Diegos viktigste?

Arsenal var regjerende mester.

The Gunners ledet Premier League med fem poeng, og hadde vunnet 4-0 på bortebane mot Birmingham helgen før, og Thierry Henry virket tidvis ustoppelig.

På denne tiden i 2003 var det mange som trodde at Arsenal ville vinne ligaen igjen, og det ble nok ikke færre som trodde det da Chelsea tok ledelsen mot United på Old Trafford etter en lekker avslutning fra Eidur Gudjohnsen.

Samtidig var det jo på ingen måte noen grunn til å gi opp. Det var jo Fergusons United det var snakk om. Noen minutter før pause headet Paul Scholes inn utligningen etter et glimrende innlegg av David Beckham, men vinnermålet så ut til å utebli.

Solskjær skjøt i stolpen, Cudicini var plutselig blitt ustoppelig, og ikke en gang Ruud van Nistelrooy klarte å score. Nederlenderen ble erstattet av Diego Forlán, som endelig hadde begynt å få litt selvtillit etter hendelsene på Anfield halvannen måned tidligere.

malfeiringforlan-650-x-358
KONKURRANSE: Finn Diego Forlán.

Rett før slutt kom endelig vinnermålet, og det var uruguyaneren som dunket det inn. Bildet øverst i saken er fra jubelscenene, og det er også bildet til høyre.

Avstanden ville økt til sju poeng uten dette målet, og selv om målene på Anfield (fordi de var nettopp på Anfield) med rette er det han huskes best for, så var kanskje dette målet det viktigste Forlán scoret for United…?

Under er høydepunktene fra kampen (som også inneholder litt klassisk peking på klokka fra Sir Alex Ferguson):