi trengte, og United vant oppgjøret 2-1, før ligaen i nest siste serierunde ble sikret.

Van Persies vakre vending

I 2012/13 ga Robin van Persie United ledelsen med et herlig mål mot West Ham etter bare 32 sekunder. En lekker vending, og en lur lobb, og det ble også kampens eneste mål.

Van Persie spilte for øvrig hele kampen for Arsenal da Bellion scoret etter 19 sekunder.

Rooneys mål mot samme lag (West Ham, altså) i september, etter fem minutter, var for øvrig Uniteds raskeste i 2014/15.

– It’s Solskjaer again…

Dette blir egentlig noe helt annet, siden det i dette tilfellet ikke handler om mål kort tid etter avspark, men det skader jo ikke å ta det med likevel som en slags bonus. Ernie Goldthorpe scoret Uniteds raskeste hat-trick i 1923, mens den raskeste firedobbelen ble scoret av innbytter (!) Ole Gunnar Solskjær mot Nottingham Forest i 1999, på Uniteds vei mot både ligatittel og trippelen.

Cole og Yorke hadde scoret to hver, og Solskjær ville definitivt ikke være dårligere, og på litt over ti minutter hadde kristiansunderen sendt ballen i mål fire ganger. 8-1 til United, omtalt av Forest-manager og ex-red Ron Atkinson som en «nimålsthriller», og det var ikke så rart at Solskjær stjal overskriftene.

Har du en helt annen favoritt av svært tidlige United-mål? Bruk kommentarfeltet!