Fortsatte seiersrekken

KAMPREFERAT: Fletcher og Fellaini sørget for å gi van Gaal en drømmestart på Old Trafford.

Med kun fire dager igjen før Premier League braker løs, var det tirsdag kveld duket for siste generalprøve før lørdagens seriestart hjemme mot Swansea. Tirsdagens kamp mot Valencia CF var ikke en hvilken som helst vennskapskamp, men Louis van Gaal sin hjemmedebut til stor glede foran 75.000 United-fans.

Darren Fletcher, som fikk ny tillit av van Gaal ute på midtbanen, satte United i føringen etter 49. minutter da ballen gikk i mål etter å ha endret retning via en Valencia-spiller. Nederlenderen valgte så å bytte innpå VM-duoen Adnan Januzaj og Marouane Fellaini, og sistnevnte sørget for å svare kritikerne da han avgjorde kampen på overtid.

Få sjanser til begge lag

Valencia trengte ikke lang tid på å skape en kontring, etter at Chicharito forsøkte å finne Mata i feltet, men Blackett sørget for å rydde raskt opp. Etter syv minutter spilt kom Valencia til kampens første halvsjanse etter å ha spilt seg forbi United på høyresiden, men innlegget var noe upresist og Smalling fikk blokkert. Fletcher hadde så en stygg feil sentralt på banen som gjorde at United mistet ballen til en Valencia-spiller som endte med å skyte høyt over mål fra over 30 meter. Sålangt i kampen var Valencia det klart farligste laget, men etter drøye kvarteret spilt kom United mer med i kampen og stod for mesteparten av ballbesittelsen. Young kom så til en sjanse på corner, men ballen endte rett på keeper.

Manchester United v Valencia - Pre Season Friendly
DARREN FLETCHER: Satte inn 1-0 til United.

Halvveis ut i første omgang var det lite med sjanser for begge lag, og Valencia var kun i nærheten av en sjanse tidligere i kampen. Herrera hadde etter halvtimen spilt en nydelig crosser ut til Young som la inn på første, og Rooney gikk opp i duell med en Valencia-spiller. Dommeren valgte å blåse straffespark til United ut av situasjonen, men Rooney sitt skudd endte i stolpen og ut, og det stod fortsatt 0-0 på Old Trafford. Med få minutter igjen av første omgang var United nær å score kampens første mål. Fletcher hadde en fin pasning til Rooney som ikke fikk helt kontroll på ballen. Valencia svarte så med en gjennombruddspasning, men ballen gikk helt inn til De Gea. Selv om United hadde ballen klart mest i første omgang kom hjemmelaget til få sjanser og skapte relativt lite mot et kontringssterkt Valencia-lag. Men bortelaget kom ikke heller til de helt store sjansene, sett bort fra halvsjansen tidlig i kampen.

Svarte på tiltale

Hva som ble sagt i garderoben er vanskelig å si, men van Gaal sine ord klarte uansett å stramme opp Uniteds lag etter pausen. James fikk seg midlertidig en trøkk etter få minutters spill og ble liggende, men unggutten var raskt oppe igjen. Young fikk så en corner som endte på 16 meter hvor Fletcher øynet muligheten til å skyte via en Valencia-spiller. Ballen gikk i mål etter å ha endret retning og det stod 1-0 til United etter 49. minutter spilt. Kort tid etter hadde United nok en kjempesjanse etter at Rooney ble spilt fri på siden med keeper, men skuddet ble for skrått og bortalaget fikk klarert.

Marouane Fellaini: Svarte kritikerne med scoring på overtid.

Etter 57. minutter gjorde Valencia kampens første bytter og Piatti kom inn for Feghouli, mens De Paul kom inn for Alcacer. Få minutter senere gjorde også United hele fire bytter hvor Michael Keane kom inn for Smalling, Lingard inn for Mata, Kagawa inn for Young og Cleverley inn for Fletcher. Kort tid etter Uniteds bytter gav James corner til Valencia som endte i en stor mulighet for bortelaget. En knallhard corner mot hjørnet, men Chicharito reddet på streken. Men gleden var kortvarig på Old Trafford da Valencia etter 71. minutter reduserte etter at et frispark gikk via en United-spiller og til Rodrigo som kunne sette ballen i mål fra kloss hold. Etter reduseringen valgte van Gaal å bytte ut Chicharito og Herrera, og satte innpå VM-duoen Januzaj og Fellaini. Den belgiske unggutten brukte ikke lang tid på å gjøre seg bemerket ute på banen, og hadde en nydelig pasning til Rooney, som ikke var like heldig med å plassere ballen i krysset fra 17 meter. Men innbytterne stoppet ikke helt der. Ett minutt ble lagt til ordinær spilletid og Fellaini svarte kritikerne ved å sette inn 2-1 med kun ti sekunder igjen på klokka.

Manchester United 2 Valencia CF 1

Vennskapskamp 12.08.2014, Old Trafford.

1-0: Darren Fletcher (49)

1-1: M. Rodrigo (71)

2-1: Marouane Fellaini (91)

Manchester United: De Gea; Jones, Smalling (M. Keane 62), Blackett; Young (Kagawa 62), Fletcher (Cleverley 62), Herrera (Fellaini 76), James; Mata (Lingard 62); Rooney, Hernandez (Januzaj 76).

Valencia CF: Alves; Barragan, Vezo, Otamendi, Gaya; Parejo, J. Fuego, André Gomes (Guardao 73); Feghouli (Piatti 57), Alcacer (De Paula 57), M. Rodrigo.

Neste kamp er under seriestart mot Swansea 16. august kl. 13:45 på Old Trafford.