Her er vår finalebørs!

Det var Zlatan opp, og det var Zlatan i mente.

Zlatan Ibrahimovic ble tomålsscorer og var kampens store spiller da Manchester United beseiret Southampton 3-2 på Wembley søndag kveld. At svensken var i en klasse for seg, fremgår også av Bjarte Valens karakterer og spillerbedømmelser etter den hardt tilkjempede seieren.

David De Gea – 7
Solid redning på skuddet fra Ward-Prowse. Vartet så opp med et par redninger av den mer rutinemessige sorten. Uheldig på Southamptons redusering like før pause da Gabbiadinis skudd gikk mellom beina hans. Likevel kan ikke spanjolen lastes for noen av baklengsmålene og var en stødig skikkelse aller bakerst.

Antonio Valencia – 6,5
Begynte noe nølende da United ble presset bakover av et heltent Southampton. Kom imidlertid mer til sin rett etter hvert og skapte trøbbel for «Saints» på kanten etter pause da det ble strekk i lagene. Solid i duellspillet og vant samtlige taklinger. Kan bedre, men var forsvarets beste.

Eric Bailly – 5,5
Startet urovekkende slurvete og kom egentlig aldri skikkelig inn i kampen. Mange merkelige pasningsvalg, og glapp totalt i markeringen på Gabbiadinis redusering like før pause. Kunne gjort mer for å avverge samme manns 2-2-scoring, men det var stopperkollega Smalling som må ta mesteparten av skylden for den.

ERIC BAILLY – langt sikrere i sin dans med pokalen enn i måten han vartet opp med Southampton-angriperne.

Chris Smaling – 6
Altfor sløv i presset på Gabbiadini da Southampton-spissen utlignet til 2-2. Men Smalling var ryddegutten i luftrommet på tampen og vant de aller fleste duellene både langs bakken og i luften. Har en lei uvane med å «koble av» i ekstremt avgjørende situasjoner og det er en uvane han må luke bort fortere enn svint. Da United trengte en leder bakerst de siste 20 minuttene leverte imidlertid Smalling varene.

Marcos Rojo – 5
Statistikken vil fortelle deg at Rojo kom greit fra det på Wembley. Han vant syv av 11 dueller og traff med de fleste av pasningene sine, inkludert den til Jesse Lingard som sørget for 2-0 til United. Men det er også et eksempel på at statistikk kan være misvisende. Hadde tidvis enorme problemer med Cedric og etterlot seg store rom på venstrekanten. Var et noe overraskende valg på venstrebacken, og denne kampen bekreftet det vi alle har sett for lenge siden; Rojo er en god stopper, men sliter tungt på backen.

MARCOS ROJO hadde store problemer med Cedric Soares.

Ander Herrera – 7,5
Ble meid ned og skaffet frisparket som Zlatan Ibrahimovic banket i mål. Hadde en nydelig assist til svensken da finalen ble avgjort i sluttminuttene. Jobbet utrettelig gjennom hele kampen, men var preget av et tidlig gult kort. Serverte flere pasninger enn noen annen United-spiller og var også innblandet i flere dueller enn noen annen spiller i rødt. Løpskraften hans var god å ha da Southampton styrte kampen. Solid.

Michael Carrick – 6
Erstattet Juan Mata da Jose Mourinho måtte endre kampbildet etter en kollektiv svak 1. omgang av United. Fikk ikke styre midtbanen slik vi er vant til, men viste taktisk klokskap de siste 20 minuttene da United koblet grepet om kampen.

Paul Pogba – 7
Jobbet og slet utrettelig gjennom hele kampen. Klarte ikke å sette sitt preg på 1. omgangen, men var den dominerende spilleren de siste 20 minuttene. Solid 2. omgang, men har likevel mer inne.

Juan Mata – 5
Ganske usynlig i den omgangen han spilte. Fikk aldri tid med ballen mot et hissig Southampton og ble tvunget til å slå mange støttepasninger fremfor å bruke kreativiteten sin. Et forståelig bytte til pause.

Jesse Lingard – 6,5
Lingard stortrives åpenbart på Wembley. Matchvinner i FA cup-finalen, mål i Community Shield og en herlig scoring som ga United 2-0-ledelse. Foruten målet ble imidlertid Lingard løpende mye mellom og klarte ikke å markere seg. Får naturligvis pluss for målet, men burde strengt tatt scoret ett til i 2. omgang.

JESSE LINGARD scoret én gang, og her burde han ha satt nummer to.

Anthony Martial – 5
Ga Marcos Rojo minimalt med defensiv hjelp og gikk seg fast gang på gang på venstrekanten. Tapte de aller fleste duellene og var veldig anonym helt til han fant Ander Herrera som igjen fant Ibrahimovic som i sin tur fant nettmaskene.

Zlatan Ibrahimovic – 9
Glem Greta Garbo, Alfred Nobel, Astrid Lindgren, Björn Borg og hele besetningen av ABBA. Det er en ny supersvenske som stjeler alle overskrifter. Zlatan Ibrahimovic banket inn 1-0 på et fantastisk frispark og avgjorde finalen med et nydelig hodestøt i sluttminuttene. Men det var ikke bare de to målene fra svensken som var viktige. 35-åringen hadde en vanskelig jobb med to stoppere rundt seg hele tiden, men  klarte å binde opp Southampton-forsvaret og frigjøre rom for andre. Ga juling, fikk juling og kjempet hardt. Et konstant uromoment i samtlige 90 minutter. Ble kåret til banens beste, noe annet ville vært en hån mot Ibrahimovic på en dag som denne. Strålende.