Endelig seier!

Manchester United-juniorene tok sin første seier på fire og en halv måned da Newcastle ble slått 2-1 lørdag. Vi fulgte kampen.

I løpet av de kommende dagene skal flere av Uniteds reserve- og akademispillere representere klubben i internasjonale turneringer. Dallas Cup i Texas venter for spillere født 1. august 1992 eller senere (U 19), mens spillere født 1. januar 1995 eller senere er aktuelle for U 17-turneringen AEGON Future Cup i Amsterdam. Før disse sparkes igang, skulle imidlertid klubbens U 18-lag møte Newcastle til seriekamp på Carrington lørdag formiddag.

LES MER:

Topp mot bunn

Paul McGuinness gutter har hatt en strålende sesong i FA Youth Cup, hvor de har spilt seg helt til semifinalen. I ligaspillet har det derimot gått svært trått for Uniteds unge og lovende. Laget hadde før lørdag ikke vunnet i ligaen siden Wigan ble slått 2-1 19. november, og lå på bunnen av sin avdeling i Premier Academy League.

På motsatt halvdel lørdag ventet Newcastle som ledet sin avdeling i akademiligaen, så det var med andre ord ingen enkel oppgave som ventet McGuinness’ gutter. Håpet var at de røde kunne overføre noe av cupformen til ligaspill, hamle opp med The Magpies og begynne klatringen på tabellen.

McGuinnes startet med debutant Kieran O’Hara mellom stengene, mens også Kieran Harrison og Ashley Fletcher, som begge startet på benken, heller ikke har spilt for U 18 tidligere. Ellers var det gledelig å se at Joe Rothwell var tilbake på laget etter lang tids skadeopphold. Norske Mats Møller Dæhli har vært på landslagsoppdrag med Norge hele uken, og var ikke med i troppen.

Drømmestart

Newcastle var det første laget som yppet seg på Carrington lørdag, og Dan Taylor var nær da han flikket en corner via tverrliggeren og over etter seks minutter. Kun minuttet senere var det allkevel United som skulle få uttelling.

Gyliano Van Velzen tok fint ned ballen inne i feltet, ventet på resten av laget, dro av en Newcastle-forsvarer og kom seg ned til dødlinja. Derfra slo han ballen ut i feltet igjen, og Ben Pearson på stormende løp inn i boksen fikk en enkel oppgave med å sette ballen ned i hjørnet!

To raske rett før pause

Etter scoringen gikk kampen inn i en rolig fase. Newcastle hadde mest ball, men United hang godt med. Slik var kampforløpet til det gjenstod drøyt ti minutter til pause og Newcastle vant et frispark utenfor Uniteds 16-meter. Ben Sayer kaet frisparket perfekt inn i boksen og der dukket Dan Taylor opp og stusset ballen inn i lengste hjørne. Dermed var lagene like langt!

Uavgjort resultatet stod seg ikke lenge. Fire minutter før hvilen gikk United nok en gang opp i ledelsen, og målet var nærmest en eksakt kopi av 1-0-målet. Van Velzen driblet seg nok en gang ned til dødlinjen før han slo ballen ut i feltet igjen. Denne gang var det Jack Rudge som kom på løp, og midtbanespilleren kunne – akkurat som Pearson halvtimen tidligere – trille ballen enkelt i lengste hjørne.

Lagene gikk like etter til pause på stillingen 2-1 til United etter en jevn førsteomgang,

Newcastle presser – uten å få uttelling

Etter pause tok det kun et drøyt minutt før Newcastle fikk sin første sjanse etter en corner. Avslutningen på bakre stolpe traff en United-spiller og Newcastle-spillerne ropte på hands. Dommeren var imidlertid ikke i tvil, og vinket spillet videre.

Heller ikke andreomgang var noen sjansebonanza på Carrington, men det som ble skapt var det bortelaget som stod bak. Logan forsøkte seg med spektakulær volley fra 20 meter, Taylor fikk en god mulighet etter godt kombinasjonsspill, og innbytter Kitchen forsøkte seg etter et godt overlegg. Ingen av dem lyktes imidlertid i sine forsøk.Straffebom på overtid

På overtid fikk United sjansen til å øke ledelsen til 3-1 etter at Sam Byrne ble lagt ned av keeper Mitchell i feltet etter en god kontring. Joe Rothwell tok fart og skjøt, men keeper Mitchell rettet opp sin egen feil og reddet mesterlig.

Dermed endte kampen 2-1 på Carrington, og United-spillerne kunne strekke armene i været for sin første seier siden 19. november. Nå venter tur til Amsterdam for mange av spillerne på laget, før Chelsea venter til returoppgjør i FA Youth Cup 13. april.

