Englands beste reservelag!

Manchester United vant 3-1 på straffesparkkonkurranse mot Aston Villa i den nasjonale reservelagsfinalen. Keeper Sam Johnstone ble den store helten da han reddet tre av Villas fire straffer.

Første omgang har sannsynligvis gått i glemmeboka til de fleste allerede. Begge lag slet med å spille seg til sjanser og selv om mesteparten av spillet foregikk på Uniteds banehalvdel, ble keeper Sam Johnstone aldri satt på store prøver. United klarte heller ikke å utfordre Aston Villas keeper noe særlig.

I andre omgang åpnet det seg mer begge veier, mye takket være storspill av innbytter Robert Brady. Brady skapte ubalanse hos Villa, og fem minutter etter han kom på banen fikk United sin første store sjanse. Will Keane fikk ballen få meter fra mål, men klarte på mystisk vis å sette ballen utenfor, når det kun trengtes en liten «tap-in». Gary Gardner skapte farligheter med et godt frispark noen minutter senere. Samme mann var nære ved å sende bortelaget i ledelsen 18 minutter før slutt, da han fikk ballen inne i Uniteds 16-meter, men i likhet med Keane skjøt han utenfor.

United skapte farligheter mot slutten av kampen, men det meste gikk utenfor mål. I sluttsekundene var Jesse Lingard nære ved å bli kveldens store helt, men en fantastisk redning av Villa-keeper Siegrist hindret det kraftige skuddet fra å gå i mål.

Med 0-0 etter ordinær tid gikk det direkte til straffesparkkonkurranse. Der ble United både ett og to hakk for store for Birmingham-laget. Barry Bannen gjorde jobben sin og scoret på Villas første straffe, men etter det stengte Johnstone målet. Han reddet de neste tre straffene, og når Joshua King, Jesse Lingard og Will Keane gjorde jobben og scoret på sine, kunne United krones som mestere!

Under kan du se vår dekning av kampen.

Manchester United 0-0 (3-1 på straffer) Aston Villa

1. Kampen er i gang

25: Det har vært en rolig kamp så langt. Mesteparten av spillet foregår på Uniteds banehalvdel, men det er få sjanser til noen av lagene.

Pause. Veldig sjansefattig omgang, så ikke overraskende at det står 0-0. Aston Villa har vært det beste laget.

Andre omgang har startet. I pausen har Vermijl kommet inn for Fornasier

48: Brady kommer inn for Thorpe, som ser ut til å være skadet

53: Will Keane med Uniteds klart største sjanse. Fra få meter setter han ballen utenfor. Der skulle det stått 1-0.

70: Begge lag har allerede kommet seg til flere sjanser enn i første omgang. Innbytter Robert Brady storspiller for United.

71: King kommer inn for Petrucci

73: Gardner bommer på en kjempesjanse for Villa. Han får ballen i feltet og kan bare plassere den enkelt i mål, men bommer

75: United gjør sitt siste bytte.

90. 0-0 ved full tid. Straffekonkurranse følger

Aston Villa scorer på sin første straffe

King scorer på Uniteds første. Keeper er på den, men den sniker seg under.

Johnstone redder Villas andre straffe! United er i førersetet

Lingard setter Uniteds andre, 2-1 når begge lag har skutt to ganger.

Johnstone redder igjen på Villas tredje forsøk!

Will Keane scorer, og øker Uniteds ledelse til 3-1!

Johnstone redder for tredje gang på rad. United er mestere!

United: Sam Johnstone, Michele Fornasier (Vermijl 46), Michael Keane, Tom Thorpe (Robert Brady 48), Ezekiel Fryers, Scott Wootton, Larnell Cole, Jesse Lingard, Ryan Tunnicliffe, Davide Petrucci (Joshua King 71), Will Keane

Ubenyttede reserver: Joe Coll, Luke Giverin

Den store helten – keeper Sam Johnstone sto en glitrende kamp, og reddet også tre straffer!

