For et drama!

REFERAT: United lå under 0-2, men slo tilbake og vant 3-2 over Hull selv om Valencia ble utvist.

[poll id=»48″]Det ble altså en høydramatisk og underholdende kamp på KC Stadium, hvor Hull tok ledelsen 2-0 før kvarteret var spilt, men hvor helhvite gjester fra Manchester slo tilbake og sikret tre uhyre viktige bortepoeng.

Men det holdt hardt, for Hull presset voldsomt på mot slutten, de siste minuttene i overtall etter at Antonio Valencia var blitt sendt i dusjen etter sitt andre gule for dagen.

Nevnes må også at Darren Fletcher startet sin 250. obligatoriske kamp for United – 390 dager etter sin forrige start, mot Reading den 1. desember 2012. Og la det være sagt med en gang – Fletcher gjorde en meget hederlig figur i den timen han fikk spille før han fikk avløsning av Chicharito.

Hjemmelaget sjokkåpner!

Det er som kjent gjerne fra sine egne man skal ha det, og det var nettopp det vi fikk erfare knapt fire minutter ut i kampen! Etter en feilaktig idømt corner, headet ex-Red og managersønn Alex Bruce ballen tilbake inn i United-feltet. Der sto en annen ex-Red, James Chester, klar og banket læret opp i nettaket fra kort hold. 1-0 til Hull!

Et lovende United-angrep fem minutter etter scoringen, ender så med at Young kommer litt for sent på stussen fra Welbeck. Han treffer den utrusende keeperen, som blir liggende en stund før han igjen melder seg spilleklar. Nå så imidlertid gjestene ut til å være på vei inn i kampen.

Hull City v Manchester United - Premier League
Ex-Red James Chester jubler for egen scoring.

Ny baklengs, og Rafael ut med tidlig skade

Men først skulle situasjonen forverres ytterligere. Etter 13 minutter lå nemlig ballen igjen i nettmaskene bak David de Gea. Jonny Evans slurvet stygt med en klarering som i utgangspunktet burde vært grei å håndtere. Ballen havnet rett i beina på David Meyler, som sendte den mot mål. De Gea var på god vei ned for å plukke, men så ble han lurt av nok en uheldig Evans-touch. Dermed sto det 2-0, og det allerede før det første kvarteret var unnagjort!

Som om ikke to baklengsmål var tøft nok å svelge, måtte Rafael kaste inn håndkledet etter det som minnet mistenkelig om en lyskestrekk. Dermed ble Valencia trukket ned, mens Adnan Januzaj kom inn fra benken. Og sistnevnte skulle umiddelbart la høre fra seg.

Redusering …

18-åringen ble kynisk holdt igjen av Figueroa som fikk gult, men dermed var samtidig grunnlaget for nytt  håp lagt. Wayne Rooneys presise overlegg inviterte til hodeduell i feltet, og den duellen ble vunnet på suverent vis av Chris Smalling. Dermed sto det 2-1, og nå var det virkelig blitt blåst liv i kampen. Og enda mer liv skulle det bli.
Like etter måtte Hull-keeper McGregor strekke seg i full lengde for å holde ute et godt skuddforsøk av Tom Cleverley, men det skulle ikke vare mange minuttene før burvokteren måtte kapitulere på ny.

Chris Smalling (i hvitt helt til venstre) header inn reduseringen.

… og utlikning

For en scoring! Foranledningen var strålende kombinasjonsspill mellom Rooney og Welbeck. Like etter suste ballen i mål fra førstnevnte, klistret inne ved Hull-keeperens høyre stolpe. En praktscoring fra 20 meter av nummer 10, og så avgjort en passende og verdig måte å sette inn sitt 150. Premier League-mål!
United dominerte deretter det meste resten av åpningsomgangen , men uten at det kom noe mer ut av det.

United lever farlig …

2. omgang ble innledet med et godt gjennombruddsforsøk regissert av Rooney og nesten fullført av Januzaj. Unggutten ble imidlertid stoppet i siste liten idet han var i ferd med å trekke av.
Men Hull var fortatt med, og Sagbo sendte avgårde en suser, men heldigvis rett på De Gea. Dette signaliserte imidlertid en minioffensiv fra hjemmelaget og nok en farlig avslutning etter corner.

Den forventede offensiven fra gjestene lot vente på seg. Isteden levde laget så farlig at det måtte sette sin lit til aluminiumen for ikke å bli liggende under igjen. Først sto Evra i veien for en god avslutning fra Huddlestone, og deretter, i kjølvannet av corneren som fulgte, headet Alex Bruce ballen i krysstangen.

… men får hjelp

Istedet for mål til hjemmelaget, kontrer United. Det ender med et godt innlegg fra Ashley Young på høyre mot Wayne Rooney. Fullt så langt kom imidlertid ikke ballen. Det sørget kampens første målscorer, James Chester, for. Han presset seg inn foran United-spissen og headet ballen kontant inn i egne nettmasker. 3-2 til United, og snuoperasjonen var fullført. Likevel, det gjensto fortsatt 25 minutter av dette uhyre fascinerende oppgjøret.

AVGJØRELSEN – James Chester header ballen i eget nett, hardt presset av Wayne Rooney.

Hull virker kjørt …

Ettersom tiden gikk begynte hjemmelaget å rote det mer og mer til for seg selv. Den ene pasningsfeilen avløste den andre, og United var flere ganger på nippet til å utnytte situasjonen.
Idet vi nærmet oss kampens siste ti minutter, og med en ledelse det ikke var verdt å risikere, ble Michael Carrick, omsider tilbake etter sin akillesoperasjon, sendt utpå for å stabilisere.

… men våkner til live igjen

Likevel skulle Hull få flere store sjanser til poeng i sluttminuttene. Først da Danny Graham sto alene på fem meter og headet rett i klypene på De Gea, og deretter da United-keeperen feilregnet totalt i feltet. Det kunne gått skikkelig galt, men United slapp unna igjen.