Dramatikk på Old Trafford

KAMPREFERAT: Falcao sørget for Uniteds tredje strake hjemmeseier, og De Gea beviste hvorfor han er førstekeeper.

Søndagens oppgjør mellom Manchester United og Everton på Old Trafford var alt annet enn kjedelig. Angel Di Maria, som har fått en strålende start på sin United-karriere, ga vertene ledelsen etter kun 27. minutter spilt. Helt på tampen i første omgang presterte Luke Shaw å gi straffespark etter en unødvendig takling, men nervøsiteten ble raskt snudd til glede da David De Gea beviste at han er en keeper av høyeste kvalitet ved å holde buret rent.

I andre omgang satte Naismith inn utlikningen for Everton, men Falcao svarte med å øke ledelsen for hjemmelaget etter en nydlig passning fra Di Maria. Sluttminuttene var like nervepirrende som i første omgang, men De Gea leverte varene til de grader og United vant tilslutt 2-1.

Straffespark på overtid

Manchester United v Everton - Premier League
De Gea: Reddet straffesparket til Baines.

United sparket det hele igang på Old Trafford og vertene ba på en rolig start de første minuttene. Men etter kun fire minutter spilt skrudde United opp tempoet og kom til sin første store sjanse etter et nydelig innlegg fra Luke Shaw som Radamel Falcao headet mot mål, men Howard var solid og hadde full kontoll på ballen. Etter drøye 10. minutter kom United til nok en sjanse hvor Angel Di Maria serverte et godt plassert innlegg til Robin van Persie, men nederlenderen avsluttet høyt over mål. Kort tid etter målsjansen klippet Van Persie ned Barry, og Kevin Friend hadde ikke annet valg enn å gi dra frem det gule kortet. Det var ingen tvil om at det var tempoforskjell mellom Di Maria og Everton-spillerne, og argentineren fortsatte å levere lekre innlegg.

Halvveis ut i første omgang ble Falcao lagt i bakken av Besic og bosnieren pådrog seg gult kort i situasjonen. Få minutter senere havnet også Pienaar i boken til Friend. I det 27. minuttet løsnet det endelig for United etter flere sjanser, Juan Mata la ballen ut til Di Maria på siden som kunne smelle ballen i mål bak Howard og det stod 1-0 til vertene. Argentineren har uten tvil fått en fantastisk start i United og står med tre mål så langt. Drøye halvtimen var spilt da Daley Blind sikret seg kampens fjerde gule kort etter en stygg takling. Everton kom etterhver mer med i kampen og la press mot Uniteds mål, men United tok fort tilbake kontrollen på banen.

To minutter ble lagt til på Old Trafford, og for noen sluttminutter det ble. Luke Shaw la Tony Hibbert i bakken, og Friend pekte helt riktig på straffemerket i situasjonen. Leighton Baines var mannen som skulle ta straffesparket, men David De Gea vartet opp med en nydelig redning – til hjemmepublikummets store jubel.

Dramatiske sluttminutter

Mål: Steven Naismith satte inn utlikningen for Everton.

Everton hadde kun ett skudd på mål i første omgang – straffesparket til Baines, og United så ut til å ha stålkontroll i kampen. Men etter 55. minutter spilt glapp det for vertene da Steven Naismith snek seg fri på bakerste stolpe og headet inn utlikningen for Everton. Gjestene kom mer med i kampen i andre omgang og få minutter etter scoringen kom Everton til nok en mulighet, men Falcao reddet på streken. Men i det 62. minuttet viste United hvem som var sjefen da Falcao økte ledelsen og satte inn 2-1 til hjemmelaget. Di Maria vertet opp med et knallhardt innlegg til Falcao som befant seg godt plassert i boksen, og kunne putte ballen bak Howard. Everton tok sitt første bytte etter scoringen og Bryan Oviedo kom inn for Pienaar.

Matchvinner: Falcao satte inn 2-1 til United.

Med 20. minutter igjen av andre omgang valgte United å sette innpå Tyler Blackett og James Wilson, og Luke Shaw og Falcao måtte gi seg. Everton gjorde så klart for dobbeltbytte og satte inn Osman og Browning for McGeady og Hibbert. United foretok seg så sitt siste bytte hvor Fellaini kom inn for Valencia. Sluttspurten ba på like mye dramatikk som i første omgang og Everton hadde to kjempestore sjanser til å utligne på Old Trafford, men De Gea var både høyt og lavt og skal ha noe av æren for at United sikret seg sin tredje strake hjemmeseier.