PREVIEW:

Klarer United å gjenta suksessen?

Manchester United og Aston Villa møtes i kveld i den nasjonale reservelagsfinalen på Old Trafford.

Det skjer etter at United gikk seirende ut av sesongens Premier Reserve League i Nord-England, mens Villa tok seg av den tilsvarende turneringen i sør.Når de to mesterlagene møtes til dyst på Old Trafford torsdag kveld, skal det så avgjøres hvem av dem som til slutt kan kalle seg «landets beste reservelag».

Reprise på 2010-finalen

Om det går som sist de to klubbene møtes under tilsvarende omstendigheter, blir det Rød jubel i Sir Matt Busby Road i kveld, akkurat som det ble for to år siden.

Den gang sto det 3-3 idet dommeren blåste av etter 90 minutter, og det måtte straffesparkkonkurranse til for å skille lagene. Til slutt ble Ben Foster den store helten ved å redde to av Villa-forsøkene. Og ikke bare det: Han meldte seg også som straffeeksekutør og benyttet anledningen til å banke ballen forbi sin keeperkollega i Villa-buret.

I kveld må imidlertid United klare seg uten Foster. Han har for lengst forsvunnet ut av stadionportene, sammen med Ron-Robert Zieler, Cameron Stewart, Joe Dudgeon, Rodrigo Possebon, Mame Biram Diouf og Gabriel Obertan, som alle var i troppen den maidagen for to år siden.

Hvem Warren Joyce satser på i kveld, vet foreløpig kun han selv. Men han vet at spillerne han rår over er mer enn kapable til å gjenta suksessen fra 2010.

Suverene mestere

Laget hans nærmest spaserte gjennom reservelagssesongen og distanserte lag nummer to og tre på tabellen, henholdsvis Liverpool og Everton, med hele 14 poeng – og det i løpet av bare 22 kamper.Joyce vet også at spillerne hans for under to måneder siden satte Aston Villa på plass med 3-1 – og kan gjøre det igjen.

– Finalen er en begivenhet vi kan glede oss over, sier han til Inside United. Han advarer imidlertid mot å ta noe for gitt:

– Selvfølgelig ønsker vi å vise oss frem på best mulig måte og vinne kampen, men siden det bare er snakk om en «one-off», kan alt skje, minner han om.

Spillerstatistikk Scoringsstatistikk PRLs sluttabell

Revansjelystne Villans

Villa kommer ikke til Old Trafford for å la seg pille på nesen. Kevin McDonalds mannskap er nemlig minst like troféhungrige som vertene, og trenger ingen påminnelse om hva som står på spill. McDonald tror også at 3-1-nederlaget på Moss Lane i slutten av mars vil bidra til å løfte spillerne hans nå som de står overfor muligheten til revansje. Blant annet passer han på å minne dem om at United-laget den kvelden blant annet besto av førstelagsinnslag som Chris Smalling, Phil Jones, Tom Cleverley og Fabio da Silva.

– Vi måtte tåle bank, men mot slutten av oppgjøret hadde vi flere muligheter til å redusere til 3-2, og kanskje til og med til å utlikne til 3-3, sier McDonald til Villas hjemmeside. Han ser derfor optimistisk på kveldens muligheter, til tross for at den senere tids resultater ikke helt har gått Villa-reservenes vei.

Nedadgående formpil

Etter det nevnte nederlaget mot United, røk laget hele 1-4 mot Liverpool. Noe av inntrykket ble riktignok rettet opp med 2-0-seieren over Sunderland på bortebane uken etter, men så avsluttet de vinrøde ligasesongen med nok et nederlag da Fulham vant 3-2 i London for en uke siden.

TV viser kun i opptak

Mens united.no naturligvis følger kveldens finale og sørger for løpende oppdateringer, venter rettighetshaverne Viasat helt til klokken 23.00 med å vise kampen.