– Skaper ubalanse, er rask, teknisk god og har funnet formen, skriver Bjarte Valen om Marcus Rashford.

Sergio Romero – 6
Tok det lille som kom uten noen problemer. Holdt nok en gang nullen. Det ser bra ut på statistikken både for han selv og United.

daley-blind-reading

Chris Smalling – 6,5
Litt ujevn innledningsvis men fant omsider roen. Stort sett trygg både med og uten ball. Traff med 28 av 31 pasninger og en av dem var stikkeren til Rashford som ungutten satte utenfor åpent mål etter å ha rundet Al-Habsi. Har litt å gå på til han har toppformen fra fjorårssesongens første halvdel, men vil få sine sjanser nå med Bailly i Afrika-mesterskapet og Rojo skadet.

Phil Jones – 7
Skulle egentlig hvilt denne kampen, men måtte kaste fra seg treningsdrakten og trå til etter 19 minutter da Rojo ble skadet. Gjorde knapt en eneste feil, men ble heller ikke satt på de store prøvene. Behersket og rolig, men samtidig solid. Men tåler han 90 minutter både mot Hull og Liverpool?

Daley Blind – 6
Slapp McCleary for lett til ved et par anledninger, og tapte mange av duellene har var involvet i. Men Blind er best når han kan få ligge og lese spillet, bryte motstandernes oppspill og selv servere ballen. Kun Fellaini og Mata serverte flere pasninger enn Blind og han traff på nesten 87 prosent av dem. Det er godkjent.

blindmartial

Michael Carrick – 7
Viktig defensiv inngripen på stillingen 1-0, men hadde i det store og hele en veldig rolig dag, helt til det smalt i hodeduellen med Readings Kermogant tidlig i 2. omgang. Men til tross for at han fikk en karamell i knollen, vant Carrick samtlige taklinger og misset knapt med en eneste pasning. Den forløsende langpasningen til Rashfords 3-0-mål er det ikke mange som gjør etter Geordie-gutten.

Juan Mata – 7,5
Så ut til å sprudle av spillelyst og glede. Herlig forarbeid til Rooneys rekordmål, og var hele tiden et faremoment for Reading. Involvert i nesten alt United gjorde før pause og viser nok en gang hvorfor Mourinho bruker ham igjen og igjen.

wayne-rooney-reading-ja

Anthony Martial – 8
Har virkelig funnet formen etter en trøblete høst. Den første halvtimen var han ustoppelig og scoret et nydelig mål. Er i ferd med å finne storformen i takt med Uniteds seiersrekke. Det var kun Fellaini som var involvert i flere dueller av United-spillerne. Eneste minus var at Martial burde scoret minst ett til.

Marcus Rashford – 8
Scoret to, men burde hatt minst to til. Likevel er det nesten umulig å være for kritisk til unggutten etter denne kampen. Plaget livet av Readings forsvar gjennom hele kampen, og kunne scoret etter bare 30 sekunder. Skaper ubalanse, er rask, teknisk god og har funnet formen i likhet med flere av de andre United-spillerne. Nå blir Mourinhos dilemma om han skal spare Rashford mot Hull for å ha ham 100 prosent utvilt til Liverpool-kampen.

PS! Marcos Rojo (ut etter 19 minutter med skade), Timothy Fosu-Mensah (gledelig gjensyn) og Bastian Schweinsteiger (inn for å trygge seieren) spilte ikke lenge nok til å bli vurdert.