FOTNOTE: Uniteds U 16-lag tapte lørdag 2-0 i en treningskamp mot Tranmere. Nysignering Andreas Pereira fikk sin første kamp for klubben i denne kampen.

LES MER:

KAMPFAKTA:

Manchester United U 18 – Newcastle U 18 2-1 (2-1)

1-0 Pearson (7)1-1 Taylor (34) 2-1 Rudge (41)Turnering: Premier Academy LeagueTid: Lørdag 31. mars kl. 13.00 (skandinavisk tid)Sted: Carrington, Manchester

United: Kieran O’Hara – Liam Grimshaw, Tyler Blackett, Nicholas Ioannou, Luke McCullough – Jack Barmby, Jack Rudge, Joe Rothwell, James Wilson – Ben Pearson, Gyliano Van Velzen.

Benken: Kieran Harrison, Sam Byrne, Matt Wilkinson, Ashley Fletcher.

____________________________________________________________________________

FØRSTE OMGANG:

1. min: Kampen er i gang på Carrington.

6. min: Dan Taylor forsøker seg på en flikk på en Newcastle-corner, men ballen går over via oversiden av tverrliggeren.

7. min: 1-0 UNITED! Ben Pearson! Gyliano Van Velzen tar ballen fint ned inne i boksen, drar av en Newcastle-spiller og serverer Ben Pearson ute i feltet. Pearson har en enkel oppgave med å bredside ballen ned i lengste hjørne. Kjempestart for United!

12. min: Madison forsøker seg på halv volley fra langt hold. Newcastle-vingen får godt treff, men ballen går over mål.

30. min: Ingen store sjanser på Carrington etter målet. Newcastle har ballen mest, men United henger godt med.

34. min: 1-1 NEWCASTLE! Dan Taylor! Newcastle får frispark utenfor Uniteds 16-meter og Ben Sayer slår ballen inn i feltet. Der er Taylor på rett plass og stusser innlegget elegant inn i lengste hjørne.

41. min: 2-1 UNITED! Jack Rudge! Nærmest en kopi av 1-0-målet. Nok en gang dribler Van Velzen seg fri på høyresiden inne i boksen og slår ballen ut i feltet fra dødlinja. Denne gang er det Jack Rudge som kommer på løp og enkelt triller ballen ned i lengste hjørne. Glimrende fra Van Velzen, nok en gang!

45. min: Nicholas Ioannou med god blokkering på Madisons forsøk fra 16-meteren etter god Newcastle-kontring. Kjempesjanse på den påfølgende corneren, men ballen blir reddet på streken.

PAUSE: United kom godt i gang på Carrington, og tok ledelsen etter kun sju minutters spill. Etter dette var det en lang periode uten de helt store sjansene, før begge lag fikk hvert sitt mål det siste kvarteret av omgangen. Newcastle har kanskje hatt ballen litt mer enn United i førsteomgang, men United henger svært godt med, og har en god mulighet til å sikre den første trepoengeren siden 19. november.

ANDREOMGANG:

46. min: Andreomgang sparkes i gang.

47. min: Newcastle får en god sjanse etter en corner, men skuddet treffer en United-spiller, Newcastle roper på hands, men dommeren bare rister på hodet.

58. min: Logan forsøker seg med et volleyforsøk fra 20 meter etter corner, men til tross for et herlig treff sniker ballen seg utenfor krysset.

60. min: Dobbeltbytte Newcastle: Miele og Riley inn for Maddison og Logan.

69, min: Nydelig kombinasjonsspill av Newcastle, og ballen finner til slutt målscorer Taylor inne i feltet. Taylor får avlsuttet, men O’Hara redder trygt.

71. min: Bytte United: Sam Byrne kommer inn for Jack Barmby.

80. min: Bytte Newcastle: Kitchen inn for Smith.

81. min: God langskudd fra Miele, men O’Hara er ute i full strekk og redder mesterlig. Debutanten har hatt en god dag!

82. min: Newcastle har begynt å produsere sjanser på Carrington. Denne gang var det innbytter Kitchen som forsøkte seg etter et overlegg, men avslutningen går utenfor og over.

90. min: STRAFFE UNITED! Sam Byrne spilles gjennom alene med keeper Mitchell. Byrne gjør sakene sine godt og drar av keeper før han blir lagt i bakken. Straffe til United!

90. min: STRAFFEBOM! Rothwell tar straffen, men keeper Mitchell slenger seg riktig vei og redder!

SLUTT: Til tross for straffebommen på overtid vinner United 2-1 mot Newcastle på Carrington. Ben Pearson og Jack Rudge scoret målene for United, mens Dan Taylor stod bak Newcastles mål. United tok dermed sin første ligaseier siden 19. november, i en jevn kamp som kunne bikket begge veier.